Egytől egyig: Alavés – Real Madrid (1-2)

Szenvednie kellett a csapatnak a három pontért Mendizorrotza stadionban, de ha vért izzadva is, sikerült megszerezni a győzelmet. Ahogy mindig, most is értékeljük majd a mérkőzés képe alapján főszereplők teljesítményét. Szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy én is annyit rakok majd ebbe az értékelőbe, mint a csapat az elmúlt meccsekbe, aztán majdnem pofán csaptam magam. Miért? Mert próbálkoztunk ma is, ahogy a Betis ellen is. Most ennyi van benne. Azt nem lehet ráhúzni a fiúkra, hogy ne akarnának, egyszerűen viszont nem akar futni a szekér. Vannak ilyen időszakok mindig, amelyekből csak a maihoz hasonló győzelmekkel lehet kilábalni, még akkor is, ha közben a magyar nyelv biztosította, végtelen mennyiségű és minőségű káromkodás legcifrább példányait is ráköpjük a televízió képernyőjére. Mert ez volt ma is. Ha helyzetbe kerültünk, a labda nem akart bemenni, még úgy se, hogy gyakran Pacheco is megpróbált segíteni (öcsém, tudd, én mindig csíptelek!). Az úr azért csak előkerült más kontextusokban is, hiszen a hazaiak két lövése is kifelé pattant a kapufáról. Ami a csapategységeket illeti, a védelem még mindig képes hajmeresztő dolgokra, a középpálya elfogadható szintet hozott, elől meg tök mindegy, hogy ki játszik, úgyis kihagyja. Brutális átok ül azokon a lábakon, de jajj annak a csapatnak, aki ellen lerúgják magukról a feszkót a srácok. Azt azért nem mondom, hogy nyugodtan várom a Dortmund elleni meccset, de jó alkalom lesz arra, hogy átszakadjon a gát. Khm, mondjuk a BL-ben már nem fog tolni minket az a játékvezető sem, aki ma is elmulasztott megadni egy büntetőt, és kiállítani egy hazai játékos. Na mindegy. Szerencsések vagyunk, hogy így fogják a kezünket meccsről meccsre.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Alavés (6)
Nem voltak mindig a helyzet magaslatán, ugyanakkor másképp is alakulhatott volna a mérkőzés, ha van egy kis szerencséjük. Veszélyes kontrákat vezettek, és bizony meg tudták zavarni a védelmünket. Azért már önmagában pluszpont jár, hogy megszerezték idénybeli első góljukat – ki a franc gondolta, hogy pont ellenünk… Na jó, teljesen egyértelmű volt, hogy így lesz. Látszott, hogy kitették a lelküket a pályára, ezt pedig értékelték a szurkolók is, nagyszerű hangulat volt a stadionban.
Az olvasók pontszáma: 5,6

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Dani Ceballos (9)
A mérkőzés előtti jóslatomban egy gólt előlegeztem meg neki, ő viszont kettővel jelentkezett, és megnyerte nekünk a meccset. Így kell meghálálni a bizalmat. Először volt kezdő a Real Madridban, de ez egyáltalán nem látszott, úgy tűnt, mintha ezer éve ott robotolna a középpályánkon. Találatai mellett 93%-os passzpontosságot, valamit a legtöbb labdaszerzést feljegyezhettük a neve mellé. Nagyot ment középen, na. Biztos vagyok benne, hogy fokozatosan egyre több lehetőséget kap majd.
Az olvasók pontszáma: 8,9

Keylor Navas (6,5)
Nem sok dolga volt a mérkőzésen, a kapott gólról pedig nem tehetett, azt a rakétaként süvítő fejest egyszerűen nem védhette. A magas labdáknál magabiztos volt. A kirúgásain még mindig van mit csiszolni, hiszen labdái ritkán találnak csapattársat, de ezt a gyengeségét már megszokhattuk.
Az olvasók pontszáma: 6,4

Dani Carvajal (6,5)
Hátul megfelelően kemény és határozott volt, több fontos szerelést is láthattunk tőle. Előrejátékban viszont néha úgy tűnt, mintha nem lenne meg a megfelelő kémia közte és Lucas között, ráadásul amikor fellépett a támadásokkal, akkor sem tudott igazán veszélyesen középre kanyarintani vagy centerezni. A támadójátéka sajnos továbbra is lényegesen gyengébb, mint tavaly, vagy tavalyelőtt volt.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Raphaël Varane (5)
Bemutatott néhány szerelést, melyeknél újfent bizonyította, hogy védő létére rendkívüli gyorsasággal bír. Ettől függetlenül a hazaiak góljánál csúnyán elbóbiskolt, embere teljesen szabadon érkezhetett és fejelhetett a kapuba. Volt egy másik megingása is, amiből kevés híján gólt kapott a csapat, szerencsénkre Peraza lövése a kapufáról kifelé pattant. Hibái sokba kerülhettek volna, ilyen rövidzárlatokat egyszerűen nem engedhet meg magának, hiszen a léc nem lesz mindig velünk.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Sergio Ramos (7,5)
Azt már megszokhattuk, hogy Kroos hiányában a kapitány rögtön irányítónak érzi magát, így volt ez ma is, ismét ő jegyezte a legtöbb passzt a mezőnyben. Ez azért tényleg brutális. Meggyőződésem, hogy nincs még egy olyan védő a világon, aki ilyen hatékonysággal tud kilépni a védelemből. Hátul egyébként ő „takarított” a legtöbbször, tehát posztjához tartozó, kötelez feladatait is ellátta.  
Az olvasók pontszáma: 6,7

