2018. június 18., hétfő

Zidane: Két Bajnokok Ligáját nyertem, de nem tartom magam zseninek

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.08.07. 19:15
A Manchester United elleni szuperkupa-mérkőzést megelőzően Zidane, Marcelo és Ramos tartott sajtótájékoztatóját.

Zinédine Zidane
Bale lehetséges távozása:
„Nem kívánok ezzel foglalkozni. Csak a holnapi találkozó érdekel. Gareth számára nem sikerült túlságosan jól az előző idény vége, de most nagyszerű állapotban van. Mourinho nyilatkozata? Nem érdekel, és ez nem is fog befolyásolni a kezdőcsapat összeállításakor, ahogyan őt sem.”

A jelenlegi és a Mourinho által irányított csapat közti különbségek: „Mindkét együttesnek megvoltak, megvannak a sajátosságai, de nem tudnék konkrét különbségeket felsorolni. A Real Madrid mindig 100%-ot ad bele. Mourinho nagyszerű munkát végzett itt, és én is pontosan ezt próbálom tenni. Két Bajnokok Ligáját nyertem, de nem tartom magam zseninek. A legjobbra törekszem, ez minden.”

Részletek: „Egy ehhez hasonló találkozó rengeteg faktorból áll. Egyet sem tudok kiemelni, ami fontosabb lenne a többinél.”

Cristiano Ronaldo: „Sok minden történt vele ezen a nyáron, de az a legfontosabb, hogy itt van, és készen áll a játékra. Ő érkezett meg utolsóként közénk, de remek munkát végez, szinte már lenyűgözőt, ahogyan tette azt a Bajnokok Ligája fináléjában is. Ha a helyében lennék, biztosan pályára akarnék lépni holnap. Ahogy mondtam, jó erőnléti állapotban van, de mint a csapat vezetőedzője, a döntés az enyém.”

Hőmérséklet: „Macedóniában eléggé meleg van, de Spanyolországban is hasonló a hőmérséklet. Mindkét csapat az Egyesült Államokban töltötte a felkészülési időszakot, így nem gondolom, hogy bármelyikünk is előnyből indulna ezen a téren.”

A csapat: „Nagyon jó állapotban vannak a játékosaim. Ez lesz a szezon első tétmérkőzése, ráadásul egy döntő. Már nagyon várjuk a kezdősípszót.”

Elvárások: „Már tizenhatodik éve élek Madridban. Amikor más együttesekben játszottam, mindig különleges megtiszteltetés volt a Real Madrid ellen pályára lépni. A Real Madrid a világ legjobb klubja, melyet mindenki le akar győzni, és ahol hatalmasak az elvárások. Évről évre nehezebb dolgunk van az egyre erősödő riválisaink miatt, de ez csak ösztönzően hat ránk. Karakteres, győzelemre éhes játékosok alkotják a keretet, ez a legfontosabb.”

Játékrendszer: „Hogy négy középpályással fogunk-e felállni? Úgy tervezzük, hogy folyamatosan váltogatni fogjuk a játékrendszert. Rengeteg sokoldalú labdarúgónk van, akik képesek meglepetést okozni az ellenfelünknek. Holnap mindenki meglátja majd, hogy mit találtunk ki.”

Marcelo
Mourinho és Zidane:
„Két nagyszerű edzőről beszélünk, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy mindkettőjükkel dolgozhattam. Mourinho keményebben bánt a játékosaival, Zidane pedig több trófeát nyert. Azt hiszem, ezek a fő különbségek kettejük között.”

A csapat állapota: „Az előszezonban elért gyenge eredmények ellenére jól érezzük magunkat, és nagyon keményen dolgozunk a tréningeken. Mindent bele fogunk adni, ahogy mindig.”

Az összecsapás: „Újabb döntő, amely megnyerésre vár. Megpróbáljuk majd élvezni a játékot, és magas intenzitással játszani. Nagyszerű csapatunk van, az előszezoni eredmények pedig nem számítanak. A lényeges rész még csak most kezdődik.”

Sergio Ramos
Kapitányság:
„Ez hatalmas megtiszteltetés számomra, még a legkisebb téttel bíró mérkőzéseken is.”

Cristiano: „Cris személye kiemelt fontossággal bír. Alig két napja van velünk, de elutazott a csapattal, mert akár játszik, akár nem, segít a többieknek. Már a jelenlétével is. A magánélete? Ez kizárólag őrá tartozik. Meg kell próbálnia elrendezni a dolgokat.”

Bale jövője: „Tiszteletben tartjuk Mourinho véleményét, de Gareth a Real Madrid játékosa, ennek pedig nagyon örülünk. Ugyanakkor mi nem dönthetünk az ő jövőjéről, augusztus pedig még nagyon hosszú…”

Mourinho személye: „Mindkét fél jól ismeri a másikat. Ez előny számunkra, hiszen nem egy teljesen ismeretlen edzővel állunk szemben. Ő a világ legjobbjainak egyike, ez motiválóan hat ránk.”

„Mourinho rendkívül tapasztalt szakember, de mi nagyon örülünk, hogy Zidane vezeti a csapatot.”

Múlt: „Közel álltam ahhoz, hogy elhagyjam a Real Madridot és a Manchester játékosa legyek, de végül a maradás mellett döntöttem, és nagyon örülök, hogy így tettem. Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan kiváló klub, mint a Manchester United is megkeresett.”


Hozzászólások

Tabella