2018. július 21., szombat

Dani Ceballos: Tudom, hogy mire számíthatok az első szezonomban

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.07.20. 13:56
Az andalúz Dani Ceballos a bemutatási ceremóniát követően adott hosszabb interjút.

Bemutatás: „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a világ legnagyobb klubjának működéséből vehetem ki a részem. Sok évig szeretném viselni ezt a mezt.”

Transzfer: „Nem voltak kétségeim afelől, hogy melyik csapat ajánlatát fogadjam el. Itt akartam lenni. Az elnök úr felvette velem a kapcsolatot, és onnantól már nem is tárgyaltam senki mással. Szeretnék minden esélyt megragadni, melyet az edzőmtől fogok kapni.”

Célok az első szezonban: „Azért jöttem ide, hogy keményen dolgozzak, hogy élvezzem az ittlétet, és hogy a legjobbaktól tanuljak. Egy napon szeretnék majd úgy futballozni, mint Luka vagy Toni. Ebben a keretben csak a legmagasabb szintet képviselő játékosoknak van helye, ezért folyamatosan fejlődnöm kell. Ezt a célt el is szeretném érni. Be akarom bizonyítani Zidane-nak, hogy én is elég jó vagyok, ehhez pedig a munkán és a stabil teljesítményen keresztül vezet az út.”

A Barça érdeklődése: „Ők is megkerestek, de ahogy mondtam, egyértelműen voltak a szándékaim, a Real Madridhoz akartam szerződni.”

Asensio: „Sokat beszélgettünk erről. Azt mondta, hogy amennyiben lehetőségem nyílik Madridba szerződni, akkor ragadjam meg azt az alkalmat. A támogatásával könnyebb volt meghozni ezt a döntést. Marco egy nagyszerű csapattárs és egy remek barát.”

Jövő: „Az Asensio által bejárt út számomra is példaként szolgál. Még szinte gyerekként jött ide, tavaly pedig a Bajnokok Ligája döntőjében szerzett gólt. Rengeteget fejlődött, és ez az, amire nekem is szükségem van.”

Sergio Ramos: „Már nagyon izgatott vagyok, hogy az Egyesült Államokba repüljek, és találkozhassak a csapattársaimmal. Sergio már üdvözölt engem mint a csapat kapitánya. Még nem ismerjük egymást, de jó a kapcsolatunk.”

Kedvenc szerepkör: „A középpályán érzem a legjobban magam, ahonnan szervezni tudom a játékot. Biztos vagyok benne, hogy Zidane hatására sokkal jobb játékossá fogok válni. Ő olyasvalaki, akitől rengeteget tanulhat az ember.”

Félelem a kevés játéklehetőségtől: „Én most csak az izgatottságra tudok gondolni. Zidane nekem is meg fogja adni a lehetőséget, az én feladatom pedig az, hogy éljek vele. Engem nem riaszt meg az a kihívás, hogy a világ legjobb csapatában kell megállnom a helyemet.”

Morata: „Ez az ő döntése. Ami engem illet, tudom, hogy milyen szerepkörre számíthatok az első szezonban. Nem fogok elégedetlenkedni, és úgy vélem, hogy nagyon boldog leszek itt. Hala Madrid!”


Hozzászólások

Tabella