Nacho (7,5)
Jajj, mennyire elcsépelt duma már, de muszáj magamat ismételnem: még mindig Nacho a Real Madrid jolly jokere. Teljesen mindegy, hogy hová, kinek a helyére kell beszállnia, ő elvégzi a rá bízott feladatokat, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Szívvel-lélekkel. Most épp Marcelót kellett helyettesítenie, és ez ezúttal sem volt nagy falat számára. Evidens, hogy a támadásokat nem tudja olyan szinten támogatni, mint a brazil, hiszen teljesen más a stílusuk, ettől függetlenül ma megismerhettük a rongylábú Nachót is, aki egy-egy cselt is fel mer vállalni.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Casemiro (7,5)
Megint jól szűrt középen Caselele, aki mindenbe beletette magát, a testi épségét soha nem féltve. Nála többször csak Ceballos tudta visszaszerezni a bogyót, a kapu előtt viszont a brazil tisztázott a legtöbb alkalommal. Emellett próbált odafigyelni az építő jellegű megmozdulásokra is, és tőle szokatlan módon két kulcspasszt is jegyzett a meccsen.
Az olvasók pontszáma: 6,6

Isco (7)
Magához képest némileg szürkének tűnt a görbelábú spanyol, főleg az első játékrészben. Hosszú percekig is eltűnt, igaz, amikor előkerült, akkor mindig valami olyat csinált, amitől tátva maradt a szánk – gondolok itt például arra, amikor csúszva vett le zseniálisan egy labdát, vagy amikor a második félidő elején adott hibátlan, 30-40 méteres labdát Cristianónak. Ha játékával nem is mindig, négy kulcspasszával kiemelkedett a mezőnyből. Nem rajta múlt, hogy nem sikerült értékesíteni nagyszerű labdáit.
Az olvasók pontszáma: 7

Marco Asensio (7)
Rögtön a meccs elején adott egy asszisztot Ceballosnak, jó barát módjára. Lendületesen játszott, még úgy is, hogy magához képest a megszokottnál szürkébben teljesített. Három kulcspasszt azért így kiosztott gólpassza mellett, ám ha a fontos pillanatokban jó döntéseket hoz, akkor góllal, vagy több gólpasszal fejezhette volna be a meccset. Panaszra azonban nincs okunk.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Lucas Vázquez (6,5)
Akart, hajtott, pörgött, néha túlságosan is. Lucas többször választotta a rosszabbik megoldást a kapu előterében, de egyszerűen nem tudok haragudni rá emiatt, és két kulcspasszt még így is összehozott. Most is ő volt az, akinek a legkevésbé volt büdös a munka, rendszeresen visszajárt védekezni is. Fel merte vállalni a párharcokat is – pedig nem egy Baptisa-alkat -, igaz, egy alkalommal majdnem bezúzták az arcát, elő is jött belőle rögtön a kiskakas.
Az olvasók pontszáma: 6,2

Cristiano Ronaldo (6)
Ceballos első találata előtt ő ugratta ki szépen Asensiót, így nagyban hozzájárult a vezető gól megszerzéséhez. Azt megelőzően, illetve a passzt követően viszont hoszú-hosszú percekig még a nevét sem hallottuk. A második játékrészben sokkal többet volt játékban, részt vett az összjátékokban is, a kapu előtt azonban semmi sem jött össze neki, hat lövéséből mindössze egyet kellet hárítania Pachecónak. Akkor járt a legközelebb a gólhoz, amikor szépen becselezve magát ballal próbálta meg kilőni a hosszút, a labda viszont kifelé pattant a kapufáról.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Cserejátékosok

Marcos Llorente (6)
Szűk 20 percet kapott, ezalatt kétszer szerzett labdát és jegyzett 11 passzt – ezek mindegyike pontos volt. A tavaly még az Alavésben játszó középpályást igazi sztárként fogadta a hazai szurkolótábor, elképesztő érzés lehetett számára.
Az olvasók pontszáma: 5,9

Borja Mayoral (-)
Bejött, seggre ültette a védőjét, majd bevonult az öltözőbe.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (6,5)
Némileg meglepett a kezdőcsapattal, hiszen padra ültette Lukát és Bale-t is, de neki lett igaza, ráadásul így a walesi és a horvát rápihenhetett a Dortmund elleni rangadóra. Ceballosnak először szavazott bizalmat a kezdőcsapatban, látjuk, tökéletesen időzített, nagyszerű válasz volt ez azoknak, akik szerint nincsenek minőségi játékosok a padunkon. Csak jelzem, hogy hat (!) sérült mellett is klasszisok tudtak beszállni ma… Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy miért pont Ceballost kapta le a 71. percben, hiszen a spanyol jó meccset játszott, igaz, talán elkészült az erejével. Az egy szem cseréje (Mayoral behozatalát nem számítva) a középpálya stabilitásának megőrzését, még inkább megszilárdítását szolgálta, ám őszintén, én nem éreztem, hogy bármi is változott volna Llorente érkeztével, a hazaiak ugyanúgy képesek voltak lekontrázni minket. A kihagyott helyzetekért Zizou-t nem fogom dorgálni, hiszen azokért nem ő a hibás, a mutatott játékon azonban van még mit javítani – hiszem és tudom, hogy fog is.  
Az olvasók pontszáma: 5,7

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…