Gareth Bale: Nyilvánvalóan nem vagyok elégedett a tavalyi szezonommal

Gareth Bale az amerikai ESPN vendége volt egy rövidebb hangvételű interjú erejéig.

Rotáció: „Zidane rotációjának köszönhető, hogy bajnoki címmel és Bajnokok Ligája-elsőséggel fejeztük be az előző idényt. Mindenki megkapja az esélyt, és csak rajta múlik, hogy tud-e élni vele.”

Cristiano: „Nagyon jó a kapcsolatunk, és jól megértjük egymást a pályán. Sokszor segítjük egymást gólpasszokkal, de azt hiszem, ez általános jelenség a csapattársak között.” (nevet)

Az előző idény: „Nyilvánvalóan nem vagyok elégedett az előző évemmel. Jól kezdtem az idényt, aztán jött egy komolyabb sérülés, ahol műtétre volt szükség. Tovább tartott a visszatérés, mint vártuk. A mostani előszezon nemcsak az erőnlétem fejlesztéséről szól, hanem a bokám megerősítéséről is. Keményen dolgozok, hogy jó formában legyek szeptemberre.”

Sérülés: „Erőltettem a visszatérést, de tanultam az esetből. Utólag persze könnyű okosnak lenni. Ahogy az ember öregszik futballistaként, egyre tapasztaltabb lesz. Ez nemcsak a játékra vonatkozik, hanem a saját testének ismeretére is. Ismerned kell a határaidat, hogy minimalizáld a sérülésveszélyt. Ha legközelebb is előfordul velem hasonló, csak akkor fogok visszatérni, ha kifogástalan állapotban lesz a testem. Szívesen visszamennék az időben, hogy megváltoztassam a döntésemet, de erre sajnos nincs lehetőségem.”

Versengés: „Azt hiszem, a csapaton belüli versengés a modern futball velejárója. Akármelyik országban is játszol, legyen az Anglia, Franciaország, Spanyolország vagy például Németország, mindig történnek nagy és érdekes átigazolások. Ahogy mondtam, ilyen ez a sportág. Jó dolognak tartom, hogy nálunk minden posztra legalább két ember jut. Ez nagyobb eltökéltségre ösztönzi a játékosokat.”

Isco: „Nem azonos szerepkörben játszunk, így nem látom sok értelmét a közvetlen összehasonlításnak, például a statisztikák alapján. Ez nyilvánvalóan az edző döntése, de végső soron mindketten vágyunk a játéklehetőségre. Ahogy mindenki más is.”

Előszezon: „Mindig szívesek jövök az Egyesült Államokba. Kedvelem ezt az országot, nyaralni is gyakran szoktam itt, illetve már sokadik éve töltjük itt az előszezont. A szurkolóink elképesztőek, még Madridtól ilyen messze is virágzik a madridizmus. Vannak olyanok is, akik egyenesen Spanyolországból utaztak ide, hogy itt is a csapattal lehessenek. A fogadtatásra és a támogatásra egyetlen rossz szavunk sem lehet, itt minden fantasztikus. Gyakran kellemetlenségekkel is jár, hogy ilyen messze kell elutaznunk otthonról, de erre ismét csak azt tudom mondani, hogy a futball része. Voltunk már Kínában és Ausztráliában is, ami még távolabb van Madridtól. Már hozzászoktunk ehhez az egészhez. Ami az edzéseket illeti, nagyon keményen dolgozunk.”

Barátságos El Clásico: „Nem hinném, hogy valóban barátságos meccsről van szó. A Barcelona ellen egyszerűen muszáj győznöd, vagy legalábbis törekedned rá. A szurkolóik is ezt várják el. Fontos, hogy az összecsapás idejére már felkészültek legyünk erőnléti és taktikai szempontból is. Ha minden játékos megfelelően végzi el a dolgát a pályán, akkor úgy hiszem, hogy nincs miért aggódnunk.”

Elvárások: „Ahogy minden évben, most is meg akarjuk nyerni az összes elérhető versenysorozatot. A győzelemhez egy jó adag szerencse is kell, de ahhoz nem, hogy a végsőkig küzdj és higgy. Ez a mi filozófiánk.”  

Forrás: espn.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK