Zidane: Majdnem tökéletes teljesítményt nyújtottunk

Zinédine Zidane és Florentino Pérez adott interjút a Manchester United legyőzését, az UEFA-szuperkupa elhódítását követően.

Zinédine Zidane
A találkozó értékelése:
„Jól tudjuk, hogy rengeteg tehetség lakozik ebben a csapatban, kemény munkával pedig csodálatos dolgokat érhetünk el. Mindig többet és többet akarunk, éhezünk a győzelemre. Majdnem tökéletes teljesítményt nyújtottunk. Az első félidő fantasztikus volt. Utána egy sokkal kiegyenlítettebb második játékrész következett, ahol voltak nehezebb periódusaink is, de karakteresen és motiváltan játszottunk. Ha még egy harmadikat is sikerült volna lőni, azzal eldöntöttük volna a párharcot.”

„Nagy ünneplést tartottunk az öltözőben, de ez ilyenkor egy teljesen megszokott dolog. Ahogy mondtam, egyáltalán nem unjuk még a győzelmeket. Összességében úgy gondolom, hogy irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, még a technikailag nehezebb játékrészek terén is, mint például a lepattanó labdák és légi párharcok. Már magasan megkezdtük a presszingelést, ezzel megakadályozva őket a támadásépítésben. A labda megtartásával sem voltak gondjaink, a játékosaim ugyanis nagyon türelmesek voltak. A győzni akarásunk szintén kulcsfontosságú volt.”

„Tudjuk, hogy mérkőzésről mérkőzésre nehezebb dolgunk lesz a szezon során, és még számtalan nagyszerű ellenféllel szemben kell majd bizonyítanunk. Az első akadály vasárnap vár ránk. Mindent bele akarunk adni, és folyamatosan fejlődni szeretnénk. A mai mérkőzés egyáltalán nem hasonlított azokra, amelyeket az előszezon során produkáltunk. Az elsőtől az utolsó percig koncentráltunk.”

Utolsó percek: „Képtelenség másfél órát ugyanazon a fordulatszámon pörögve lejátszani. Ez is hozzátartozik a futball szépségéhez. Ahogy mondtam, voltak nehezebb időszakaink, de irányításunk alatt tartottuk a dolgokat. Azt se felejtsük el, hogy egy nagyszerű együttessel mérkőztünk ma meg. Ez a győzelem megalapozhat egy jó sorozatot. Ehhez próbáljuk tartani magunkat. Nagyon hosszú szezon áll előttünk, és még a tavalyinál is nehezebb dolgunk lesz.”

Macedónia: „Nagyszerű fogadtatásban volt részünk ebben az országban, és a stadionban is rengeteg Real Madrid-szurkoló volt. Szeretném mindegyikőjüknek megköszönni a támogatást.”

Florentino Pérez
Dicsőség:
„Minden győzelem elégedettséget jelent számunkra. Lépésről lépésre szeretnénk haladni, következőként pedig a Barcelonával kell összecsapnunk. Neymarral vagy nélküle, de a Barcelona egy nagyon erős csapat. Mindkét mérkőzés kemény lesz, de ha ugyanazzal az eltökéltséggel küzdünk, mint ma, akkor lehetséges a győzelem. Rövidesen elkezdődik a bajnokság is, melynek megnyeréséhez a kiegyensúlyozottság a legfontosabb.”

„Fantasztikus játékosaink vannak. Ugyanazt mondhatom csak el, amit a Bajnokok Ligája megnyerésekor: azzal járunk a legjobban, ha minél kevesebbet változtatunk a jelenlegi kereten. Ezt Zidane is így gondolja. Hogy igazolunk-e még egy támadót? Nem tartom valószínűnek. Bale? Ő a Real Madrid játékosa, és egyben a világ egyik legjobb labdarúgója. Nagy örömünkre szolgál, hogy a mi csapatunkat erősíti, így nem foglalkoztat az eladásának a gondolata.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK