Cristiano Ronaldo: Az idény során elért sikereket Zidane lenyűgöző munkájának köszönhetjük

A Real Madrid portugál csillagával az UEFA készített hivatalos interjút, melynek elsődleges témája természetesen a Bajnokok Ligája döntője volt.

Hogyan készülsz az idei Bajnokok Ligája-döntőre, ami számodra a harmadik lesz az elmúlt négy éven belül?
Mindig különleges érzés pályára lépni a sorozat döntőjében. Egy nagyszerű csapat lesz az ellenfelünk. Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de mi vagyunk a Real Madrid, minden esélyünk megvan a győzelemre. Úgy vélem, mindkét együttesnek 50-50 százalék az esélye, remélem, hogy mi győzedelmeskedünk végül. Rendkívüli elismerés lenne.

Ha közelebbről vizsgáljuk a dolgot, nagyobbak az elvárások így, hogy ti vagytok a címvédők?
A Bajnokok Ligáját nagyon nehéz megnyerni. A csoportkörben második helyen végeztünk a Dortmund mögött, de úgy vélem, jó munkát végeztünk. Az egyenes kieséses szakaszban nagyszerű csapatokkal találkoztunk, megérdemeljünk, hogy ott legyünk a döntőben. Amióta a Real Madridhoz érkeztem, mindig megmutattuk, hogy képesek vagyunk szintet lépni a kieséses szakaszban. Ez is bizonyítja, hogy mennyire nagyszerű csapatunk van.  

Motivál annak a lehetősége, hogy a tiétek lehet az első csapat, amelyik zsinórban kétszer is megnyeri a Bajnokok Ligáját?
Ez olyasvalami, amit minden egyes madridi játékos el akar érni. Történelmet akarunk írni. Ha nyerünk, akkor mi leszünk az első csapat, amelyik két egymás követő idényben is magasba emelhette a trófeát, mióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot. Ez  különleges ambíciót jelent, ez az álmunk. Szorítsunk a győzelemért!

Beszéljünk egy kicsit a Juventusról. Mi az, ami lenyűgöz velük kapcsolatban? Hogy lehettek ti a jobbak egy olyan erős védelemmel szemben, melynek tagja Bonucci és Barzagli is?  
Lenyűgöző csapatuk van. Nem véletlenül jutottak be a döntőbe. Megnyerték a bajnokságot és az Olasz-kupát is. Kemény ellenfelek lesznek, tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk. Szeretik közelről fogni az ellenfelüket, csakúgy, mint az Atlético Madrid. Talán fantasztikus a védelmük, de nem számít, mennyire jó védők alkotják a falat, mindig van egy gyengepont, amit meg kell találni. Ezekre a gyengepontokra kell koncentrálnunk, ki kell használnunk a Juventus által átadott terület nyújtotta lehetőségeket. Ki kell hoznunk magunkból a legtöbbet, hogy gólokat szerezhessünk.

Mit gondolsz, más lesz ez a döntő, mint az előző kettő volt?
Teljesen más lesz. Ezek döntők, itt mindkét csapat esélyes a győzelemre. Mindkét együttes arra koncentrál majd, hogy kihasználja az ellenfél hibáit. Nagy valószínűséggel az a csapat nyer majd, amelyik kevesebb hibát vét. Remélem, hogy a Real Madrid lesz az. Izgalmas összecsapás lesz. AZ egész világon nézik majd a mérkőzést, a játékosok pedig élvezik ezt a pályán. Az elvárások nagyon magasak, de a csapatunk magabiztos.

