Zidane: Morata nem miattam volt ideges

A csapat francia edzője, Zinédine Zidane tartotta meg a Celta Vigo elleni összecsapást megelőző sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés: „Nagyon egyszerű a csapat helyzete. Két mérkőzésünk van hátra. Felkészültünk, a játékosok nagyszerű erőnléti állapotban vannak. Mindannyian készen állunk.”

„Egy remek ellenfél ellen kell pályára lépnünk. Nehéz volt a Sevilla ellen, nehéz lesz holnap, és nehéz lesz vasárnap is. Ilyen a futball, de én nem az ellenfeleinkkel, hanem a játékosaim által elvégzett munkával szeretek foglalkozni.”

Balaídos: „Jó futballra számítok a Celtától. Ami a szurkolóikat illeti, mindig nagyszerű hangulatot varázsolnak a stadionban. A honlapi nap sem lesz kivétel.”

Trófeák: „Tudom, hogy muszáj feltenniük ezeket a kérdéseket, de nem fogok válaszolni. Csak a következő találkozóval foglalkozom, ahogy a játékosaim is. Még semmit sem nyertünk meg.”

Sikerek: „Nem igazán vagyok ideges attól, hogy nagy sikerek kiharcolásának lehetősége előtt állunk. Próbálok pozitívan állni a dolgokhoz, és az előttünk álló kihívásokkal foglalkozni. Ez minden.”

Cristiano: „Utoljára a Bilbao ellen lépett pályára egy idegenbeli mérkőzésen. Sokat pihent, de holnap el fog utazni velünk.”

Bale: „Napról napra jobb állapotban van, de még nem lesz ott holnap.”

Sárga lapok: „Iscót, Lucas Vázquezt és Cristianót fenyegeti az eltiltás veszélye, de én nem szoktam ezzel foglalkozni. Ha játszaniuk kell, akkor játszani is fognak. Az, hogy négy sárga lapjuk van, egyáltalán nem jelenti azt, hogy biztosan begyűjtik az ötödiket.”

Kapuskérdés: „Három nagyszerű kapus van a csapatban. Őszintén mondhatom, hogy mindannyiukkal elégedettek vagyunk. Egymással is remekül kijönnek, nincs vita a játékpercek eloszlásáról, még úgy sem, hogy Rubén eléggé keveset játszott. Arról nem tudok nyilatkozni, hogy mi fog történni a nyár folyamán.”

James: „Ma nem vett részt az edzésen, mert kapott egy kisebb ütést, de itt van velünk, ő is a csapat játékosa. Nem is értem a jövőjével kapcsolatos kérdéseket.”

Morata: „Megbeszéltük a dolgokat, megtörténik az ilyesmi. Ideges volt, de nem a lecserélése miatt. Valami más állt a háttérben.”

Prémium: „Nem érdekelnek az ilyen dolgok. A Celta számára az is elegendő motivációt jelent, hogy a Real Madrid ellen kell játszaniuk. Profi játékosokkal rendelkeznek, ez minden.”
(a pletykák szerint a Barcelona hárommillió eurónyi prémiumot ajánlott fel a Celta Vigo játékosai számára, ha sikerül győzniük – a szerk.)

Elismerés: „Azt hiszem, elégedettek velem…” (nevet)

Elkényelmesedés: „Ez szóba sem jöhet. Mindent bele fogunk adni, az utolsó mérkőzés utolsó percéig.”

Jövő: „Ez egy nagyon nehéz munka, rengeteg stresszel, de boldog vagyok. Tudom, hogy nem lehetek örökké a Real Madrid edzője, de nekem az a filozófiám, hogy próbáljuk meg élvezni a jelent.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK