Zidane: A világ két legjobb csapata fog összecsapni

A csapat vezetőedzője az UEFA által szervezett „Open Media Day”-en válaszolt az újságírók kérdéseire.

Döntő: „Nagyon örülünk, hogy ott lehetünk a cardiffi fináléban. A saját tapasztalataink alapján is tudjuk, hogy mekkora nehézségekkel jár egy döntőig vezető út. Nagyon jól dolgoztunk ebben a szezonban, így úgy vélem, hogy megérdemelten vagyunk ott. A játékosok nagyszerű erőnléti állapotban vannak, tele önbizalommal. Tudjuk, hogy mit kell tennünk a siker érdekében.”

„A teljes idény alatt arra törekedtünk, hogy mindent beleadjunk. Teljes odaadással és profizmussal dolgoztunk. Elégedettek lehetünk az eredményeinkkel, de nem tervezünk ennyivel megelégedni. A szezon utolsó mérkőzése még várat magára. A tét ezúttal talán nagyobb, mint eddig bármikor a szezonban, de a felkészülésünk módja semmit sem változott. Mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a találkozót.”

A legjobb támadósor kontra a legjobb védelem: „Való igaz, alig néhányszor vették be a kapujukat az idei sorozatban, de ennek egyáltalán nincs jelentősége a döntő szempontjából. Felesleges jóslatokba bocsátkozni. A világ két legjobb csapata fog összecsapni, ráadásul mindketten hazai bajnokokként. Gyönyörű és érdekes találkozónak nézünk elébe.”

James: „Szeretett volna többet játszani, de edzőként nekem a csapat érdekét kell szem előtt tartanom. James nagyon fontos tagja a keretnek, az egész szezonban az volt. Ha pályára lépett, akkor mindig nagyon elszántan játszott. A csapattársaivól is rendkívül jó a kapcsolata.”

Bale: „Nem foglalkoztat annak gondolata, hogy milyen állapotban lesz a döntőre. Örülünk, hogy itt van velünk. Gareth nagyon fontos játékos a csapat számára, ráadásul egyre jobb állapotban van. Együtt kell felkészülnünk a mérkőzésre.”

Keretszűkítés: „Nemcsak a kezdőcsapattal, hanem a kispadra leülők névsorának kijelölésével is nagyon nehéz dolgom van. A játékosaim mind nagyszerű formában vannak, és fantasztikus évet tudhatnak maguk mögött. Az edzői szakmában a döntéshozatal és az ezzel járó felelősség a legnehezebb. Már döntöttem, de nem fogom elárulni a részleteket.”

A Juventus védelme: „Nagyon masszív formáció, három erős középhátvéddel, és egy fentebb játszó Alvessel. Engem nem az ő eredményeik érdekelnek elsősorban, hanem az, hogy hogyan okozhatunk nekik kellemetlen perceket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK