Massimiliano Allegri: Iscóval a csapatban sokkal fantáziadúsabb a Real Madrid

A Real Madrid szombaton a Juventus csapatával mérkőzik majd meg a Bajnokok Ligája címvédésének reményében. A párharc előtt egyre több érintett szólal meg, most a zebrák menedzserére került a sort.

„Nyugodtnak kell lennünk. Az optimizmus jó dolog a médiában, de nem gondolom, hogy pozitív hatása van annak, ha ránk aggatják a mérkőzés esélyese jelzőt. Ez a második döntőnk három éven belül, tudjuk, hogyan kell kezelni a helyzetet, a Real Madrid azonban ugyanebben a cipőben jár.”

„Az ellenfelünk egy rendkívül erős csapat, tisztelnünk kell őket. Jó formában vagyunk, megérdemeljük, hogy ott legyünk a döntőben. Most sokkal jobban élünk a lehetőségekkel, sokkal jobban megbecsüljük azokat, mint két éve a Barcelona ellen.”

„BBC? Ez lehetne akár a Buffon-Bonucci-Chiellini trió is. Az apró részletek döntenek majd, hiszek a képességeinkben. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy milyen tudást képvisel a Real Madrid. A játékosaim lenyűgözőek, de most még többet követelek tőlük. A csapatom sokat fejlődött, nem lehetünk idegesek. Nyugodtnak kell maradnunk, meg kell találnunk a szükséges egyensúlyt. Ha mindez megvan, megnyerhetjük a mérkőzést.”

„Ott vannak a döntők, amelyeket elveszítettünk, ám mégis lenyűgöző ez az egész. Nyilvánvaló, hogy jobb lett volna győzedelmeskedni az említett mérkőzéseken, de az is fontos, hogy egyáltalán ott lehettünk. A negativitás rossz dolog. Minden egyes döntőből ki lehet ragadni valami pozitívat. Minden mérkőzésen jól kell játszanod, ugyanakkor szükség van a szerencsére is.”

„A Bajnokok Ligájának óriási hírneve van, világszerte. Ez az esemény olyan, mint a Super Bowl, nincs hozzá fogható.”

„Eltartott egy darabig, míg Higuaín és Dybala megszokták egymást és megtanulták, hogyan tudnak együtt játszani. Most azonban nagyszerűen teljesítenek együtt, mindketten képesek gólokat szerezni.”

„A Real Madrid rengeteget fejlődött, gratulálnom kell Zidane-nak. Megtalálták a szükséges egyensúlyt. Casemiro rengeteget ad a csapatnak a pályán. Ha Isco is játszik, sokkal jobban kontrollálják a mérkőzést, Bale-lel nagyobb a sebességük, ugyanakkor kevesebb a fantázia a játékukban. Amit Zidane csinál, az közel sem egyszerű, egy BL-trófea és egy újabb döntő bizony elismerést érdemel. Nagyszerű edző, és ugyanígy fogja folytatni.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK