Zidane: A Real Madrid az életem klubja

A csapat francia szakvezetője adott interjút az Atlético Madrid ellen kiharcolt Bajnokok Ligája-továbbjutás után.

Értékelés: „Jól tudtuk, hogy keményen kell majd védekeznünk, különösen a mérkőzés elején. Voltak nehézségeink, de az első félidő utolsó harmadában végre a saját játékunkat játszottuk, a Karim-Kroos-Isco trió együttműködésének köszönhetően sikerült egy gólt is szereznünk. A második játékrészben már jelentősen jobb teljesítményt nyújtottunk. Örülük a továbbjutás miatt és büszke vagyok a játékosaimra. Egy nagyon hosszú út végén járunk. Az egész csapat dicséretet érdemel, amiért már második éve teljesítenek ilyen nagyszerűen.”

„Az Atlético nagyon jól kezdett, nagy nyomás alá helyeztek minket. Minden labdáért meg kellett harcolnunk. Először egy szögletből találtak be a hálónkba. Nem figyeltünk eléggé. Aztán jött a büntető. Tudtuk, hogy nem veszthetjük el a fejünket. Türelmesen kellett várnunk a lehetőségeinkre. Idővel egyre jobban játszottunk. Isco fantasztikusan teljesített a vonalak között mozogva. Azt csinálta, amihez a legjobban ért: kellemetlenségeket okozott az ellenfélnek. Pénteken már a hétvégi bajnokira fogunk fókuszálni.”

Juventus: „Nyilvánvalóan különleges összecsapás lesz, hiszen a Juventus egy olyan klub, amely nagyon fontos szerepet játszott a karrieremben. Nagyon sokat fejlődtem Torinóban. Most a Real Madrid vezetőedzője vagyok. Ez életem klubja. A Juventus is megérdemelte a döntőbe jutást.”

Döntő: „Ami minket illet, fantasztikus dolog, hogy már második esztendeje vagyunk ott a legrangosabb kupasorozat fináléjában. Ez a játékosaim kemény munkájának gyümölcse. Futnak, küzdenek, dolgoznak, szenvednek és a legjobb tudásukhoz mérten játszanak. Mivel én vagyok a csapat edzője, számomra különösen nagy öröm egy ehhez hasonló eredmény. Izgatottak vagyunk a döntő miatt, de előbb még három fontos bajnokin kell helytállnunk.”

Benzema: „A mérkőzés után megkérdeztem tőle, hogy hogyan volt képes kihozni a labdát egy ilyen szorult szituációból. Ő maga sem volt biztos a válaszban.”

Isco: „Ahogy mondtam, a mai mérkőzésen kulcsfontosságú volt az ő játéka. Minőségi futballista, aki képes zavart okozni az ellenfél védelmében és középpályás-sorában is. Sokat köszönhetünk neki, ahogy Karimnak és Cristianónak is.”

A főszereplők is nyilatkoztak, kattints ide!

Bale: „Még sok idő van hátra a döntőig, Gareth pedig napról napra jobb állapotban van. Remélem, hogy ott lehet majd velünk. Jobb csapat vagyunk, ha ő is pályán van.”

Modrić: „Mindenki nagyszerű mérkőzésen van túl, de Luka még közülük is kiemelkedik, elsősorban a labdabiztossága miatt. Lenyűgözően futballozik, sosem pánikol. A játéka alapvető fontossággal bír.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK