Zidane: Zsinórban harmadjára is fel akarunk érni a csúcsra

Zinédine Zidane az UEFA hivatalos sajtóorgánumának adott interjút, mely során természetesen az UEFA-szuperkupa állt a középpontban. A mester a Manchester United elleni találkozó mellett beszélt a csapat előtt álló kihívásokról is.

Hogyan tervezed motiválni a csapatot egy ilyen sikeres idényt követően?
A Real Madrid egy hatalmas étvággyal rendelkező csapat, klub, és egyben intézmény is. Mind tudjuk, hogy hol tartunk jelenleg. Amikor egy ilyen idény véget ér, a trófeák és a sikerek az egekbe repítenek, a következő idényt pedig azzal a vággyal kezded, hogy véghez vidd mindezt még egyszer. A kihívás adott: még több trófeát kell nyerni.

Az UEFA-szuperkupa trófeája az első, amit megnyerhettek az új idényben. Ami téged illet, játékosként és edzőként is elhódítottad már ezt a címet. Mit jelent számodra ez a trófea?
Ugyanolyan tétmérkőzés ez, mint bármelyik másik. Ez lesz az első meccsünk az új idény során, tudjuk, hogy mekkora jelentőséggel bír. Mind tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos az idény első tétmeccse. Felkészülten akarunk pályára lépni.

Mindenki emlékszik a tavalyi, Sevilla elleni mérkőzésetekre. Akkor olyan győzelmi szériát indítottatok el, ami januárig tartott. Mennyire volt fontos, hogy az idény első kihívását sikerrel vegyétek?
Alapvető fontossággal bírt, hogy őszinte legyek. Az az igazság, hogy nagyszerű idényünk volt, nem csak januárig. Hatalmas idény volt. Csak kevés mérkőzésen maradtunk alul, és címeket is nyertünk. A célunk mindig ugyanaz. Jó csapatunk van, így megpróbáljuk kihozni magunkból a legtöbbet, hiszen a futballban mindig az a legfontosabb, hogy mindent beleadj. A legnagyszerűbb dolog a klubbal kapcsolatban a történelme, illetve az, hogy a játékosok mindig tudják, hogy mit értek el, mégis motiváltak és vágyakoznak az újabb trófeák után.

Milyen emlékeket őrzöl az elmúlt idény utolsó szakaszáról, illetve arról a rengeteg mérkőzésről, amit le kellett játszani?
Tudtuk, hogy nagyon hosszú lesz a szezon. A lehető legjobb módon kezdtük a szezont, megnyertük a szuperkupát, majd a klubvilágbajnokság is a segítségünkre volt, hiszen újult erővel kezdhettük az új esztendőt. Tudjuk, hogy voltak kemény időszakok is, de a legfontosabb, hogy úgy érkeztünk meg az idény utolsó szakaszára, mint egy mindent elsöprő tehervonat. Jó formában voltunk. A Bajnokok Ligája döntőjében nagyon látványos második félidőnk volt. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra és azokra az emberekre, akik az egész idény során támogattak minket. Mi vagyunk a Real Madrid, így még többre vágyunk.  

És most, az új idényben a Real Madrid azért fog küzdeni, hogy zsinórban harmadjára is megnyerje a Bajnokok Ligáját. Igaz?
Igen, de tudjuk, hogy ez nem egyszerű. Természetesen ez a célunk, ott lebeg a szemünk előtt, megpróbáljuk megvalósítani, de harcolnunk kell, ha győzni akarunk. Zsinórban kétszer értünk fel a csúcsra, de keményen akarunk dolgozni, hogy harmadjára is sikerüljön.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK