Zidane: A legboldogabb napom edzőként

Zinedine Zidane a bajnokság utolsó mérkőzése után, immár a bajnokcsapat szakvezetőjeként nyilatkozott a spanyol újságíróknak.

„38 fordulón át tartó, igazán kemény munkával értük ezt el. A spanyol liga a legnehezebb a világon. Edzőként ez egy nagyon fontos momentum számomra. A siker kulcsa a csapatban rejlik. Egy igazi összetartó közösség voltunk az egész évad során, és ez volt a kulcs a bajnokság alatt. Mindenki dicséretet érdemel, de elsősorban a játékosaim. Hittek abban az üzenetben, amit átadtam nekik. Ez a legboldogabb napom edzőként. Mindent megnyertem már ezzel a csapattal, és ebből a bajnokság a legfelemelőbb.”

„A játékosok akik adott pillanatban a pályán vannak, játszanak és szenvednek. A keretben 24-en vannak, nagyon nehéz mindenki számára ugyanannyi játékpercet biztosítani, de ők a kulcs. A siker abban rejlik, ahogy a mindennapokban dolgoznak és amilyen hittel teszik ezt. Kemény munkával képesek voltunk megnyerni a bajnokságot ezzel a kerettel, nem volt könnyű tett.”

A játékosok is megszóltaltak az ünneplés közepette. Ha kíváncsi vagy rá mit mondtak, kattints ide!

Ha pedig a Kapitány szavaira is kíváncsi vagy, kattints ide!

Boldogság: „Boldog vagyok és elégedett. Örülök, hogy megnyertük a La Ligát. Lejátszottunk 38 mérkőzést és a tabella tetején végeztünk. Ez a profi karrierem legboldogabb napja, teljesen más érzés. Megnyertük az utolsó meccseinket a Sevilla, Celta és Málaga ellen. Szenvedtünk a bajnokság során, de ez a három mérkőzés volt a legfontosabb.”

Teljesített küldetés: „Real Madrid edzőként tudod, hogy az elvárások mindig ezek. Most visszamegyünk Madridba és a Cibeles-téren találkozunk a szurkolóinkkal, akik pedig találkozhatnak a csapatukkal. Ezt a címet azoknak a madridistáknak ajánlom, akik végig a csapat mögött álltak. Személyesen pedig a családomnak, a legidősebb testvéremnek. Habár ő nem fogja érteni, mit beszélek spanyolul.”

„Minden harmadik napon szenvedtünk, minden egyes mérkőzésen. Nagy a feszültség. Mi ezért élünk, és én szenvedélyesen teszem amit teszek. Kilenc hónap elteltével megnyertük a ligát, négy év után nehéz ezt szavakba önteni.”

Málaga: „A saját mérkőzésüket játszották. Egy jó csapat, akik sok mérkőzést nyertek a bajnokság végén. Tudtuk, hogy nehézségekre számíthatunk, de gólt szereztünk az elején és ezzel könnyebbé vált a mérkőzés.”

Bajnokok Ligája döntő: „Nem fogok most Cardiffra gondolni még, most kiélvezzük amit elértünk.  Amikor elkezded az évet akkor tudod, hogy a La Liga a kenyér és a vaj. Fel tudnék pattani és legszívesebben táncolnék, de nem fogom megtenni, ugyanakkor nagyon boldog vagyok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK