2018. július 23., hétfő

Öt dolog, amin változtatni kell az UEFA-szuperkupa mérkőzéséig

  • Zs. Csaba
  • 2017.07.31. 09:37
Három mérkőzést vívott eddig a Real Madrid az előszezon küzdelmei során, ám ezek egyikét sem sikerült megnyernie. A MARCA ennek okán máris összeszedte, hogy mik azok a dolgok, amiken változtatni kell augusztus 8-ig, azaz az első tétmérkőzésig.

A védelem hiányosságai
A Real Madrid 8 gólt kapott eddigi három mérkőzésén, és szinte mindegyikről kijelenthető, hogy levédekezhető találatok voltak, gondoljunk csak Martial góljára, vagy Neymar és Messi cseleire. Sergio Ramos egyelőre nincs százszázalékos állapotban, míg Nacho - aki egyébként higgadtságáról és kiváló védőmunkájáról híres – Piqué egyenlítő találatánál hibázott. Kijelenthető, hogy a védelemben tátongó lyukakat mindenképp be kell tömni az elkövetkező hét során.

A koncentráció hiánya
Volt néhány aggasztó pillanat a Manchester City és a Barcelona elleni mérkőzésen is, melyeket egyértelműen a kellő koncentráció hiánya eredményezett. Ezek következtében a csapat korai gólokat kapott. Ezt jó lenne elkerülni a Manchester United elleni kupadöntőn.  

A játék irányításának hiánya
Zidane csapatának egyik sajátossága volt a tavalyi idény során, hogy kontrolállt támadásaival képes volt kézben tartani és megnyerni a mérkőzéseket. Az előszezon során azonban - a megfelelő erőnlét vagy taktikai felkészülés hiányában – a Real Madrid képtelen tartós veszélyt jelenteni az ellenfél számára. Az elmúlt három meccsen mindig ők rohantak az eredmény után.

Nincs fenyegetés, veszély az ellenfél kapuja előtt
Benzema és Bale képtelen volt kézbe venni a támadások irányítását az elmúlt három mérkőzésen. Egyikük sem volt képes betalálni egyetlen ellenfél kapujába sem, sokszor hosszú percekig is eltűntek a szemünk elől. Mindeközben megjött Marco Asensio, aki ismét jelezte, hogy igényt tart egy helyre a kezdőcsapatban. A spanyol első mérkőzésén többet mutatott, mint két társa addig összesen. Reméljük, hogy ezen a téren az augusztus 5-én visszatérő Cristiano is javulást hoz majd, igaz, rá nagy valószínűség szerint nem számíthat a mester az UEFA-szuperkupa küzdelmei során, hiszen lényegében két napja lenne a felkészülésre.

Meglepetés-gólszerzők
Habár az előző idény során is sok gólszerzője volt a csapatnak, némileg meglepő, hogy nem a gólfelelősök jegyzik a találatokat Amerikában - kivéve Asensiót -, hanem olyan játékosok, akiknek közel sem ez lenne az első számú feladata, gondolunk itt Casemiróra, Óscarra vagy Kovačićra. Zidane egyik legkeményebb feladata, hogy kiküszöbölje a támadósor hiányosságait.


Hozzászólások

Tabella