Zidane: Morata távozásával hiányzik egy támadónk

A francia tréner a Manchester United elleni összecsapás előestéjén nyilatkozott a helyszíni újságíróknak.

Egy hete edzésben: „Egészen pontosan tíz nappal ezelőtt érkezünk meg az Egyesült Államokba. A játékosaim jó állapotban vannak, már nagyon várják a mérkőzéseket. Boldogok, hogy edzhetnek.”

Változások a keretben: „Tagadhatatlan, hogy kiváló játékosok távoztak, és fiatalok érkeztek, de a célunk kizárólag a keret minőségének emelése. Ez nem jelenti azt, hogy elégedetlen voltam azokkal a labdarúgókkal, akik már nincsenek velünk. Csak az előttünk álló idény adhat majd választ arra a kérdésre, hogy sikerrel jártunk-e.”

„Danilo távozott, igaz a hír. Így is nagyon jó kerettel dolgozhatok, de egy támadó még hiányzik. Meglátjuk, hogy mi lesz, addig pedig itt van számunkra Cristiano és Mayoral mint alternatívák a támadóharmadban.”

Mbappé: „Jelenleg csak azzal a 28 játékossal foglalkozom, akik itt vannak velem. Hogy leigazoljuk-e? Augusztus utolsó napjáig bármi megtörténhet, ahogy mindig, de most kizárólag a következő mérkőzésünkkel és a megfelelő felkészüléssel foglalkozom.”

Morata távozása: „Álvaro eligazolásával kétségkívül gyengült a keret. Mindenki látta az előző szezonban, hogy mit is adott ő csapatnak.”

Cristiano: „Az újságok elég sokat foglalkoztak az esetleges távozásával kapcsolatban, de amikor beszéltem vele, nagyon nyugodtnak hallottam őt. Jelenleg még a vakációját tölti. Úgy vélem, hogy velünk fog maradni. Azt még nem tudom, hogy pontosan mikor csatlakozik hozzánk, vagy hogy mikor léphet először pályára.”

Bale: „Ez az első előszezon, amin már az első naptól kezdve együtt dolgozunk. Remek erőnléti állapotban van, és boldognak látom őt. Keményen dolgozik, jó szezont akart produkálni.”

James: „Hogy erősítést jelent-e a Bayern számára? Majd kiderül. Sok szerencsét kívánok neki, de többet nem kívánok mondani ezzel kapcsolatban.”

Theo: „Nagy kihívás előtt áll. Rendkívül eltökélt az edzéseken.”

Mourinho: „Én magam is dolgoztam vele, így első kézből számolhatok be a tapasztalataimról, de szerintem a világon mindenki tudja, hogy milyen képességekkel és szakmai múlttal rendelkezik. Ért a futballhoz és remekül kezeli az öltözőket. Nagyon tapasztalt szakember.”

MLS: „Igazság szerint nem követem napi szinten ezt a bajnokságot, de tudom, hogy magas színvonalat képvisel és folyamatosan fejlődik, különösen az elmúlt években.”

A Manchester United elleni összecsapás: „Jó mérkőzést szeretnék produkálni. Mindenki játszani fog. Ez még csak az első összecsapásunk, nem támasztok nagy elvárásokat. Az eredmény egyáltalán nem fontos számomra, csak az, hogy a játékosaim mindent beleadjanak.”

Célok: „Az előző szezon fantasztikusan sikerült. Elsőként azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy elhódítsuk az UEFA-szuperkupát. Az elképzelésünk semmit sem változott: trófeákat akartunk nyerni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK