Július végére elveszítettünk mindent

Ugye ti is láttátok az előszezon eddigi alakulását? Először büntetőkkel kikaptunk a Manchester United ellen, majd a City valósággal kiütött minket. És nemsoká máris itt a Barcelona elleni mérkőzés. Egy Clásico, amelyet borzasztóan pocsék formában várunk ezen a rendkívül fontos és sztárcsapatokkal tűzdelt ICC-tornán, ahol minden percnek, meccsnek és gólnak óriási jelentősége van. Biztató előjel? Nincs.

Ez a csapat a totális esélytelenség nyugalmával fog nekivágni a soron következő szezon tétmérkőzéseinek. Sajnos ez most így fog alakulni, két manchesteri csapat elleni barátságos találkozó tökéletes és tűpontos képet tud adni arról, hogy mi várhat ránk a szezon több mint 50 meccsének jelentős részében. Szenvedés, mi más? Egy BL-címvédő, egy spanyol bajnokságot tükörsimán behúzó csapat nem játszhat ennyire ötlettelenül, mindenféle elképzelést nélkülözve a futball őshazájának számító Egyesült Államok legimpozánsabb pályáin, csupa futballszerelmes, a profi európai labdarúgást a kisujjából kirázó szurkolók előtt, akik többet érdemelnek a méregdrágán kifizetett jegyükért. Ez a csapat egy szétesett, demoralizált, erőnléti, technikai problémákkal küzdő keret benyomását kelti, amely egyértelmű kudarcra van ítélve minden versenysorozatban ahol elindul, hiszen két vereséggel indított a szezon legfontosabb szakaszában, ahol a három pontnak hatalmas súlya van.

Zidane egyszerűen elvesztette a fonalat. Hol a Juventus elleni parádés második félidő? Hol a csapatra jellemző magabiztosság és mentális erő? Mi ez a félresikerült szimulálás, amit próbálunk lefuttatni a világfutballt évek óta uraló City és United ellen? Ezzel a teljesítménnyel saját magunkat alázzuk csak meg, és igazat adunk vele azoknak a drukkereknek, akik szerint ez bizony GÁZ. Így nagybetűvel. Persze, hogy gáz.  Hol az erőnléti fölény így július végére, hm? Pintus milyen munkát végez a kerettel, ha ez jött ki belőle? Hogy lehet karba tett kézzel végignézni a vonal mellől, azt, hogy lassan egész Anglia elhalad mellettünk, mi pedig csak asszisztálunk ehhez? Jó persze, ne legyünk telhetetlenek, nem kellene mindenkit kiütni, megalázni, de minimum 1-0-val az ilyen mérkőzéseket is hozni KELL. Nincs ilyen hogy formaidőzítés, meg erőnléti felkészítés, meg ráhangolódás, egy labdarúgónak minden meccs ugyanolyan fontos, és egy Real Madridban minden meccset meg kell nyerni, különösen a felkészülési mérkőzéseket, hiszen ezek garantálják a szezon hátralévő részének a magától értetődő sikerességét.

170727_Danilo_ModricA jobb sorsra érdemes Danilo még időben elhagyta a süllyedő hajót, hogy egy tradicionális sikercsapathoz igazoljon.

Csatárt kell hozni, ez teljesen egyértelmű. Ha Ronaldo visszatér, a kilátástalanságból talán egy 2%-nyival ki tudunk evickélni, de kell egy jó csatár. Vagy inkább kettő. Mert egyszerűen nincs aki gólt szerezzen az ICC-n, és a torna rendezői lehet, hogy ezért nem hívnak meg bennünket jövőre, ami óriási presztízsveszteség lenne, egyet jelentene a topfutball krémjéből való kizuhanással. Ronaldo nincs, Ramos nincs, oda a védekezés, és nincs, aki gólt szerezzen. Jöhetne Mbappé is, de elférne Dembelé is a keretben, meg Verratti, hogy legyen egy hasznos középpályásunk is legalább. És egy jó védő sem ártana, plusz De Geáért is lehetne tenni egy ajánlatot, hiszen az ő csapata megvert minket, tehát jobb csapatból hoznánk kapust. Minden pontján megerősítésre szorul ez a keret, ha sikeres augusztussal szeretnénk indítani, akkor 4-5 játékost azonnal el kell hozni, mindegy mennyibe kerülnek.

Száz szónak is egy a vége, borzasztó így látni a csapatot. Vergődve, szárnyaszegetten az oly lényeges júliusi időszakban, kiemelt jelentőségű tornán, tele lazsáló, motiválatlan sztárokkal, és lelkes, de ügyetlen fiatalokkal. Szeretném azt mondani, hogy bárhol eséllyel indulunk majd az előttünk álló idényben, de az ICC beárazta Zidane-t és az elképzeléseit, visszavonhatatlanul és végérvényesen. Csak egy dolgot tehetünk: imádkozzunk…

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK