Giorgio Chiellini: A pályafutása miatt Buffon érdemli az Aranylabdát

Nemcsak a torinóiak trénere, hanem rutinos olasz védőjük is megosztotta gondolatait a szombati Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban. Chiellini beszélt a Real Madridról, Bale-ről, Iscóról, de szóba került az Aranylabda is.

„Bale is Isco is nagyszerű játékosok, de nem csak kettejükre koncentrálunk. Ugyanakkor Isco még nagyobb minőséget ad a csapatnak. Döntő jelentőségű szerepe volt az elmúlt hónapokban. A Real Madrid egy olyan csapat látszatát kelti, amely szeret szépen futballozni, és ha hanyag vagy, rögtön megbüntetnek. Ugyanezt tették a Bayern ellen is.”

„A győzelem szempontjából döntő fontosságú lesz a hozzáállás, hiszen a megnyert párharcok eldönthetik a mérkőzést.”

„Öt klasszis középső védőnk is van, azonban mindannyian különbözünk, mindenkinek megvan a saját erőssége. Az emberek Bonucciról és rólam beszélnek, de a társaink közül bárki képes lenne bármely csapat kezdőjébe bekerülni.”

„A következő napokban minden egyes részletre ki fogunk térni a Real Madriddal kapcsolatban, nem hagyunk majd nekik semmilyen területet. Korlátozni fogjuk a támadóikat. Nem mehetünk ki úgy a pályára, hogy mindenki 100 százalékot nyújt majd, hiszen itt többre lesz szükség. Ugyanezt tettük a Barcelona ellen 2015-ben, és nem azt az eredményt érdemeltük, amit végül elértünk.”

„Szerencsésnek érzem magam, hogy Buffonnal együtt játszhattam le pályafutásom nagy részét. Talán pont ez az oka annak, hogy nem is érzékelem, mennyire jó valójában. Minden egyszerűnek tűnik, ha ott áll mögötted. Megérdemli az Aranylabdát a pályafutása miatt, és mindazért, amit a pályán eddig tett. Ha nyerünk szombaton, szerintem ő kapja majd a díjat.”

„BBC? Nem gondolom, hogy a szombati a két BBC közötti csata lesz, ugyanakkor távol kell tartanunk őket a kapunktól. Nagyon erős kerete van a Real Madridnak.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK