Könnyek és vasvillák

Cristiano Ronaldo kálváriája hetek óta elsődleges témává nőtte ki magát a nemzetközi, és így a hazai sajtóban is. Egymással ellentmondásos információk keringenek a portugál támadó adóügyeivel és átigazolási helyzetével kapcsolatban is, és a legszélsőségesebb véleményekkel találkozni a fórumokon és a közösségi oldalak párbeszédeiben. De most akkor mi van Cristianóval?

Hát ez az, amiről valószínűleg a játékost, és szűk környezetét leszámítva fogalma sincsen senkinek. A Real Madrid rekordhalmozója egy fantasztikus tavaszi gólfesztivállal járult hozzá a bajnoki címhez és BL-címvédéshez, és minimális pihenést követően jelenleg a konföderációs kupán segíti a portugál nemzeti tizenegyet. A sajtó eközben váltakozó mennyiségű számokkal zsonglőrködik, és Kínától kezdve Párizson át Manchesterig mindenhová eladta őt. Pedig honnan a fenéből tudnának bármit is? A média csak a tenyerét dörzsölgetheti, mert a címlapokon tökéletesen mutat mindennap egy új célország, egy új dokumentum, egy új vélemény, bármi, amit még nem lőttek el milliószor a témában, mert ez termeli a kattintást és a pénzt a bajnoki szezonon kívül is. És Ronaldo a kommentekben is kap bizony hideget-meleget minden irányból, még egyszer: a történtek teljes ismeretének hiányában.

170619_Ronaldo

És már mi is unjuk, és zavar bennünket a helyzet. Néhány  feltételezést mi is megjelentettünk korábban néhány Facebook-posztban, de ezek egyre indulatosabb reakciókat váltottak ki, amit abszolút megértünk. Részünkről kijelentjük: maximálisan megbízunk Cristianóban, tett annyit a Real Madridért, hogy a bizalmat kiérdemelje, és élvezze a támogatásunkat. Azonban természetesen a törvények rá is vonatkoznak, így ha a bíróság hivatalosan is bűnösnek találja, akkor a kirótt büntetés jogossága vitathatatlan. Viszont félinformációkat nem szeretnénk megjelentetni a közösségi médiában, így a továbbiakban a Facebook-felületünkön nem kívánunk foglalkozni a játékos adóügyeivel és átigazolási pletykáival, egyszóval az olyan hírekkel, melyek NEM minősülnek hivatalos információnak. Aki kíváncsi ezekre a hírekre (mert a tájékozódás lehetőségét továbbra is megadjuk azoknak, akiket ez célzottan érdekel), oldalunkon, a rövid hírek között megtalálja ezeket. Ugyanakkor semmilyen nem hivatalos fordulatot nem szeretnénk felhasználni arra, hogy a közhangulatot befolyásoljuk posztok sokaságával, amelyeknek nem biztos, hogy bármi igazságtartalma is van (és mivel mi is forrásokból dolgozunk, illetve mivel CR nem tud itt maradni és öt különböző helyre igazolni, így erre minden esély megvan). Ha valakit érdekel a téma, a weboldalunkon meg fogja találni az újdonságokat, de a Facebook-felületünket meghagyjuk a hivatalos információknak, és meg is jelentetjük azokat, függetlenül attól, hogy az adott hír pozitív töltetű, vagy terhelő Cristianóra nézve. Köszönjük!

¡Hala Madrid, y nada más!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK