2018. július 21., szombat

Zidane: Cristiano a világ legjobbja

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.09.14. 01:58
A csapat francia vezetőedzője adott interjút az APOEL elleni Bajnokok Ligája-győzelmet követően.

Értékelés: „Fontos volt, hogy ma három pontot szerezzünk. Nem lehetetünk elégedettek az első félidővel, de a második már sokkal jobban sikerült. Jól és motiváltan kezdtük ezt a versenysorozatot.”

„Három gólt szereztünk, és egyet sem kaptunk. Mindenki egy sorozatban harmadik Bajnokok Ligája-győzelemről beszél, de a dolog ennél jelentősen bonyolultabb. Jól kell futballoznod, és minden mérkőzésen küzdened kell. Ahogy mondtam, ma nehezen vettük fel a találkozó ritmusát, de a második játékrészben egyértelműen jobbak voltunk a megnövelt tempónknak köszönhetően.”

Cristiano: „Ő a világ legjobbja, valódi kulcsjátékos a Real Madrid számára. Mindig számíthatunk rá, mert állandó gólveszélyt jelent az ellenfél kapujára. Vasárnap nem lesz velünk, de remélhetőleg ez az utolsó alkalom, hogy nélkülöznöm kell a szolgálatait. Sem ő, sem Karim nem lesz ott az Anoetában, de ebben a keretben rengeteg kiváló futballista van, akik jól fognak teljesíteni.”

Bale: „Nem hiszem, hogy bárki is azzal a céllal látogat ki a mérkőzésre, hogy kifütyülje őt. Ma egyáltalán nem ez volt a forgatókönyv a lecserélésekor. Gareth több poszton is tud játszani, de nyilvánvalóan a bal oldalon képes a legjobb teljesítményre. A meccs első felében nagy energiát fordított a védekezésre, később pedig fellépett Cristiano mellé. Mindketten sokat mozogtak. Elégedett vagyok a teljesítményükkel, ahogy mindenki máséval is.”

„Bale-nek időre van szüksége, hiszen négy hónapig bajlódott sérüléssel. Ma több gólpasszt is kiosztott. Úgy gondolom, hogy mérkőzésről mérkőzésre egy jobb Bale-t fognak látni a szurkolók.”

Szezonkezdet: „Idén már két trófeát is begyűjtöttünk, de természetesen ennél jóval többre vágyunk. A megkezdett úton kell tovább haladnunk, keményen dolgozva. A Valencia ellen jól játszottunk, a Levante ellen már kevésbé, és a mai első félidőnk sem volt igazán remek. Vasárnap maximális koncentrációra lesz szükség tőlünk a teljes játékidőben.”

Kovačić sérülése: „Csütörtökön fogjuk megvizsgálni. Néhány nappal ezelőtt is érzett némi fájdalmat a combjában, ismét ez jött elő. Azt mondta, hogy semmi komoly. Remélem, hogy tényleg így van.”


Hozzászólások

Tabella