2018. július 21., szombat

Zidane: Azt szeretném, ha a csapatom sokat birtokolná a labdát

  • Zs. Csaba
  • 2017.09.08. 11:37
Zizou Rafa Benítez távozását követően, 2016 januárjában vette át a Real Madrid vezetőedzői posztját. A csapat azóta rég nem látott szárnyalásba kezdett, két Bajnokok Ligája-címet ünnepelhetett, de a madridisták egy bajnoki elsőségnek is örvendhettek. A sikerek egyik főkovácsosával a beIN Sports France munkatársa beszélgetett, az interjú részleteit az AS spanyol napilap is közölte.

Edzői poszt elvállalása a Real Madridnál: „Hamar egyezségre jutottunk Florentino Pérez elnökkel. A Castilla egyik mérkőzésére készültem, amikor Florentino felhívott és arra kért, hogy vegyem át az első csapat irányítását. Ez az ő módszere: egy rendkívül tiszta stratégiát követ, tudja, hogy mi a célja, és hogy mit akar.”

Edzői stílusa: „Azt szeretném, ha a csapaton szép futballt játszana, végtére is rendkívüli játékosok állnak rendelkezésemre. Szeretnénk járatni a labdát, többet birtokolni a játékszert, még a Barcelona ellen is.”

Cristiano pihentetése: „Könnyű volt meggyőzni. Cristiano egy nagyon intelligens srác, ismeri a saját testét. Fontos a csapat számára, mert képes hajtani a társait is. Ő a legjobb.”

Hogyan jellemezné Sergio Ramost, Cristianót és Benzemát: „Ramos a vezér, Cristiano egy másik bolygóról származik, Benzema pedig színtiszta tehetség.”

Erősség és gyengeség: „Türelmes vagyok, ugyanakkor furcsa is.”

Ha nem futballista lett volna: „Ha nem labdarúgó lettem volna, akkor futár lennék.”


  • Forrás: beinsports.com; as.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella