Ramos legdrágább piros lapjai

Sajnos nem ok nélkül mondhatjuk azt, hogy az életben már nemcsak a halál biztos, hanem Sergio Ramos piros lapja is. Nézzük meg, melyek voltak a legfájóbb hibái a Kapitánynak.

A spanyol válogatott és a Real Madrid kapitánya néhány héttel ezelőtt, a Deportivo elleni bajnoki nyitányon megkapta pályafutása 23. piros lapját. Legtöbb alkalommal a Barcelona ellen hagyta el idő előtt a pályát, szám szerint ötször. Egyértelmű, hogy piros lapjaival már a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a Király-kupában is nagy nehézségeket okozott a csapatnak. De vajon melyik kiállításával okozta a legnagyobb kárt a Real Madridnak? Végigjártuk a 23 piros lap körülményeit és hatásait: nemcsak a végeredményt, de a versenysorozatot, és az utána kihagyott mérkőzéseket is figyelembe vettük. 

6. Espanyol, 2005

Sergio Ramos Espanol

Érdemes a kezdetekkel kezdeni. 2005-ben, az Espanyol ellen kapta meg első piros lapját Ramos a Real Madrid játékosaként. A mérkőzést a bajnokság második fordulójában rendezték meg, Ramos pedig csupán néhány hónappal azelőtt igazolt Sevillából Madridba. 1-0-s Espanyol-vezetésnél a 19 éves Ramos felelőtlen volt és begyűjtötte második sárga lapját. Később Julio Baptistát is leküldte a bíró a pályáról, a Real Madrid pedig elszenvedte zsinórban második vereségét. A bajnokságot a Barcelona nyerte 12 ponttal a Real Madrid előtt. Talán a tapasztalatlanság, talán a frusztráció, bármi is volt az oka a két sárga lapnak, Ramos azóta sem tanult a felelőtlen hibáiból. 

 

5. Barcelona, 2010

Sergio Ramos red card Barcelona

Mivel a Barcelona elég gyakori ellenfele volt az elmúlt években a Madridnak, nem nagy meglepetés, hogy Ramos a pattanásig feszült El Clásicókon is többször mehetett a lefújás előtt zuhanyozni. Az ötödik helyre a védő 2010-es ámokfutása került. Ramos jobbhátvédként játszott egy rendkívül paprikás meccsen. A mérkőzésen David Villát kellett volna hatástalanítania, de a Barcelona támadója kétszer is betalált, sőt, a helyére beálló Bojan Krkić állította be az 5-0-s végeredményt. De ne rohanjunk annyira előre: Ramos először Villa ellen szabálytalankodott, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, majd Lionel Messit akasztotta meg a szabályostól messze eltérő módon. A dulakodásban még Carles Puyolnak és Xavinak is kiosztott egy-egy „arconlökést”, melyet a versenybíróság három mérkőzésre szóló eltiltással honorált. Lehetséges, hogy ez befolyásolta a Madrid idényét, hiszen a Barcelona mindössze négy ponttal szerzett többet a pontvadászatban.

 

4. Osasusa, 2013

Sergio Ramos red card Osasuna

A negyedik helyre a 2013/14-es szezon Osasuna elleni mérkőzése kerül. A Real Madrid borzasztóan kezdte a mérkőzést, hiszen a kiesőjelölt csapat korán vezetést szerzett, majd a 40. percben meg is duplázták előnyüket. Fontos megemlíteni, hogy Ramos 12 perccel a félidő vége előtt begyűjtötte második sárga lapját. A második félidőben a csapat mindent megtett az egyenlítésért és a győzelemért, de az egyfélidőnyi emberhátrány nagy falatnak bizonyult. Hiába sikerült az egyenlítés Pepe és Isco találataival, a győztes gólt nem sikerült megszerezni.

Mennyire volt fontos az elveszített 2 pont? Nos, ha sikerül a győzelem, akkor a Real Madrid megelőzhette volna a Barcelonát és 1 pontra megközelíthette volna a(z) – később bajnok – Atlético Madridot. A kapitányi karszalag – Iker Casillas a kispadon ült – hatására sem lett Ramos felelősségteljesebb. Egy felesleges könyöklés miatt kapta meg második sárga lapját, a Real Madrid játékosként ez volt a 18 piros lapja.