Meg szeretnélek kérdezni arról, hogy hogyan változott a játékod, ha két szempontot veszünk figyelembe. Először is, beszéljünk a posztodról, hiszen manapság sokkal inkább a 9-es szerepkörében játszol. Másodszor pedig, meg kell említenünk az általad játszott mérkőzések számát, hiszen ez tette lehetővé számodra, hogy a legfontosabb pillanatokban legyél a legjobb formában.
A pozícióm mindig ugyanaz lesz. A kedvencem, ha szabad szerepkörben mozoghatok a támadóharmadban, ennek lehetőségét Zidane biztosította számomra. Nagyon szabadon játszok. Néha szélen, máskor középen… Ott játszok, ahol szerintem a legjobbat tudom kihozni magamból. Ami a meccsek számát illeti, ez olyasvalami, amit az idény kezdetén megbeszéltünk. Tudtam, hogy szükségem van erre. Az elmúlt két idényben fáradtan érkeztem a bajnoki hajrára és a Bajnokok Ligája döntő szakaszába. Idén pontosan ezért pihentem néhány mérkőzésen. Most sokkal jobban érzem magam ebben a szakaszban, mint az előző években.

A Real Madridnál idén volt 20 vagy 21 olyan játékos, akik rendszeresen lehetőséghez jutottak. Gondolod, hogy ez lehetett a kulcsa annak, hogy idáig jutottatok?
Igen, úgy vélem. Zidane nagyon intelligens módon menedzselte a csapatot. Ez közel sem egyszerű. Nem könnyű szituáció, hiszen minden játékos szeretne pályára lépni minden egyes mérkőzésen. Zidane ezt nagyon okosan kezelte, és képes volt minden egyes játékosát harcba küldeni. Ennek létfontosságú szerepe volt a döntő elérésében és a bajnokság megnyerésében. Úgy vélem, ez az oka annak, hogy ennyire sikeres idényünk van.

Beszélnünk kell a Bajnokok Ligájában elért 100 gólos rekordodról is. Ez egy olyan szám, amelyet csak te voltál képes elérni eddig. Mennyire különleges ez számodra? Észben tartod még ezeket a rekordokat?
Igen, ez egy olyan mérföldkő volt, amelyet el szerettem volna érni. Közel jártam hozzá, de volt néhány mérkőzés, amelyeken nem tudtam gólt szerezni, ez pedig megnehezítette a dolgom. Mindig hittem ugyanakkor abban, hogy én leszek az első játékos a futballtörténelemben, aki eléri a 100 gólt, és sikerült. Ez egy olyan cél volt számomra, amit az idény elején kitűztem saját magam elé, és Istennek hála, sikerült elérnem. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, az edzőmnek és a Real Madrid szurkolóinak. Pályafutásom egy különleges pillanata volt. Nagyon boldog vagyok.

Álltál már meg valaha egy perc erejéig és gondoltál arra, hogy futballtörténelmet írsz? Tisztában vagy azzal, hogy mindaz, amit csinálsz, hosszú-hosszú évekig a köztudatban marad majd?
Igen, tisztában vagyok azzal, hogy amit elértem a futball világában, az egyfajta mérceként szolgál majd a jövőben. Ugyanakkor nem véletlen, hogy ennyi rekordot megdöntöttem már. Nem vagyok ezek megszállottja, de igaz, hogy szeretem elérni ezeket a mérföldköveket. Boldog és motivált vagyok. Mindez arra sarkall, hogy még keményebben eddzek és még jobban játsszak. Mindig fejlődni akarok, állandóan a lehető legjobb szintet szeretném nyújtani.

Szeretnélek megkérdezni Zinédine Zidane-ról, valamint a csapatra gyakorolt hatásáról. Amikor az előző idény felénél átvette a csapatot, akkor egészen más volt a helyzet. Mi a véleményed róla most, az első teljes idényének végén?
Egészen elképesztő munkát végez. Az idény kezdete óta velünk van, folyamatosan igazolja, hogy milyen nagyszerű edző vált belőle. Lenyűgöz az általa végzett munka. Mindig elismertem őt játékosként, de most, hogy edző vált belőle, ez hatványozottan igaz, mivel a személyiségét a kemény munka és a hihetetlen pozitivitás jellemzi. Mélyen tiszteli a játékosait. Nincs kétségem afelől, hogy az idén elért sikereket neki és a lenyűgöző munkájának köszönhetjük. Minden egyes játékos nagyon elégedett vele.

CSATLAKOZZ AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB MADRIDISTA MECCSNÉZÉSÉHEZ! ¡A POR LA DUODÉCIMA!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK