Zinédine Zidane: Varane nem teljesen egészséges, nem kockáztathatunk

A Valencia elleni mérkőzést megelőzően Zinédine Zidane vezetőedző megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A mester megosztotta gondolatait a soron következő meccsről, de beszélt a sérültek állapotáról is.

A mérkőzésről: „Ugyanezzel a dinamikával szeretnénk folytatni. A Valencia nagyon jól játszik és kiválóan védekezik. Tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk, de készen állunk arra, hogy összecsapjunk bármely riválisunkkal. Szeretnénk ott folytatni, ahol abbahagytuk. Tudjuk, hogy egy rendkívüli elvárásokkal teli, nagyon hosszú idény ár ránk. Lesznek időszakok, amikor fizikailag gyengébbek leszünk, de olyanok is, amikor jobban fogunk játszani, mint most. Megpróbáljuk tartani a jelenlegi szintet, és ha lehet, még emelni is azon. Ez nem csak az erőnléten és a fizikai munkán múlik, hanem a hozzáállásunkon is. Most jól teljesítünk, de bármikor jöhet egy botlás. A koncentráció legmagasabb szintjét követelem a játékosaimtól.”

Válogatott szünet: „Nem gondolok arra, hogy vajon megsérül-e majd valaki. Remélem, hogy minden jól alakul majd és egészségesen térnek majd vissza a játékosaim.”

Varane: „Játszani akar, magára akarja ölteni a Real Madrid mezét, de nincs százszázalékos állapotban, így nem kockáztathatunk. Meglátjuk, de ha holnap pályára lépne, az kockázatos lenne. Nem szeretnék ezzel játszani. Tekintve, hogy Sergio eltiltott, Vallejo pedig sérült, nem vállalhatjuk a kockázatot Varane esetében. Erős, jó fizikai állapotban van, a sérülését pedig a Barelona elleni első mérkőzésen szedte össze. 15 nap telt el azóta, edzett, de jobb, ha nem erőltetjük a játékát. Meg kell próbálnunk megoldani ezt a problémát. Nem akarjuk, hogy Varane sérülése még súlyosabbá váljon. A válogatott szünet alatt megpróbálunk a regenerálódásra koncentrálni. Megbirkózunk a helyzettel, és megteszünk mindent, hogy ne utazzon el a válogatottba, maradjon, és a regenerálódásra koncentrálhasson. Egy játékos egészsége a legfontosabb.”

Cristiano Ronaldo: „A pénz kérdése nem az én problémám, ez a játékosra és a klubra tartozik. Nekem nincs feladatom ezzel kapcsolatban. Cristiano itt van, és nem megy sehová. Ez az ő klubja, csapata, városa, imádja az itteni életet. Nincsenek kétségeim.”

Mentalitás: „Tudjuk, hogy nem szabad úgy gondolkodnunk, hogy mi vagyunk az esélyesek. A legszebb a dolog a futballban, hogy megnyerhetsz rengeteg mérkőzést, rengeteg címet, mindez nem számít, amikor újra pályára lépsz. Meg kell mutatnod, hogy nyerni akarsz és fenn akarod tartani a jó sorozatod. Ha hiányzik ez a fajta mentalitás, akkor könnyen veszíthetsz meccseket, ugyanakkor igaz, hogy nem minden esetben ezért kapsz ki. Tudjuk, hogy a címek megnyeréséhez mindennapi munkára van szükség. Holnap egy jó meccset akarunk játszani.”

A védelem és a támadósor megerősítése: „Négy középső védőnk van, nincs szükségünk többre. Nem hiszem, hogy egy hasonló sérüléshullám újra elér majd minket. Casemiro és Llorente is képes középhátvédként játszani. Holnap meglátjuk majd, hogy mi történik. Nincs szükségem több játékosra. Nézzétek csak meg, hogy milyen keretünk van! Készen állunk. Számítok Mayoralra, és számítani is fogok rá az idény közben. Tanulnia kell, készen kell állnia, hogy élni tudjon majd az adódó lehetőséggel. A megfelelő pillanatban megkapja majd az esélyt.”

Benzema kimaradt a francia válogatott keretéből: „Ezt a kérdést a szövetségi kapitánynak kellene feltenni. Mind tudjátok, hogy milyen véleménnyel vagyok Benzemáról, ő a világ egyik legjobb támadója. Az eltiltása már történelem, nem szeretném kommentálni. Különleges játékos, ezt minden egyes mérkőzésen bizonyítja.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK