Egytől egyig: Real Sociedad – Real Madrid (1-3)

Nagyon nehéz helyszínen, egy nagyon kellemetlen csapattal szemben szerezte meg a három pontot a Real Madrid. Ahogy mindig, most is megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és mesterük teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8,5)
Magabiztos, jó csapatteljesítménnyel rukkoltak elő Zizou mester fiai, akik együtt, egységes erővel vitték haza a három pontot a meglehetősen kellemetlen Anoetából. Egy nagyobb megingástól eltekintve a védelem kiválóan működött, a középpálya ugyan megérezte Kroos hiányát, mégsem lehet túl sok panaszunk rá, elől pedig jól funkcionált együtt a MAG, azaz a Mayoral, Asensio, Gareth Bale trió. Hiába volt megtizedelve a csapat, hiába tűnt sokkal rövidebbnek a pad, mint tavaly, a beszállóknak sikerült igen kiemelkedő teljesítményt nyújtani, mind felnőttek a feladathoz. Az elmúlt hetek két döntetlenje után nagy szükség volt már egy ilyen győzelemre, ez jót tesz majd a lelkeknek. A három ponton kívül annak is örülhetünk, hogy egy igen látványos, hatalmas iramú mérkőzéssel zárhattuk a hetet. Első osztályú párharc volt.
Az olvasók pontszáma: 7,8

Real Sociedad (7)
Meglehetősen kellemetlen ellenfél volt a baszk gárda, sokáig úgy tűnt, hogy nem is törődnek bele az alárendelt szerepkörbe. Sokszor nehezen tudták elfogadni, hogy ellenfelük – főleg Isco révén – játszadozik velük, ilyenkor azért elővették a meglehetősen silány minőségű hangszereiket, és már szólt is a csontzene. Nem sajnáltak senkit, igyekeztek a minőség mellett a mennyiségre is odafigyelni. Amikor náluk volt a labda, olyankor mutattak azért szép dolgokat is, ők is kellettek ahhoz, hogy ilyen színvonalú mérkőzést lássunk. Meg lennék lepve, ha nem érnének oda legalább egy Európa-ligás helyre.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Theo Hernández (9)
Végre! A fiatal francia bitang jó volt, egy igazi vadállat módjára nyargalt a pályán. Volt olyan sprintje, amit 33,4 km/h-s sebességgel teljesített, ez azért szép teljesítmény. Most először láthattuk, hogy mire számíthatunk tőle valójában. Végre bátran fel merte vállalni a párharcokat, többször is becsapta az ellenfél védőit, középre tett labdáinak nagy része igazi veszélyt teremtett a kapu előtt. Védekezésben is kellően kemény volt, egy igazi tank, ellentmondást nem tűrően takarította el a labdákat, néha a támadóval együtt – de még a szabályos szerelés határain belül. Biztos hatalmas tehertől szabadult meg, jót fog tenni a lelkének ez a meccs. Reméljük, hogy vállsérülése sem komoly, mihamarabbi felépülést kívánunk neki.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Keylor Navas (5,5)
Nem találta el túl sok hazai lövés a kapuját, így igazán nagy bravúrt nem kellett bemutatnia. Végig magabiztosnak tűnt, Rodrigues góljánál viszont nem volt kellően határozott, így ahelyett, hogy most egy nagy bravúrt emlegetnénk, sajnos a hibájáról kell beszélnünk. Leért a lövésre, ám az így is becsorgott a kezei alatt. Védhető lett volna a lövés, és bizony akár pontok is múlhattak volna azon a megmozduláson egy ilyen kaliberű meccsen. Figyelnie kell, mert még egy-két ilyen hiba, és megint hetekig hallgathatjuk a De Gea érkezéséről szóló híreket.
Az olvasók pontszáma: 6,2

Dani Carvajal (7)
Az első félidő nem sikerült túl erősre a spanyol szemszögéből. Nem hozta a tőle megszokott és már el is várt teljesítményt, ráadásul a hazaiak egyenlítő góljánál is lemaradt emberéről. A második játékrészre feljavult a játéka, harcosan, nagy kedvvel játszott, sokszor saját testi épségét sem féltve dolgozott a Madrid-címeres mezért. A mérkőzés utolsó periódusában volt egy hatalmas mentése is, amivel – jó eséllyel – egy újabb hazai gólt akadályozott meg.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Sergio Ramos (8,5)
Nagy formában van a kapitány. Kiválóan irányította a védelmet, sőt igazából az egész csapatot. Ismét az ő nevéhez fűződik a legtöbb passz, 92 százalékos mutatója pedig már-már kroosi magasságokba rúg. Biztosan ki merem jelenteni, hogy nincs még egy olyan védő a világon, aki ilyen hatékonyan képes támogatni a labdakihozatalokat és a támadásokat. Ha ez nem lenne elég indoklás a pontszámhoz, akkor megemlíthetjük még gólpasszát is: csatárokat megszégyenítő módon tartotta meg a labdát (illetve távol magától emberét), aminek köszönhetően Mayoral megszerezhette első, élesben lőtt gólját.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Raphaël Varane (9)
Hatalmas meccs a franciától. Egészen az utolsó pillanatig versenyben volt a meccs legjobbja címért, ám végül Theót választottam, hiszen végre sikerült átszakítania azt a bizonyos gátat. Na de vissza Varane-ra: a még mindig szemtelenül fiatal francia áttörhetetlen falként funkcionált a védelem közepén, egyszerűen lehetetlen volt átjátszani. Levegőben és a földön is verhetetlen volt. Négy labdaszerzésével és hat tisztázásával kiemelkedett a mezőnyből.
Az olvasók pontszáma: 8,2