 

3. Barcelona, 2012

Sergio Ramos red card Barcelona

Ramos a Király-kupában is letette piros névjegyét a Barcelona ellen. A két csapat a kupa negyeddöntőjében találkozott egymással. Az első mérkőzést 2-1-re nyerte a Barcelona Madridban, ezért a visszavágón tökéletes produkció kellett volna a Real Madridtól. A találkozó pedig ennek fényében telt: gólok, fordulatok és kiállítás. A Barcelona 2-0-ra, összesítésben pedig 4-1-re is vezetett, innen sikerült visszajönnie a párharcba a Madridnak. 2-2-nél egy gól a Real Madrid elődöntőjét jelentette volna, ehelyett ismét érkezett Ramos könyöke. Egy fejpárbaj során szabálytalannak és szándékosnak ítélte meg a játékvezető Ramos mozdulatát – bár Busquets is igyekezett rájátszani fájdalmaira –, így felmutatta a piros lapot. A Barcelona a döntőig menetelt, ahol 3-0-ra győzték le az Athletic Bilbaót.

 

2. Barcelona, 2017

Sergio Ramos red card Barcelona

Teltek-múltak az évek, és meg is érkeztünk napjainkig. Újra El Clásico és ismét Ramos-piros. A mérkőzés elején az ő lövése csattant a kapufán, majd a lepattanóból Casemiro megszereztea vezetést. Nem sokkal később sikerült egyenlítenie a Barcelonának, aztán a 77. percben következett Ramos „nagy pillanata”: ekkor már 2-1-re a katalánok vezettek, a Real Madrid mindent megtett az egyenlítésért. Messi megindult a pálya közepén, Ramos pedig páros lábbal érkezett. Igaz, hogy nem volt valódi kontakt a két játékos között, azonban a mozdulatért felmutatásra került a piros lap, szám szerint a 22-ik.

Az emberhátrány ellenére James Rodrígueznek sikerült egyenlítenie a mérkőzés vége felé, azonban a lefújás előtt néhány másodperccel – több védelmi és taktikai hibát kihasználva – Messi eldöntötte a három pont sorsát. Végül nem került annyira sokba ez a kiállítás, hiszen a Real Madrid megnyerte a bajnokságot. Igaz, ha három ponttal többet szerez a Barcelona, már ők a bajnokok, Ramos pedig jogosan kerül a „bűnbakok” padjára.

 

1. Barcelona, 2014

A Real Madrid kezében tartotta saját sorsát: ha megnyeri a hátralévő mérkőzéseket, bajnok. Kilenc találkozó volt hátra a La Ligából, a Madrid állt a tabella élén. Három ponttal az Atlético, négy ponttal lemaradva a Barcelona követte őket. A bajnokságban 19 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, és következett a tavaszi El Clásico.

Sergio Ramos red card

Egy elképesztő, nyílt sisakos összecsapáson mindkét csapat többször is eldönthette volna a három pont sorsát. A félidőben 2-2-re álltak a felek, de a második játékrész elején jött Cristiano Ronaldo büntetője, mellyel 3-2-re módosult az állás. Ha nyer a Madrid, nem csak az ősi riválist győzi le, hanem hét pontra elhúz az üldözőktől.  De jött ismét Sergio Ramos.

Messi ragyogóan ugratta ki a védők között kilépő Neymart, a brazil eltolta a labdát Ramos előtt, aki összeakasztotta a támadó lábait. Büntető, piros lap, Messi gól, 3-3. A hajrában pedig meg is szerezte a győzelmet jelentő találatot a Barcelona. A Real Madrid előnye eltűnt, mert az Atlético Madrid is nyert. A bajnokságot a harmadik helyen zárta Ancelotti csapata.

Ezért a butaságért nagy árat fizetett a Real Madrid, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni Ramos két hónappal későbbi, BL-döntőben nyújtott teljesítményét. Sohasem felejtjük el az évszázad fejesét, mellyel sikerült elhódítani a Tizediket.

Forrás: bleacherreport.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK