Zidane: A Real Madridhoz fűződő érzéseim nem a pénzen vagy a szerződésemen múlnak

Zinédine Zidane a Barcelona elleni mérkőzés előtt megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, mely során beszélt Cristianóról, a támadókról, de természetesen szóba került Neymar pótlása is.

A mérkőzésről: „Különleges lesz, hiszen egy újabb trófeáért szállunk harcba. Tudjuk, hogy mindig más a Barcelona ellen pályára lépni. A legnagyobb riválisunkkal nézünk szembe holnap, de számomra ez nem változtat semmin. Jó fizikai és mentális állapotnak örvendünk. Mindenki játszani akar, de én fogom meghozni a döntést.”

A Barcelona csapata: „Történt némi változás a keretükben, de ettől még a Barcelonáról beszélünk. Nem gyengébbek, mint korábban. Ismerjük a stílusukat. Ha elbízzuk magunkat és azt hisszük, hogy könnyű meccs áll előttünk, akkor óriásit hibázunk. Két mérkőzés vár ránk, egy Barcelonában és egy Madridban. Ha rajtam múlna, csak egy mérkőzéses lenne a párharc.”

ZZ_Meny_170812

Cristiano Ronaldo: „Készen áll, jó állapotnak örvend. A szabadságát követően még csak 5 vagy 6 napja van velünk, de rengeteg erőnléti edzést végzett a pihenője közben, úgyhogy készen áll.”

A szerződése: „Nincs felmondási záradék foglalva a kontraktusomba. Minden egyes napot élvezek itt. Tudom, hogy egy nap mindez véget ér majd, de a Real Madridhoz fűződő kapcsolatom nem a szerződésemen vagy a pénzen múlik. Boldog vagyok a klub belém fektetett hite, valamint a játékosaim munkája miatt. Aláírhatnék 20 évre is, de tudom, hogy hol vagyok, ismerem a saját céljaimat. Ki tudja, talán egy év múlva már nem leszek itt. Köztem és a Real Madrid között soha nem lesz nézeteltérés. Tényleg élvezem az itt végzett munkám.”

Célok: „Mindig lesznek jobb és kevésbé jó időszakok, de jelenleg élvezzük ezt a nagyszerű időszakot, amit megélünk. Együtt, csapatként érhetünk csak el igazán nagy dolgokat, ha keményen dolgozunk. Mindig is az volt a célom, hogy minden egyes mérkőzést és trófeát megnyerjünk. Megpróbálok valami újat hozni a csapatba. Jól teljesítünk, de tudom, hogy ez a Real Madrid. Tisztában vagyok azzal, hogy mit kell tennem. Holnap harcba szállunk egy újabb trófeáért, mindent bele kell adnunk. Megpróbáljuk majd megnyerni a mérkőzést, aztán utána gondolkodhatunk a visszavágón. Szerencsés vagyok, hogy ilyen kaliberű keret áll rendelkezésemre, minden játékosom rendkívüli.”

Isco: „Nyilvánvaló, hogy Isco több mint kompatibilis a BBC-vel, de nekem kell irányítanom ezeket a dolgokat. Több különböző variációt is kipróbálhatunk, nincsenek megkötéseim. Meglátjuk, hogy mi fog történni.”

ZZ_Meny2_170812

Casemiro góljai az utolsó két döntőben: „Keményen dolgozik, csakúgy, mint a többiek. Együtt dolgozunk a támadásainkon, egységes csapatként, ez nem csak az ő egyéni képességei miatt lehetséges. Nagyon boldoggá tesz, hogy betalált a legutóbbi két döntőben, de nem ez az elsődleges feladata a csapatban. A kulcs, hogy a saját erősségeire és feladatára koncentráljon.”

Theo beilleszkedése: „Jól teljesít. Egy olyan csapathoz érkezett, ahol elégedettség tölti el. Fejlődik, akárcsak a többiek.”

Neymar hiánya: „Csak annyit mondhatok, hogy akárki pótolja őt, jó munkát fog végezni. A csapat nem lesz ugyanaz, mint Neymarral volt, hiszen ő lenyűgöző, de biztos vagyok benne, hogy mindent bele fognak adni. Nem aggódom. Nem sok Neymarhoz hasonló játékos van a világon, így nem egyszerű helyettesíteni őt, de akárki jut lehetőséghez, valami különlegeset tesz majd a játékhoz.”

Végleges keret: „Bármi megtörténhet még augusztus 31-ig, de elégedett vagyok a rendelkezésre álló kerettel, nem akarok változtatni.”

Keylor Navas is jelen volt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, kattints ide!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK