Öt érv Keylor Navas maradása mellett

Számtalan kritika, egy ismét kibontakozni látszó de Gea-ügy és egy hatalmas nyomással járó BL-döntő - ilyen körülmények között kezdődik meg a nyár Keylor Navas számára, azonban még korántsem reménytelen a helyzet. Az AS gyűjtött össze öt érvet, melyek a Costa Rica-i hálóőr maradása mellett szólnak.

Remek szezonzárás
Az idény legfontosabb szakaszában fantasztikus teljesítményt nyújtott Navas, oroszlánrészt vállalva a bajnoki cím elhódításából és a cardiffi fináléba való bejutásból. Úgy tűnik, visszanyerte az előző szezonban mutatott formáját.

Öltözői szerep
Nyílt titok, hogy a dél-amerikai hálóőr nagyszerű kapcsolatot ápol a csapat valamennyi tagjával, az öltözőben pedig ő tölti be a „jóságos nagybácsi” szerepét, akihez mindenki bizalommal fordulhat. Szerénységével, alázatosságával és munkamoráljával nemcsak csapattársait, hanem a blancók szurkolóit is megnyerte magának. Erre ékes bizonyítékként szolgál a mérkőzéseken látott tucatnyi transzparens, vagy éppen az, hogy a hibáit követően a társak, élükön Sergio Ramosszal, egységesen és ellentmondást nem tűrően biztosították támogatásukról Keylort – az öltözőben és a médiában egyaránt.

Pénzügyek…
Navas maradása mellett szól az is, hogy a vezetőségnek így egyetlen eurót sem kellene elköltenie, már ami egy új kapus megvásárlását illeti. A Real Madrid háza táján jelenleg semmilyen pénzügyi probléma nem áll fönn, a klub már minden adósságát visszafizette, ugyanakkor egy ekkora összeg megspórolása lehetővé tenné, hogy egy olyan világklasszis játékos érkezzen a csapathoz, akire valóban szükség van. Arról nem is beszélve, hogy azt a pénzt a klub utánpótlás-rendszerének fejlesztésére, az alapítvány működésének megkönnyítésére vagy a klub gazdasági kapcsolatainak további építésére is el lehetne költeni.

Sérülések? Még mit nem!
A 2016/17-es szezon nem indult könnyen Keylor számára. A nyáron összeszedett Achilles-ínsérülés operációt igényelt, ennek következményeként pedig a júniusban rendezett Copa América Centenáriót és a szezon első bajnoki meccseit is kénytelen volt kihagyni a dél-amerikai kapus. Kiko Casilla nagyszerűen helytállt az őszi hónapokban, de a teljesen egészséges Navas ismét bizalmat kapott Zidane-tól – és élt is vele.

Megszokott környezet
Bármilyen minőségi játékos is érkezzen a Real Madridhoz, nincs rá garancia, hogy az ezzel járó mentális pressziót is képes lesz majd kezelni, elviselni. Keylor Navas már harmadik szezonját tölti a spanyol fővárosban. Az elsőben Iker Casillasszal kelt versenyre az első számú hálóőr posztjáért, a másodikban azonban már ő maga látta el ezt a szerepkört, azóta pedig megkérdőjelezhetetlen a kapuban elfoglalt helye. Pontosan tudja, hogy mivel jár a Real Madrid játékosának lenni, és mit jelent a habfehér mezt viselni.

CSATLAKOZZ AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB MADRIDISTA MECCSNÉZÉSÉHEZ! ¡A POR LA DUODÉCIMA!

Forrás: as.com; penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK