Alfonso: A hab még hiányzik a tortáról

Alfonso Pérez Muñoz 1986 és 1995 között tartozott a Real Madrid kötelékébe, és többek között annak a Míchelnek is a csapattársa volt, aki most a Real Madrid bajnoki címéhez vezető út utolsó akadályát jelentő együttes, a Málaga trénereként dolgozik. A már visszavonult játékos egy rövid interjúban mondta el véleményét a királyiak esélyeiről és egykori kollégájáról.

Mit gondolsz, bajnok lesz a királyi gárda?

Már csak egy karnyújtásnyira van a győzelem, de a hab még hiányzik a tortáról. Természetesen ők az esélyesek, hiszen már egy döntetlen is elég lenne a végső sikerhez, a Madrid pedig általában nem szokta elszalasztani az ilyen lehetőségeket. Mindazonáltal a futballban bármi megtörténhet, akár egyetlen perc leforgása alatt is. A Málaga rengeteget javult Míchel érkezése óta. Összességében úgy gondolom, hogy amennyiben mindent beleadnak a Real Madrid játékosai, akkor bajnoki címet ünnepelhetnek majd a lefújás után.

Mire számítasz Mícheltől?

A Málaga számára már nincs igazi tétje ennek az összecsapásnak, de egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy Míchel arra kérné a játékosait, hogy hagyják győzni az ellenfelet. Ő nemcsak egy exmadridi játékos, hanem egy komoly szakember is, aki mindig a győzelemre törekszik. Ezt a mentalitást követeli meg a játékosaitól is.


Míchel összesen 21 éven keresztül szolgálta a blancókat.

Tehát akkor alaptalanok a pletykák, melyek szerint oda akarja ajándékozni a bajnoki címet a Madridnak?

Úgy hiszem, hogy igen. Egyetlen olyan edzőt sem ismerek, aki azt szereti, ha a csapata vereséget szenved. Míchel már játékoskorában is nagyon versengő típus volt. Nem hinném, hogy ez változott. Ahogy mondtam, arra fogja kérni a játékosait, hogy a legvégsőkig küzdjenek. Abban is biztos vagyok, hogy nem lesz könnyű dolga a Real Madridnak.

Mi áll a Real Madrid nagyszerű szezonjának hátterében?

A legtöbb ember talán a játékosok nagyszerű teljesítményére gondol először, de szerintem Zidane munkáját is ki kell emelnünk. A Real Madrid vezetőedzőjének elsősorban nem taktikai felkészültséggel, hanem vezetői képességekkel kell rendelkeznie. Zizou remekül osztotta el a játékperceket, valódi közösséggé kovácsolta a játékosokat. Az érintettek kizárólag pozitív hangnemben nyilatkoztak róla, és ez nem véletlen. Elhitette a játékosaival, hogy a csapat céljai a legfontosabbak, nem az egyéni sikerek. Sokan talán magától értetődőnek tartják ezt a mentalitást, de higyjék el, egyáltalán nem az. Azt se felejtsük el, hogy két versenysorozatban is esélyesek a végső győzelemre. Zidane több elismerést érdemel.

Forrás: bernabeudigital.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…