Zidane: Nincs A és B csapat

A spanyol bajnokság első játéknapján A Coruña városába, a Deportivo otthonába látogat a királyi gárda. Az összecsapás előtt természetesen nem maradhatott el Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója sem.

Terrortámadás: „Mielőtt elkezdeném, szeretném kifejezni támogatásomat a barcelonai terrortámadás áldozatai családjainak, hozzátartozóinak. Sokat gondolunk rájuk.”

Várakozások: „Nincs változás. Ahogy az előzőben, ebben az idényben is kizárólag kemény munkával érhetünk el sikereket. Jelenleg nagyszerű állapotban van a csapat, és ezt ki szeretnénk használni.”

Rivális: „A Deportivo hazai pályán játszik majd, és remek labdarúgókkal rendelkezik. Nem félnek attól, hogy felvállalják a saját stílusukat. A szurkolóik is fantasztikusak. A Real Madrid ellen minden csapat nyerni akar, ez egyszerű presztízskérdés. Ami minket illet, hatalmas erőfeszítéseket fogunk tenni a győzelem érdekében, hisz a célunk a három pont megszerzése. Számunkra nincsen ellazsálható összecsapás.”

Asensio: „Pontosan tudom, hogy melyik játékosom mennyit képes hozzátenni a csapat sikereihez. Marco fantasztikus munkát végez.”

Bale: „Jó állapotban van, teljes értékűen edz. Ez számára különösen fontos, hiszen a tavalyi szezonban több sérülés is hátráltatta őt a képességei megcsillogtatásában. Bízom abban, hogy ez az év egyéni és csapatszinten is sikeres lesz számára. Mindenkinek ez lenne a legjobb.”

Bírók: „Hogy kritikával illettem-e a játékvezetést? Én úgy fogalmaznék, hogy csak kimondtam, amit gondolok. Ezt már nem változtathatom meg.

Keret: „Nem tudom, hogy a Real Madrid rendelkezik-e a legerősebb játékoskerettel a világon, de azt tudom, hogy fantasztikus játékosok állnak a rendelkezésemre. Rutinos klasszisok és fiatal tehetségek egyaránt megtalálhatóak a csapatban, de a cél mindenki számára a fejlődés. Nagyon nehéz év előtt állunk.”

BBC: „Erre a kérdésre már sokszor válaszoltam. Az én irányításom alatt nincs A vagy B csapat, hiszen mindannyian egy csónakban evezünk, és mindannyian ugyanazért a célért küzdünk.”

Bajnoki cím: „A tavalyi La Liga-elsőség volt a legcsodálatosabb dolog a karrieremben, mert ezt a trófeát telt a legtöbb erőfeszítésbe elhódítani. Fantasztikus érzés volt a végső siker. Idén ismét át szeretnénk élni ezt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK