2018. szeptember 19., szerda

Jesús Vallejo: Megtiszteltetés, hogy Pepe mezszámát viselhetem majd

  • Zs. Csaba
  • 2017.07.07. 17:56
Jesús Vallejót, a Zaragozától két éve megvásárolt, majd kölcsönadott 20 esztendős hátvédet ma mutatták be a Santiago Bernabéu díszpáholyában. A ceremóniát követően kifuthatott a stadion gyepére, majd készségesen felelt az újságírók kérdéseire is.

Érzések: „Nagyon boldog vagyok, ez életem egyik legboldogabb napja. Különleges érzés, hogy a szeretteimmel együtt itt lehetek és élvezhetem a pillanatot. Csodálatos nap a mai. Alig várom, hogy elkezdődjenek az edzések, az előszezon, hogy együtt dolgozzak az új edzőmmel és találkozhassak az új csapattársaimmal. A Real Madrid a világ legnagyobb klubja, ez pedig több dolgot is jelent. Nekünk, játékosoknak kötelességünk, hogy közvetítsük a klub értékeit az emberek felé, a pályán és azon kívül is. Mindent bele kell adnunk, de ezt mindig is tudtam. A csodálatos fordítások a Bernabéuban, a mentalitás, melynek alapja, hogy soha nem adjuk fel… Ezek mind alapvető dolgok számomra.”

A 3-as mezszám: „Szabad volt, ugyanakkor én is ezt választottam. Megtiszteltetés számomra, hogy Pepe mezszámát viselhetem majd. Nagyon izgatott vagyok. Védeni fogom a klub, illetve ezen mez értékeit.”

Célok: „A legfőbb célom, hogy képességeimhez mérten a lehető legjobban teljesítsek, olyan keményen eddzek, mint a többiek, és hogy a lehető legtöbbet segítsek a csapatnak. A futball egy csapatsport, így a sikerek abból adódnak, hogy minden játékos belead mindent a csapat érdekeiért.”

Kölcsönszerződések: „Jól éreztem magam a kölcsönben töltött idők során. Itt szerettem volna lenni, de tiszteletben tartottam a Real Madrid döntését a kölcsönszerződéseket illetően. Minden állomásomon hihetetlen élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtam. Most nem érzek nyomást, csak büszkeséget, természetesen a felelősségtudattal együtt. A kölcsönben töltött évek alatt sokat fejlődtem, tanultam, ugyanakkor még mindig a tanulás fázisában vagyok. Most itt vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön életem új fejezete.”

Zidane rotációja: „Ez egy pozitív dolog, hiszen mindenki készen áll a játékra. Izgatottan várom, hogy én is részese legyek a rendszernek, hogy az edző rendelkezésére álljak, és természetesen várom a csapattársakkal való első találkozást is.”

A Real Madrid védői: „Nagyon közelről figyeltem Nachót és a többieket is. Mindannyian példaként állnak előttem, ez pedig a jövőben is így lesz.”

A Zaragoza csapatkapitánya 18 évesen: „Az edző és a csapattársak döntése volt. Tisztában voltam azzal, hogy mekkora felelősséggel jár, de próbáltam tanulni a keret idősebb játékosaitól. Lenyűgöző élmény volt, sokat fejlődtem játékosként és emberileg is.”

Hely a kezdőcsapatban: „Természetes, hogy erre vágyom. Mindannyian jobbá és jobbá szeretnénk válni, napról napra jobban akarunk edzeni, meg akarjuk nehezíteni az edző dolgát. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy jó csapattárs legyek a többiek számára, a döntést pedig az edzőre hagyom majd.”

Asensio példája: „A válogatottnál sokat beszélgettünk. Kérdezgettem, hiszen kíváncsi voltam arra, hogy milyen volt számára az előző idény. Azt mondta, hogy hihetetlen, és hogy nagyon élvezte. Ő jó példa számomra, hiszen a Mallorca akadémiájáról érkezett, majd kölcsönbe távozott az Espanyolhoz, aztán lenyűgöző idényt tudhatott maga mögött az első idényében.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella