Edgar Davids: Casemiro talán jobb, mint én voltam

A Marca újságírói is készülnek a szombati mérkőzésre, melynek apropóján Edgar Davidsot, a Juventus korábbi középpályását is megszólaltatták. Az interjú során szóba került az 1998-as mérkőzés, az Aranylabda, és Dybala esetleges madridi szerződése is.

Milyen különbségek vannak a 1998-as és a jelenlegi Real Madrid, illetve Juventus között?
Rengeteg apró különbség is fellelhető. A Real Madrid defenzívebb futballt játszik, ahogy a Juventus is. Ugyanakkor Zidane csapata sokkal inkább offenzív, mint a mostani Juve.

Szerinted megérdemli a két csapat, hogy ott legyen a döntőben, vagy esetleg vannak mások, akik sokkal inkább rászolgáltak erre?
Úgy vélem, mindkét csapatnak igen látványos idénye volt, mindkét klub megérdemelten jutott a döntőbe.

Melyik játékos lehet a kulcs a döntőben?
Nem tudom, igazából bármelyikük. A döntők már csak ilyenek. Tavaly sokan mondták, hogy Cristiano lesz a döntő legjobbja, aztán nem játszott jól, igaz, a döntő jelentőségű büntetőt belőtte. Ez jól mutatja, hogy ha rossz napja is van, bármilyen lehetőséggel képes élni.

Ez a meccs dönt majd az Aranylabda sorsáról?
Véleményem szerint az Aranylabda igencsak túlértékelt. Vannak játékosok, akik kiválóan teljesítenek, de nincsenek ott a Bajnokok Ligájában, így nem részesülnek ugyanabban az elismerésben. Az előző idényben teljesen egyértelmű volt, hogy Ronaldo nyer majd, hiszen diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában és az Európa-bajnokságon is. Tisztelem őt, de nem játszotta végig a döntőt az Eb-n, Milánóban pedig közel sem játszott jól. Ugyanakkor volt néhány igazán kiemelkedő meccse is. Nyilvánvaló, hogy puszta szerencse miatt nem lehet megnyerni egynél többször az Aranylabdát. Idén, aki megnyeri a döntőt, annak minden bizonnyal meglesz az esélye az Aranylabdáért folytatott harcban.

Ki nyeri a szombati mérkőzést?
A Juventus. 1998-ban mi volt az esélyesek, mi voltunk a jobb csapat, az eredmény viszont nem ezt igazolta. Most viszont minden esélye megvan a csapatnak a végső győzelemre.

A Juve egyik sztárja Paolo Dybala. Mit javasolnál neki most, hogy a Barcelona és a Real Madrid is érdeklődik iránta?
Azt mondanám neki, hogy ne távozzon, hiszen azokban a csapatokban csak cserejátékos lenne. Emellett még túl fiatal is.

Többek között Zizouval együtt játszhattál a Juventusban, de mit gondolsz Zinédine Zidane-ról, az edzőről?
Megnyerte a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot, most megvan az esélye a duplázásra. Ha megcsinálja, történelmet ír, és ez a legfontosabb. Jó edző.

Láthatjuk majd Edgar Davidset egy csapat kispadján a közeljövőben?
Igen, szeretnék edzősködni, szóval ha jön egy jó lehetőség, akkor mindenképp. Sokan minden lehetőséget megragadnak, akár egy nem megfelelő pillanatban is. Ennek az a következménye, hogy az eredmények nem jönnek, és nem tudják megmutatni a bennük rejlő potenciált.

Ki a kedvenc edződ jelenleg?
Nincs kedvencem. Az emberek elismerik azokat a trénereket, akik jó munkát végeznek a legnagyobb csapatoknál, ugyanakkor sokan visznek véghez hasonlóan nagy dolgokat kisebb együtteseknél. Manapság az edzőket a trófeák számában mérik, de számomra nincs olyan, hogy favorit.

Vannak olyanok a jelenlegi játékosok közül, akiknek a stílusa hasonlít a tiédre?
Nem sokan. Vannak olyanok, akik némileg hasonló stílust képviselnek, ám valamiben ők is különböznek. Sokan emlegetik Casemirót, aki valóban jó, sőt, talán jobb is nálam, de számomra ő soha nem számít majd a legjobbnak, hiszen nálam örökre Makélélé lesz a lista élén.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK