Marcos Llorente: Xabi Alonso a példaképem

Folytatódnak a szerződéshosszabbítási ceremóniák: ezúttal Marcos Llorentén volt a sor.

Az ősmadridista családból (Gento, Paco Llorente, Julio Llorente) származó Marcos 2008-ban, 13 esztendősen csatlakozott a Real Madrid kötelékébe. A korosztályos csapatok végigjárása után két idényt töltött el a Castillánál, a 2016/17-es szezonban pedig a baszkföldi Alavés együttesét erősítette. Itt a La Liga egyik legjobb mutatókkal rendelkező középpályásává vált, különösen a labdaszerzés és a párharcok megnyerése terén. Vezényletével kupadöntőig jutott az Alavés, amelyet a második legnagyobb sikerként könyvelhetünk el a klub történelmében. A kispadozást bevallottan nem kedvelő játékos jövője ugyanakkor még egy ilyen kiváló idény után sem volt egyértelmű, ám Zidane ragaszkodott a megtartásához, teljesítményével pedig végleg meggyőzte a Real Madrid szakmai stábját, vezetőségét: Marcos új szerződést (és természetesen fizetésemelést) kap a klubtól, mely 2021 nyaráig lesz érvényes.

A vasárnap (szeptember 24.) délután megtartott rendezvényen először a klub legendája és jelenlegi intézményi kapcsolatfelelőse, Emilio Butragueño méltatta a fiatal játékost: „A teljes madridizmus örül, hogy minimum 2021-ig a csapattal maradsz. Te vagy az élő példája a La Fábrica értékeinek. Jól tudod, hogy a világ legnagyobb klubjánál vagy, ahol hatalmasak az elvárások, de mindannyian meg vagyunk győződve arról, sikeres leszel. A családod már nagyon hosszú ideje szolgálja a klubot, minden Paco Gentóval kezdődött…”

Az ünnepélyes bejelentést követően Marcos Llorente a helyszínen lévő újságírók kérdéseire válaszolt.

Szerződéshosszabbítás: „Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbíthatom a kontraktusomat. A Real Madrid az életem csapata, és már gyerekkorom óta arról álmodom, hogy én is az első csapat tagja leszek egy napon.”

Különleges nap: „Mindenkinek köszönöm, hogy eljött. Ez egy nagyon különleges nap számomra, az egész családom itt van. Bízom abban, hogy sokkal jobb játékossá válhatok ennél a klubnál.”

Család: „A családtagjaim, rokonaim mindannyian az alázat és a munkamorál fontosságát hangsúlyozták számomra. Nemcsak most, hanem az egész karrierem során. Áldozatok nélkül lehetetlen nagy célokat elérni. Ez a világ legjobb klubja, mindent bele kell adnod.”

Xabi Alonso: „Igen, így igaz, az ő játékát próbálom lemásolni leginkább.”

Csapattársak: „Mindannyian nagyszerű játékosok, a tapasztalatukkal pedig nagyban elősegíthetik az én fejlődésemet is.”

Alavés: „Ez az időszak már lezárult a pályafutásomban. Boldogan gondolok vissza rá, mert rengeteget játszottam, de most már egy másik csapatnál vagyok. Itt hatalmas a versengés. Tisztában vagyok azzal, hogy még nagyon sokat kell tanulnom. Tudom, hogy türelmesnek kell lennem, így nem is gondolkoztam azon, hogy vajon mennyit fogok játszani. Ez nem is lehetne máshogy ilyen fiatalon. A szurkolók? Nagyon boldoggá tettek tegnap, amikor a nevemet skandálták.”

„Nem bántam meg, hogy kölcsönbe távoztam tavaly. Ez mindenképpen egy szükséges lépés volt a pályafutásom szempontjából.”

Zidane: „Azt mondta, hogy úgy futballozzak, mint ahogy azt az Alavésnél is tettem. Nem szeretné lekorlátozni a szerepkörömet. Azt akarja, hogy védekezésben és támadásban egyaránt segítsem a csapatot. Ahogy mondtam, itt hatalmas a csapaton belüli versengés, ezért minden kínálkozó alkalmat meg kell ragadnom.”

Célok: „Hogy mit szeretnék leginkább ettől az idénytől? Ha minden elérhető trófeát begyűjtenénk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK