Sergio Ramos: Piquét is meghívtam a döntőre, de még nem válaszolt

A Real Madrid csapatkapitánya két spanyol rádióműsorban is megjelent szerda reggel.

Talizmán: „Azt hiszem, valamilyen őrültebb hajviselettel fogok megjelenni a döntőn, azok mindig szerencsét hoztak nekem. Talán így hagyom, de 80% az esélye, hogy valami újjal fogok előhozakodni. Meglátjuk.”

Felkészülés: „Volt időnk megünnepelni a bajnoki címet, ez a hét pedig olyan volt, mint egy kisebb előszezon. Az edzések és a taktikai felkészülés mellett az is fontos ilyenkor, hogy a játékosok nyugodt környezetben tölthessék el a mindennapjaikat. Minél kisebb rajtad az előzetes nyomás, annál jobban fogsz játszani. Úgy vélem, hogy jó állapotban van a csapat. Mindenki felépült, egyetlen sérült sincs a keretben, ami nagyon jó hír.”

Gerard Piqué: „Őt is meghívtam a döntőre, de még nem válaszolt. Napról napra jobb a kapcsolatunk. Nagyon kellemetlen lenne, ha az ellentétek kiütköznének például egy világbajnokság alkalmával. Csapatkapitányként az a dolgom, hogy ilyen ne fordulhasson elő, sem velünk, sem más játékosokkal. Nem sokszor szoktam Gerard oldalán játszani, de általában nagyon jól megértjük egymást a pályán.”

Kapusmizéria: „Mindketten nagyszerű kapusok. Keylor semmit sem csinált rosszul. Ha ilyen fontos címekért küzdesz, akkor elkerülhetetlenül is hatalmas nyomás nehezedik majd a vállaidra, ez Casillas esetében sem volt máshogyan. Navas remekül kezelte ezt a terhet és kirobbanó formában védett a bajnokság utolsó heteiben.”

Isco vagy Bale: „A csapat szempontjából nagyon jó hír, hogy mindketten játékra készek. Zidane nagyon nehéz helyzetben van, mert két kiváló játékos között kell döntenie. Bale most talán nincs olyan formában, mint Isco, de ahogy mondtam, ez nem az én döntésem. A pletykák? Szerintem nincs valóságalapjuk. Nagyon remélem, hogy Isco még sok évig lesz a Real Madrid játékosa.”

Cristiano pihenése: „Zidane megtette azt, melyet eddig egyetlen edző sem kísérelt meg. Együtt hozták meg a döntést az ügyben. Én úgy látom, hogy Cristiano sokkal jobban érzi magát, mint az előző szezonokban ilyenkor. Ennek természetesen mindenki nagyon örül, hiszen a pályán is fantasztikus teljesítményt nyújt.”

Dani Alves: „Ő egy olyan játékos, akiről mindig is azt gondoltam, hogy a világ legjobbja a saját szerepkörében. A kora ellenére remek erőnléti állapotban van, képes megteremteni a különbséget. Volt időszak, amikor nem kedveltük egymást túlságosan, de a sportszerűség mindennél fontosabb. Őt is üdvözölni fogom a mérkőzés előtt, ahogy mindenki mást is.”

Florentino Pérez: „Volt néhány nézeteltérésünk és bevallom, volt időszak, amikor el tudtam képzelni magam a Manchester United játékosaként. Ez nem anyagi kérdés volt, hanem személyes jellegű. Olyan dolgok is megjelentek a sajtóban, melyek nagyon zavartak, de szerencsére meg tudtuk beszélni a problémáinkat. Most már sokkal jobb a kapcsolatunk. Természetesen egy olyan csapat öltözőjében, mint a Real Madrid, mindig lesznek kisebb viták és félreértések, de ezeket már sokkal könnyebben tudjuk kezelni. Florentino is tudja, hogy ennél a csapatnál szeretném befejezni a karrieremet.”

Média: „Nincs rossz véleményem az újságírásról vagy a média világáról, mert már réges-régen megtanultam kezelni a kritikákat, ahogy a túlzásba eső dicséreteket is. Ezek már nincsenek hatással rám. Való igaz, néhány újság különösen sokszor írt negatívumokat velem kapcsolatban, de az értelmetlen viták helyett én inkább arra szeretek koncentrálni, hogy kifogástalan teljesítményt nyújtsak a pályán.”

Zidane: „Rengeteg dolgot oszt meg velünk. A módszereiből világosan látszik, hogy egykor ő maga is játékos volt. Hatalmas sikerek övezték a karrierjét, de ő mit sem változott az évek alatt. Ugyanaz az egyszerű ember, aki néhány évtizeddel ezelőtt. Ezen semmi sem fog változtatni. Még a legkörmönfontabb újságírói kérdésekre is képes egy egyszerű mosollyal válaszolni.”

Aranylabda: „Mindenki vágyik erre, de védőként nincs egyszerű dolgom, ráadásul az is hatalmas hátrány, hogy Spanyolországban futballozom. Ha két olyan fantasztikus játékossal játszol egy bajnokságban, mint Messi és Cristiano Ronaldo, akkor lényegében esélytelen vagy.”

Ellenfelek: „Hogy a Juventus keményebb dió lesz-e, mint az Atlético Madrid? Erre nem tudom a választ. Minden párharc különbözik egymástól, de az igaz, hogy a két csapat hasonló stílusú futballt játszik.”

Sami Khedira: „Sokan leírták és kiégett játékosnak titulálták őt, de most a Bajnokok Ligája döntőjében fog pályára lépni, többszörös Serie A-győztesként és világbajnokként. Remek szezont tudhat maga mögött, kulcsjátékos a Juventus számára.”

Buffon: „Ha büntetőpárbajra kerülne sor, akkor biztosan nem fogok panenkázni. Egy Buffonhoz hasonló kapussal szemben az őrültség lenne.”

Vinícius Júnior: „Még nem láttam őt játszani, de ha a klub leigazolta, akkor biztosan nagyon tehetséges.”

Szögletek: „Mostanában gyakran előfordul, hogy ketten fognak a szögletrúgások alkalmával. Az egyik játékos szorosan követ, a másik pedig abba a zónába áll be, ahová mozogni akarok. Ilyenkor az a legjobb, ha mindkettőjüket figyelmét lekötöm, hiszen a társaimra akkor eggyel kevesebb ellenfél tud vigyázni.”

Lisszabon: „Az évek során csak még élénkebbek lettek az emlékek. Utólag tudja csak igazán értékelni az ember, hogy mit tett. Ha közösségben vagyok, akkor próbálom visszafogni magam, de erős érzelmeket vált ki belőlem, ha felidézem azt a napot, azt a találatot.”

Griezmann: „A futballistákra különösen igaz, hogy mindenki a saját sorsának kovácsa. Ha úgy dönt, hogy távozik az Atletiből, akkor a következő idényben eggyel kevesebb gondunk lesz.”

Szokások: „A mérkőzések előtti éjszakákon általában elég későn szoktam lefeküdni, a meccsnapokon pedig sosem szoktam reggelizni. A szieszták legtöbbször nem alvással telnek számomra, ilyenkor túl erősen dolgozik bennem az izgatottság. A telefonomat mindig lenémítom.”

Forrás: El Transistor; El Partidazo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK