Egytől egyig: Real Madrid – APOEL (3-0)

Elrajtolt a Bajnokok Ligája, a címvédő Real Madrid pedig magabiztosan vette a ciprusi APOEL jelentette első akadályt. Lássuk a részleteket!

Csapatok

Real Madrid (7,5)
Nem ez volt a szezon leglátványosabb mérkőzése, de a Real Madrid győzelme egyetlen percig sem forgott veszélyben, a csapatnak pedig pontosan erre volt most szüksége: egy kapott gól nélküli, magabiztos győzelemre. Visszatértünk a helyes útra! Külön öröm, hogy a futószalagon érkező, pontatlan beadások helyett ezúttal a széleken való elfutásokkal próbáltunk meg elsősorban operálni, de a távoli lövések is nagyobb hangsúlyt kaptak, mint korábban. Lehetett volna nagyobb is a különbség, de nincs miért bánkódni.
Az olvasók pontszáma: 6,89


(A szöveg jelentése: Út a Tizenharmadikig)

APOEL (5)
Erőtlen, de tisztességes helytállás a ciprusiaktól. A Real Madrid kapuját egyetlen alkalommal tudták komolyan veszélyeztetni. A mérkőzés legnagyobb részében – nem meglepő módon – a védekezéssel voltak elfoglalva, de közel sem voltak olyan szervezettek, mint kellett volna. A helyenként talán túlságosan durva játékosaik sem egyénként, sem pedig csapatként nem tudtak felvenni a versenyt a blancókkal, ez pedig csak egyféleképpen végződhetett.
​Az olvasók pontszáma: 5,12

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Sergio Ramos (9,5)
Hibátlan mérkőzés a kapitánytól. Csodálatos ollózós gólja, melynél egyébként az ő labdaszerzéséből indult az akció, mellett a védelmet is nagyszerűen irányította. Ellentmondást nem tűrően nyerte meg a fejpárbajait, hatalmas szerepet vállalt a támadások felépítésében (az egész mezőnyben ő passzolta a legtöbbet!), és természetesen a jól megszokott megelőző szerelésekkel sem fukarkodott. Külön öröm vele kapcsolatban, hogy az állandó reklamálásnak és az alattomos szabálytalanságoknak ezúttal nyoma sem volt a játékában.
​Az olvasók pontszáma: 8,81

Keylor Navas (8)
Nem kellett különösebben sokat izgulnia a Costa Rica-inak. A mérkőzés első perceiben egy erős, ám középre irányuló lövés hárításán kívül lényegében nem is volt valódi védenivalója, a rutinfeladatokat pedig nagyszerűen oldotta meg.
​Az olvasók pontszáma: 7,18

Dani Carvajal (7)
Néhány pontatlanság és technikai hiba a mai találkozón is becsúszott, de én most inkább a pozitívumokra szeretnék koncentrálni, mert azok is voltak bőven. Dani – most először a szezonban – a megszokott aktivitást mutatta az offenzívák támogatásában, az pedig már valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a Real Madrid játékosai közül ő futotta a legtöbbet. Külön szeretném kiemelni, hogy 5 kulcspasszal zárta a mérkőzést, ami holtversenyben a legjobb adat a mezőnyben. Ez még mindig nagyon távol áll a legjobb formájától, de ma egyértelműen biztató dolgokat láttunk.
​Az olvasók pontszáma: 6,81

Nacho (8)
Egy kicsit mindig elmosolyodom Nacho értékelésénél, mert legtöbbször ugyanazt tudom leírni: a védőfeladatait rendkívül magabiztosan, stabil szintet hozva oldotta meg, a labdajáratásokat viszont nem tudja túlzottan nagy hatékonysággal támogatni. Azt hiszem, ebben a mondatban minden benne van, ami Nachót Nachóvá teszi. Egy szerényebb képességű labdarúgó, aki hatalmas szívének, küzdeni akarásának és személyiségének köszönhetően a szurkolók egyik legnagyobb kedvencévé nőtte ki magát az évek során. Vele kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy habár már nem fiatal, 27 év egy belső védő esetében egyáltalán nem sok, sőt. Remélem, hogy tényleg itt fogja tölteni a teljes pályafutását. Ki is volt az utolsó „one-club man” nálunk? Talán Manolo Sanchís.
​Az olvasók pontszáma: 7,23

Marcelo (7,5)
Ez a meccs nem a villámléptű brazilról szólt, de szégyenkeznie egyáltalán nem kell a teljesítménye miatt. A védekezésbe ezúttal nem kellett túlságosan sokat besegítenie, ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy 15 (!) alkalommal ívelte be a labdát az ellenfél kapujának előterébe. Ezen a téren még van hova fejlődnie, mert a legtöbb beadása rendkívül pontatlan, de ha jól kanyarint, akkor általában góllal fejeződik be az akció, ahogy a csapat harmadik találatánál is.
​Az olvasók pontszáma: 7,64

Casemiro (8)
A támadásokat egyáltalán nem segítette ma, viszont ezt jócskán kompenzálta a bődületes mennyiségű defenzív munkájával: 9 szerelés, 2 közbeavatkozás, 1 tisztázás, 4 labdaszerzés, jelenlétének köszönhetően pedig Marcelo és Carvajal a megszokottnál is nagyobb figyelmet szentelhetett az offenzíváknak. Ennyit számít egy jó Casemiro.
​Az olvasók pontszáma: 7,73

