Marcelo: Madridból szeretnék visszavonulni

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Real Madrid második számú csapatkapitánya, Marcelo 2022. június 30-ig hosszabbított szerződést a klubbal. Az elnöki páholyban tartott kisebb ceremónia után a brazil játékos a klub sajtótermében válaszolt az újságírók kérdéseire.

Ahogy arra a legtöbben bizonyára emlékeznek, Marcelo 19 évesen csatlakozott a blancókhoz, 2006 novemberében. Jelenleg a második helyet foglalja el a legtöbbször pályára lépett külföldi játékosok listáján: kizárólag honfitársa, Roberto Carlos előzi meg. Azt is érdemes megjegyezni, hogy amennyiben kitölti a szerződésében foglalt éveket, akkor biztosan lekörözi majd az 527 mérkőzéssel álló elődjét, és összesen 16 idényen keresztül szolgálja majd a klubot.

A csütörtök (szeptember 14.) délután megtartott rendezvényen először a klub korábbi legendája és jelenlegi intézményi kapcsolatfelelőse, Emilio Butragueño mondott rövid beszédet: „Kedves Marcelo! 2006-ban csatlakoztál a Real Madridhoz. Tehetségednek, mentalitásodnak és elkötelezettségednek köszönhetően a teljes madridizmus tiszteletét kivívtad az évek során. Mindannyian csodálunk és szeretünk téged. Az eddigi 415 mérkőzéseddel te vagy a klub második legtöbbször pályára lépő külföldi labdarúgója, emellett pedig 17 trófeával és a második számú csapatkapitány tisztségével rendelkezel. Nagyon örülünk, hogy további öt évig élvezhetjük még a jelenlétedet. A legjobbakat kívánjuk!”

Az ünnepélyes bejelentést követően Marcelo a helyszínen lévő újságírók kérdéseire válaszolt.

Szerződéshosszabbítás: „Elmondhatatlanul nagy büszkeséggel tölt el, hogy én is részese lehetek eme nagyszerű klub történelmének. Szerencsésnek érzem magam, hogy a Real Madrid játékosa lehetek. Tíz éve vagyok a klubnál, most pedig ismét meghosszabbítottam a szerződésemet. Nagyon boldog vagyok, és a családom is örül a sikereimnek. Ez egy valóra vált álom számomra.”

Érkezés: „Amikor ideigazoltam, akkor csak a tévéből ismertem a Real Madrid nevét, de tisztában voltam annak nagyságával. A megérkezésem után megismertem a blancók által képviselt értékeket, eszméket. Az itt eltöltött időnek köszönhetően ma már nemcsak egy hatalmas futballklubként, hanem egy csodálatos intézményként is tekintek a Real Madridra, mely hatalmas hatást gyakorol a világra.”

Érzelmek: „Nem tudnám kiválasztani a legboldogabb pillanatomat, mert rengeteg volt. Már önmagában az a tény is boldoggá tesz, hogy ennyi évet eltölthettem itt. Az érkezésem óta számos új arccal lett gazdagabb a családom, rengeteget tanultam és sokkal érettebb emberré váltam. Minden nap azzal szembesülök, hogy a családomat boldoggá teszi az itteni élet. Számomra ez a legfontosabb. Az ő támogatásuk nélkül semmit sem érhettem volna el a karrierem során.”

Segítség: „Már sokszor elmondtam, hogy Roberto Carlos, a példaképem rengeteget segített a beilleszkedésem kapcsán, amikor megérkeztem Madridba. Meghívott a házába, megadta a telefonszámát. Nagyon jó barátokká váltunk. Most ebben is próbálok a nyomdokaiba lépni: megpróbálom megkönnyíteni az új játékosok vagy az utánpótlásból felkerülő fiatalok beilleszkedését. Általában csak a pályán kívül tudok a segítésükre lenni. A futballt illetően Sergio vagy Cristiano sokkal hasznosabb tanácsokkal tudd szolgálni számukra.”

Canterano: „Nagyon szívesen játszottam volna a Castillában is. Mindig figyelemmel követem a mérkőzéseiket. Sosem léptem pályára az utánpótlásban, de magaménak érzem a Real Madrid szellemiségét. Olyan, mintha én is a klub saját nevelésű játékosa lennék, hiszen nagyon fiatalon érkeztem meg a csapathoz. Mindig örömmel tölt el, amikor leülhetek beszélgetni a klub egyik fiatal futballistájával.”

Jövő: „Madrid a második otthonom. Nem tudom, hogy mit hoz majd az élet, de szeretném itt befejezni a karrieremet.”

A legjobb edző: „Zidane alatt élvezem leginkább a játékot. Nem is kell beszélnie hozzám, mert pusztán a tekintetekből is megértjük egymást. A sikerességet talán elsősorban annak köszönhető, hogy ő maga is nagyon magas szinten futballozott. Más edző nem lett volna ilyen sikeres a csapattal, pláne nem ilyen rövid idő alatt.”

Bale: „Természetesen aggasztanak minket a füttyszavak, mert aggódunk Gareth boldogsága miatt. Csak az tud igazán jó teljesítményt nyújtani a pályán, aki azon kívül is boldog. Tegnap két gólpasszal zárta a mérkőzést. Én úgy látom, hogy jó formában van, de én nem vagyok edző, csupán egy játékos.”

Tanácsok: „A nagyapám jó tanácsai segítettek a legtöbbet számomra, de rengeteg embertől kaptam már ilyen jellegű segítséget. A családomtól, a csapattársaimtól, edzőktől, régi ismerősöktől… Sergio Ramos és Cannavaro rengeteget segítettek nekem a nehezebb időszakokban.

Emlékek: „Azt is sokszor elmondtam már, hogy kizárólag a nagyapámnak köszönhetem, hogy ma itt ülhetek. Egyetlen negatív emlékem sincs vele kapcsolatban. Ő másokért élt. Ha felidézem az emlékét, mindig köszönetet mondok Istennek.”

Asensio: „Fényes jövő áll előtte, de nem szeretnék erről beszélni, mert a túlzott elvárások nem feltétlenül tesznek jót egy fiatal játékos számára.”

A legjobb csapattárs és a legkeményebb ellenfél: „Fantasztikus labdarúgókkal játszottam együtt… a Fenoménnal, Van Nistelrooy-jal, Ronaldinhóval, de mégis, Cristiano a legjobb. A legkeményebb ellenfelem? Azt hiszem, Neymar.”

Brazília: „Még sokáig szeretnék Spanyolországban maradni, a visszavonulásom után is. Ha vissza is költözök majd egyszer a hazámba, akkor valószínűleg már ősz lesz a hajam. Nagyon boldog vagyok Madridban.”

Karrier: „Vannak dolgok, amelyek még hiányoznak. A legjobban egy világbajnoki győzelemre vágyom Brazíliával. Ez egy nagyon nehéz feladat, de úgy érzem, hogy jó úton haladunk.”

Forrás: realmadrid.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK