Zidane: Nacho gólja még engem is meglepett

A csapat francia vezetőedzője osztotta meg gondolatait a Sevilla elleni győzelmet követően.

Bajnokság: „A bajnokság megnyeréséért folytatott küzdelem egy nagyon hosszú út. Én egyáltalán nem gondolom azt, hogy Spanyolországban könnyű lenne a tabella élén végezni. Minden egyes nappal, minden egyes mérkőzéssel közelebb kerülünk a végső célunkhoz. Az az elsődleges feladatunk, hogy megnyerjük a La Ligát, hiszen már régóta nem emelhettünk magasba bajnoki serleget. Még két mérkőzés van hátra. Bármi megtörténhet, de próbálunk optimistán állunk a dolgokhoz. Mindent bele fogunk adni a győzelemért.”

„Jól kezdtük a találkozót, szereztünk két gólt, Keylor pedig nagyszerű védéseket mutatott be. A második játékrészben voltak nehézségeink, de a középpályán eszközölt változtatásoknak köszönhetően visszanyertük az egyensúlyt, és nagyszerű futballt produkáltunk.”

Nacho: „Nem mondom, hogy nem lepett meg minket a gólja, de a futballban megtörténnek az ehhez hasonló dolgok. Néhány másodperc volt az egész, a szabálytalanság után senki sem kérte a távolság kimérését a játékvezetőtől, így ő kapura suhintotta a labdát. Örülök a találatának, különösen azért, mert ilyen helyzetfelismeréssel általában csak egy középpályás vagy egy csatár rendelkezik.”

Cristiano: „Nagyszerű labdát kapott Kroostól. Volt egy apró rés, ő pedig kegyetlenül kihasználta. Egészen különleges játékos. Ezt nemcsak a mai gólja mondatja velem, hanem az, hogy mindig számíthatunk rá a döntő fontosságú pillanatokban. Sosem okoz csalódást.”

James: „James a Real Madrid játékosa. Most a szezon utolsó szakaszára fókuszálunk, összesen három mérkőzésünk van hátra: kettő a bajnokságban, egy a Bajnokok Ligájában. Kizárólag ez jár a fejünkben.”

A Celta Vigo elleni mérkőzés időpontja: „Szokatlan dátum, de nem foglalkozhatunk ezzel. Úgy kell hozzáállnunk ehhez az összecsapáshoz, mintha semmi nem térne el az átlagostól. Jó erőnléti állapotban vagyunk, de tökéletes regenerációra van szükség. Ahogy mondtam, mindent bele fogunk adni. Ez az én filozófiám.”

Keylor: „Alapvető fontosságú része a csapatnak, és az is marad, egészen a legvégsőkig. A nehézségekkel teli negyed órában többször is meggátolta a Sevillát a gólszerzésben.”

Szurkolók: „Ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk, a szurkolók pedig elképesztőek voltak. Ahogy mindig, most is teljes mellszélességgel álltak a csapat mögött. Nagyon hálásak vagyunk a támogatásukért, és tudjuk, hogy idegenben is számíthatunk majd rájuk.”

A játékosok mérkőzés utáni nyilatkozatainak elolvasásához kattints ide!

Karakter: „Az egész csapatnak van karaktere, tartása. Ha nehéz helyzetbe kerülünk, akkor mindig sikerül megtalálnunk a kiutat, majd a saját játékunkat játszani. Négy gólt talán semmiképpen sem tudott volna rúgni a Sevilla, de ez nem zárja ki azt, hogy nagyszerű második félidőt produkáltunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…