Mateo Kovačić (–)
Szegény Mateo… Végre a kezdőcsapatban kap helyet, erre alig 20 perc után el kell hagynia a pályát egy szerencsétlen sérülés következtében. Reméljük, tényleg nem komoly a dolog. Pedig nem ment neki rosszul a játék…
​Az olvasók pontszáma: 6.39

Luka Modrić (8)
Lukita mesterien mozgatta a csapatot, a középpályások közül pedig messze ő vállalta fel, nyerte meg a legtöbb párharcot. Néhány napja lett 32, de egyáltalán nem látszik rajta a kor. Továbbra is fáradhatatlanul robotol, a pálya minden egyes négyzetméterén ott van, és bárkit képes helyettesíteni. Bravó!
​Az olvasók pontszáma: 7,75

Isco (7,5)
A megszokottnál visszafogottabb teljesítményre futotta ezúttal a csapat mágusától, akinek azért még így is rengeteg látványos (és hasznos!) csel fűződik a nevéhez, többek között Cristiano első gólja előtt is.  Mivel Iscóról van szó, néha még mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy amikor egy teljes szezonon keresztül nyújt valaki kiábrándítóan gyenge teljesítményt, akkor utána hogyan képes ilyen szinten játszani? És itt nem egy-egy fellángolásról van szó, mert Isco már több mint fél éve világklasszishoz méltóan rúgja a bőrt. És milyen jó, hogy a Real Madridban!
​Az olvasók pontszáma: 7,14

Gareth Bale (7)
Általában nagyon ki szoktam osztani a walesit, de most megérdemli a dicséretet. A szokásos védőmunka mellett ezúttal a támadásokhoz is képes volt hozzátenni. Összesen 5 kulcspassz fűződik a nevéhez, melyekből 2-t végül gólpasszként könyvelhettünk el. A teljesítményének rohamos feljavulása nyilvánvalóan azzal áll összefüggésben, hogy az APOEL rendkívül nagy területeket hagyott a széleken, így Bale könnyedén kamatoztathatta gyorsaságát, testi erejét. Ha mindig így menne neki a játék, akkor egy rossz szavam sem lenne rá, pedig ma sem volt túlságosan sok extraklasszis megmozdulása.
​Az olvasók pontszáma: 6,76

Cristiano Ronaldo (9)
Jött, látott, győzött. Ennyi. Örömmel konstatáltam az első találatát követően, hogy a kényszerpihenő alatt sem felejtett el futballozni, és igenis van világklasszis támadó a Real Madrid keretében! Talán nem volt túlságosan szembetűnő, de nem csak a befejezésekben jeleskedett: 3 sikeres csellel és 2 kulcspasszal fejezte be a mérkőzést. Egy gólpasszt és egy plusz tizenegyest azért elvett tőle a játékvezető, de nagyon jó volt látni, hogy a tizenegyesgólja után is alázatosan futott vissza középre, hogy legyen még ideje „elpakolni” néhányat. Ha egy ilyen Cristiano Ronaldo van a csapatodban, akkor nem lesz problémád.
​Az olvasók pontszáma: 8,71

Cserejátékosok

Toni Kroos (8)
Meghozta a jól megszokott stabilitást, és habár 20 perccel kevesebbet töltött a pályán, mint a többiek, így is 4 kulcspasszal és 78 átadással zárta a mérkőzést.
​Az olvasók pontszáma: 7,51

Dani Ceballos (7)
Megtörtént a nagy debütálás a Bajnokok Ligájában, amelyre már nagyon vártam. Meglátásom szerint Ceballos a legnagyobb potenciállal rendelkező játékos a nyári érkezők közül, és hatalmas pazarlás lenne veszni hagyni a tehetségét. Remélem, hogy a jövőben többet láthatjuk majd. Ma néhány veszélyes íveléssel hívta fel magára a figyelmet.
​Az olvasók pontszáma: 5,91

Borja Mayoral (4)
Cristiano Ronaldo rúgatott vele egy (később érvénytelenített) gólt, de ezen kívül nem igazán emlékszem, hogy labdába ért volna.
​Az olvasók pontszáma: 5,03

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)
Ahogy a csapatnak, Zizounak sem volt nehéz dolga. A kezdőcsapatot nagyszerűen állította össze, Mateo szerepeltetése külön plusz pont. Meccselnie nem igazán kellett, mert az APOEL trénere által eszközölt változtatások nem befolyásolták érdemben a dolgok alakulását, de Zidane előzetes elképzelései nagyszerűen működtek, hiszen a mérkőzést végig kézben tartva, több helyzetet kialakítva győzött a királyi gárda. Dani Ceballos talán egy kicsit hamarabb is pályára léphetett volna, de azt kívánom, hogy legyen ez a legnagyobb problémánk. Nem értek egyet azokkal, akik űrfocit várnak szeptemberben. A Real Madrid mindig gyengén kezdi az idényt, a 2016/17-es szezonban is több indoklatlannak tűnő pontvesztést könyvelhetett el a csapat a szezon elején, de ilyenkor bőven elég, ha magabiztosan behúzzuk a mérkőzéseinket. A brillírozásra elsősorban tavasszal van szükség, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.
Az olvasók pontszáma: 6,83

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…