Casemiro (7)
Labdaszerzéseinek számával (6) csak az általa elkövetett szabálytalanságok mennyisége (5) tudott versenybe szállni. Hozta, amit tőle megszoktunk, ő volt a szikla a középpályán, az a természetfeletti erő, aki néha oda tud csattintani, amikor arra szükség van. Megtette.
Az olvasók pontszáma: 7,7

Luka Modrić (7,5)
Ezúttal nem ő lesz az, akiről a legtöbbet beszélnek majd, hiszen játéka most nem a varázslatra volt kihegyezve. Kroos hiányában kevesebb ideje és területe volt, illetve sokkal több feladata. Dolgozott rendesen, rengeteget brusztolt, nagy hangsúlyt fektetett a védőmunkára is. Jól irányította, mozgatta a csapatot, de színtisztán látszott, hogy ő is akkor tud a legjobban teljesíteni, amikor Kroos is ott van mellette. Ők ketten nagyszerűen egészítik ki egymást.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Isco (8)
Szolidabb első félidő – persze a saját szintjéhez mérten, majd egy igen erős második játékrész. Egyszerűen nem tudták szabályos eszközökkel megállítani. Szegény Illarramendi… vajon hányszor fordult meg a fejében, hogy jobb lenne Isco oldalán játszani? Ismét varázslatos volt. Bale találatához pedig olyan gólpasszal járult hozzá, amit még Xabi Alonso is megirigyelt volna. Félhetnek az ellenfelek, mert Isco az új kontraktus birtokában sem tétlenkedik.
Az olvasók pontszáma: 7,7

Marco Asensio (7)
A fiatal spanyol némileg szürkébb volt, mint azt esetében megszokhattuk, ám még így is övé a mezőny legtöbb kulcspassza, Iscóval holtversenyben. Volt néhány igazán jó meglátása, képes volt a védelem mögé váratlanul bejátszani a labdát. Egy-egy helyzetben viszont sikerült rossz döntést hoznia, gondolok itt arra, amikor passz helyett az akkor felesleges lövést választotta. Egy jogos góltól azért csak megfosztották – túl kicsi találat lett volna Asensio góljaihoz mérten, így érthető volt a döntés.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Gareth Bale (6,5)
Csodálatos gólt szerzett, az előtte bemutatott sprintje pedig emlékeztetett arra, amivel Bartrát verte meg 2014-ben – mindehhez persze kellett Isco zsugája. Ettől függetlenül nem tudom azt mondani, hogy igazán jó meccse volt a walesinek. Támadásban nagyon halvány volt, viszont becsületére váljék, hogy a védekezésbe rendre besegített. Van még hová fejlődnie, ez tény, de legalább már éledezni látszik a sárkány. Már ez is bíztató.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Borja Mayoral (9)
Valahogy így kell meghálálni a bizalmat. Az ifjú spanyol igazi ragadozóként ólálkodott a tizenhatos környékén, folyamatosan kereste a gólszerzés lehetőségét. Nagyon nagy kedvvel, óriási bizonyítási vággyal lépett pályára, és meg is lett az eredménye egy gól és egy assziszt formájában. Utóbbinál csúnyán megverte védőjét, majd rúgatott egy öngólt – ha az erősen középre lőtt labdába nem ér bele Rodrigues, akkor Asensio váltja azt gólra, tehát tényleg jár a dicséret Mayoralnak. Ja, igen: szemfüles góljánál csak nekem jutott eszembe Raúl?
Az olvasók pontszáma: 8,7

Cserejátékosok

Lucas Vázquez ()
A neki jutó bő 15 percben azt hozta, amit tőle várni lehet: lendületes, lelkes játékot. A végkimenetelen és az összképen azonban már nem tudott változtatni.

Dani Ceballos ()
Asensiót váltotta, volt egy szép szerelése, de semmi egyéb. Reméljük, hogy egyre több lehetőséghez jut majd.

Nacho ()
Beszállt Theo helyére, hogy a maradék másfél percben is teljes legyen a létszám.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (9)
Meglepett. Egyrészt azért, mert nagyon féltem ettől a meccstől, főleg ilyen megtizedelt játékosállomány mellett, ám sikerrel vette az akadályokat. Másrészt azért, mert be merte dobni Mayoralt a mélyvízbe. Zizou tényleg nem hantázik. Ha azt mondja, hogy egy játékos fontos, akkor azt éreztetni is fogja. Én más kezdőt vártam, de a győzelem ismét az ő döntését igazolta. Nemcsak a pályára küldött játékosok teljesítményével, hanem a taktikai elemekkel, a játék képével is maximálisan elégedettek lehettünk tegnap.
Az olvasók pontszáma: 8,2

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK