2018. július 18., szerda

Keylor Navas: A kritikák és a hibák nem gátolhatnak meg a folytatásban

  • Zs. Csaba
  • 2017.07.19. 08:41
Keylor a csapat hetedik amerikai edzésnapja előtt állt az újságírók rendelkezésére. A hálóőr, aki negyedik idényét kezdi meg habfehérben, mesélt a csapat előtt álló kihívásokról, és készségesen válaszolt néhány csapattársával kapcsolatos kérdésre is.

Érzések: „Nagyon boldoggá tesz, hogy ennek a nagyszerű csapatnak a tagja lehetek. A bemutatásomkor ott álltam a Bernabéu díszpáholyában az elnökkel, és csak a Bajnokok Ligája-trófeák jártak az eszemben. A klub hatalmas történelemmel rendelkezik. Nagyon különleges érzés a Real Madrid játékosának lenni, és még mindig arról álmodom, hogy újabb trófeákat adunk majd az eddig megszerzettekhez. Amikor csatlakozol a világ legnagyobb klubjához, be akarod írni a neved annak történelemkönyveibe. Az álmaim továbbra is élnek, csakúgy, mint a bennem lévő izgalom és vágy a trófeák megszerzése iránt. Az előző idényt nagyon jól sikerült mindannyiunk számára, így nagyon nehéz lesz túlszárnyalni, de nagyon izgatottak vagyunk, minden egyes sorozatot meg akarunk nyerni.”

Zidane: „A főnökkel való kapcsolatom semmit sem változott az érkezésem óta. Érdekes azt hallani, hogy egyesek szerint most különleges figyelmet fordít rám, pedig ő mindig ilyen volt velem. Nagyon közel áll a játékosaihoz, folyamatosan önbizalommal tölt el minket. Ő és az edzői stáb többi tagja is olyan személyiség, akik ajtaján nyugodtan kopogtathat az ember. Viccelődhetsz is velük, nagyon jó a hangulat.”

Duplázás a Bajnokok Ligájában: „Fel kell ismernünk, hogy mekkora dolgot értünk el. Kétszer egymás után megnyerni ezt a sorozatot közel sem egyszerű. Mi azonban nem így gondolunk erre, nem csak a duplázás jár a fejünkben, így idén is ugyanazzal a vággyal, hittel és ugyanakkora erőfeszítésekkel vágunk neki a sorozatnak, mint eddig. Tiszta lappal indulunk. Nagyszerű keretünk van, tele minőséggel, így ismét a győzelem a célunk.”

Morata: „Nagyon örülök, hogy a legjobb játékosokkal oszthatom meg az öltözőt, Álvaro pedig kétségkívül a világ egyik legjobbja. Nagyszerű srác, klasszis játékos, aki nagyban hozzájárult az előző idény sikereihez. Idén is segíthet nekünk, remélem, hogy sok évig itt lesz még velünk.”

Szurkolók: „A szurkolóktól kapott támogatás mindig is nagyon különleges volt. A Real Madridnak a világ minden pontján vannak szimpatizánsai, mi mindig érezzük a szeretetüket, és nagyon élvezzük mindezt. Mindenki szereti, ha értékelik az erőfeszítéseit, a melegségüket pedig szeretnénk visszafizetni a pályán. Nagyon hálásak vagyunk azért, ahogy kezelnek minket.”

Cristiano Ronaldo: „Alig várjuk, hogy csatlakozzon a csapathoz. A világ legjobb játékosainak a Real Madridnál a helye, és hiszek benne, hogy ezt ő sem látja másképp. Most hagynunk kell pihenni őt a családja és a barátai körében, hogy amikor visszatér, készen álljon a kihívásokra. Hosszú, különleges idény vár ránk, mely során rengeteg kihívással nézünk majd szembe, azt hiszem, ezt ő is pontosan így gondolja.”

Danilo: „Úgy vélem, jól érzi magát, ő egy igazi profi. Azt látom, hogy nagyon izgatott és boldog, nagyon keményen dolgozik. Ő is a csapatunk tagja. Nem úgy tűnik, hogy ideges lenne, vagy hogy a távozás gondolatával játszana. A keret összes tagja a Real Madrid játékosa akar lenni.”

Kritikák: „A múlt már mögöttünk van. Nyugodtan, tiszta fejjel vágok neki az új idénynek. Minden szezonban szükség van a személyiség változtatására, de most csak a trófeákra gondolok, hiszen még többet akarok nyerni. Sokkal jobban fogom magam érezni most, mint az előző években, és még nagyobb lelkesedéssel fogok majd dolgozni. Az előző idény során mindig megpróbáltam mindent beleadni, de idén még többet akarok. Alázattal dolgozom, nem fogom elbízni magam. Még sok trófeát akarok a magasba emelni, szeretnék sokszor ünnepelni a szurkolókkal. Ennek sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítok, mint egy-egy hibának vagy kritikának, amelyek nem gátolhatnak meg a folytatásban.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella