Zidane: Cristiano a világ legjobbja

Zinedine Zidane a mexikói Récordnak adott nyilatkozatot, mely során beszélt Cristianóról, a csapatról és az edzői munka nehézségeiről.

Messi a világ legjobbja? „Cristiano a legjobb. Az emberek sok mindent mondhatnak Cristianóra, de ő egy jószívű ember. Messi a riválisa, ez pedig jót tesz a futballnak, ezt akarják látni a szurkolók.”

A döntés, hogy edző legyen: „Sosem gondoltam volna, hogy edző leszek. Amikor a játékos karriered a végére ér, akkor minél több időt akarsz a családoddal tölteni. Mindig szerettem pályán lenni, ehhez értek. Minden más idegen számomra.”

A kísértés, hogy saját magát is nevezze egy meccsre: „Természetesen szívesen játszanék, de ez nem fog megtörténni. Nem léphetek pályára. Most már más érzés a kijáróban állni. Egy más típusú nyomást érzek, mint játékosként.”

Most már jobban megérti az elődeit? „Természetesen. Most nekem kell kezelnem a nyomást.”

Zidane

Hogy készül a meccsekre? „A legfontosabb, hogy átadjam az üzenetemet a játékosoknak. Csak két vagy három utasítást szoktam adni, mivel nagyon profik. Csodás játékosaim vannak, elégedett vagyok az általuk végzett munkával.”

Mentális erő: „Ez 80-90%-ban számít. A legfontosabb az, hogy koncentrált legyél. A játékosaimtól is azt kérem, hogy koncentráljanak, mivel tíz évük van hátra a játékból. A Real Madridban játszani egy álom valóra válása, mindannyian hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk. Ezzel tisztában kell lennünk.”

Tényleg számít az edző személye? „Igen. Mindig az edző hibája, ha a csapat veszít. De ezt a felelősséget fel kell vállalni, minden jó és rossz velejárójával együtt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK