2018. szeptember 19., szerda

Zidane: Készen állunk

  • K. Kristóf
  • 2017.06.02. 19:51
A döntő előtt Zidane-t többek közt a csapat formájáról, az ellenfélről és a kezdőcsapat összeállításáról is kérdezték.

A csapat formája: "Készen állunk. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy itt lehessünk, ráadásul megnyertük a bajnokságot is. Jó formában vagyunk ehhez a jól megérdemelt döntőhöz. A legfontosabb dolog, hogy mindegyikünk készen áll a döntőre."

Nyomás: "Ezt nem érezzük. Madridban a nyomás az ember hétköznapjainak szerves részévé válik. Ezt játékosként és edzőként is megtapasztaltam.  MIndannyian tisztában vagyunk, mik a klub értékei. Azt mndják, mi vagyunk a döntő favoritjai, de a futball nem így működik. Ez egy döntő, itt bármi megeshet. 50-50, itt nincsenek esélyesek. De persze mindent meg fogunk tenni, hogy még egyszer megnyerjük a Bajnokok Ligája trófeáját."

Az utazó keretet itt találod.

Az érzései: "Ha gyerekként azt mondják nekem, hogy mindezt át fogom élni... Most átélem és élvezem mindezt. Én vagyok az edző, de ez nem csak rólam szól. Mindannyian valami elképesztő élményt élünk meg. Nagyon különleges, hogy megint döntőt játszunk, mindannyian készen állunk."

A játékról: "A meccsen bármi megtörténhet. Mind a két csapat a saját játékát fogja játszani. Az ellenfelünk egy nagyszerű csapat. Mindannyian egy csodálatos döntőt szeretnénk látni."

Zinédine Zidane

Kihagyott játékosok: "Lesznek majd, akik nem kapják meg a lehetőséget arra, hogy felhúzzák a mezt holnap, és ez a legnehezebb része a feladatomnak, de ez a munkám. Nehéz, mert látom, hogy mit tudnának hozzátenni a csapat játékához, és mindeközben tisztában kell lennem vele, hogy hatot közülük nem hívhatok be a keretbe. De ettől még mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk."

Cristiano Ronaldo: "Ő egy remek srác, aki egy igazi profi. Mindig többet akar, ez már az edzéseken is látszik. Mindig nyerni szeretne, és ez jó hatással van a többiekre. Van benne valami, ami született vezetővé teszi őt. Ha ugyanabban az időszakban játszanék vele, akkor is ő lenne a sztár, hoszen ő lövi a gólokat - és ez a legfontosabb. Ő lövi a gólokat, nem kapja őket."

Ha kíváncsi vagy Sergio Ramos szavaira is, kattints ide.

A Juventus stílusáról: "Szerintem nem fognak beállni védekezni, felvállalják majd a nyílt játékot. Éltem Olaszországban, és ott azt mondják, minden a 'catenaccio' (a tipikus olasz foci - a szerk.) körül forog, de ez sokkal több annál. Nyílt játékot várok."

Isco vagy Bale: "Nem fogom elárulni, ki játszik holnap. Tudnak együtt is játszani, ahogy már korábban is mondtam. A legfontosabb dolog most az, hogy mentálisan és fizikálisan is felkészültek vagyunk."

Dani Alves szavai: "Mindenkinek joga van véleményt formálni, az emberek pedig azt gondolnak, amit akarnak. Most csak a holnapi meccsre koncentrálok."

Ha pedig Marcelo szavai érdekelnek, erre navigálj.

Motiváció: "A döntőbe jutás legjobb része az, hogy nem kell motiválni a játékosokat. A játékosaink tisztában vannak vele, mit jelent mindez a Real Madridnak. Nem fogunk megváltoztatni semmit, amit idáig tettünk. Fegyelmezettek és higgadtak leszünk, és mindent bele fogunk adni."

A középpálya fontossága: "Minden poszt fontos. Persze a góllövés a  döntő faktor, és ez nem egyszerű. Jó játékos voltam, de nem lőttem sok gólt. Egy igazán fontos találatom volt, de azonkívül nem sok. A középső középpályások feladata ettől még ugyanolyan fontos."

Mi aggasztja a Juventust?: "Nem tudom, talán az egész csapatunk. A csapatuk nem csak a védekezésben erős, előrefelé is remekül játszanak. Mindig is kiváló csapatuk volt, de most kivételesen jó támadókkal rendelkeznek."


Hozzászólások

Tabella