Zidane: Megérdemeltük a győzelmet

A csapat trénere, Zinédine Zidane tartott sajtótájékoztatót az Alavés elleni győzelmet követően.

A csapat teljesítményének értékelése: „Volt néhány helyzete az Alavésnek, de kevesebb, mint nekünk, ezért úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Nem túl jó teljesítmény, ha ennyi helyzetből csak kétszer sikerül betalálnunk, de ilyen a futball. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de megszereztük a három pontot, most ez volt a legfontosabb.”

„Biztos vagyok benne, hogy legközelebb jobban fog menni a játék. Ahogy mondtam, most egyedül a győzelem volt igazán kulcsfontosságú. Azt se felejtsük el megemlíteni, hogy rendkívül kemény ellenfelünk volt.”

Idegenbeli szereplés: „Nem hiszem, hogy erősebbek lennénk, ha nem a Bernabéuban játszunk. Szeretjük az otthonunkat, ez teljesen nyilvánvaló. Való igaz, az elmúlt találkozók statisztikái mást mutatnak, de hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni ebből. Most pihenésre van szüksége a játékosaimnak, kedden a Bajnokok Ligájában kell bizonyítanunk, a következő hétvégén pedig az Espanyol ellen.”

Cristiano: „Ugyanolyan jól teljesített, mint máskor. Amikor nem talál be, akkor mindig róla beszélnek az emberek, de ez teljesen normális. Természetesen ő is vágyik arra, hogy gólt szerezzen, de a szezon rendkívül hosszú, és rengeteg olyan mérkőzés lesz, amikor ő fogja megteremteni a különbséget. Ma főként középcsatárként futballozott, ebben a szerepkörben is tetszett a játéka. Több felállásban képesek vagyunk játszani. Remek teljesítményt nyújtott, egyedül a gólszerzéssel maradt adós.”

Ceballos: „Nagyon örülök a sikerének. Megkapta az esélyt és egyértelműen élt vele. Fantasztikusan játszott. Bebizonyította, hogy minden megvan benne, amivel egy Real Madrid-játékosnak kell rendelkeznie.”

Carvajal: „Nem hiszem, hogy Theo pályára tud lépni kedden, így nem ígérek semmit Dani pihentetésével kapcsolatban. Sokat játszik, való igaz, de ne felejtsük el, hogy nagyon sok sérüléssel kell megbirkóznunk. Kevés opció áll a rendelkezésemre, hogy változtassak. Ma rotáltam, a jövőben is ezt fogom tenni, de nem cserélhetünk ki öt-hat játékost mérkőzésenként. Carvajal egyébként is jó teljesítményt nyújt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…