Végéhez közelít-e a Zidane-féle gépezet?

A MARCA angol kiadásának egyik munkatársa, Jason Pettigrove mondta el véleményét a blancók szezonkezdetéről.

A Zinédine Zidane vezette Real Madrid egyik legfőbb ismertetőjegye a küzdés volt. A játékosok az első perctől az utolsóig fizikai nyomás alatt tartották az ellenfelet, ám a jelenlegi idényben ez lényegében még egyetlen mérkőzésen sem történt meg. Felmerül a kérdés: végéhez közelít-e a Zidane-féle gépezet?

Habár a helyzetek kialakításával alapvetően nincsen problémája a csapatnak, nem a gólszerzés az egyetlen terület, melyen problémái akadnak a Real Madridnak. Úgy tűnik, a gyenge játék mellett már már egyáltalán nem tükröződik vissza a pályán mutatott teljesítményben az öltözőben uralkodó csapategység. A Real Sociedad elleni összecsapást leszámítva a Real Madrid idén egyszer sem volt képes megközelíteni az előző szezonban mutatott domináns futballt.

Az Alavés eddig egyetlen alkalommal sem tudott gólt rúgni ellenfeleinek, ám a Madrid ellen erre is sor került, ráadásul csak a friss debütáns Dani Ceballos két gólján múlt, hogy nem alakult máshogyan ez a találkozó. A három pont begyűjtésre került, de kétségtelen, hogy az eddig súlyosan gyengélkedő vitoriai együttes nagyon közel járt a pontrabláshoz. Nem lehet nem észrevenni, hogy a Real Madrid szenvedett ezen a mérkőzésen.

Már a Barcelona is elkövette korábban azt a hibát, hogy azt hitték, elég csak a mezt és a címert kivinni a pályára, a győzelem pedig majd jön magától. Úgy tűnik, jelenleg a katalánok ősi riválisa, a Real Madrid szenved ebben a „betegségben”. Habár még határozottan korai lenne elkönyvelni a Barcelonát mint a spanyol bajnokság idei kiírásának győztesét, arra valószínűleg senki sem számított, hogy 6 fordulót követően már 7 pont lesz a két csapat közti különbség, legalábbis ami a tabellát illeti. Az biztos, hogy ez hatalmas nyomást helyez a Real Madrid játékosaira, pedig még csak szeptemberben járunk.

A Real Madrid játéka egyszerűen nem elég célratörő, a védekezés során pedig már-már rendszeressé váltak a kisebb-nagyobb kihagyások. A Real Betis elleni bajnokinál keresve sem lehet erre jobb példát találni: a hosszabbítás utolsó percében jártunk, de Cristian Tello mindennemű ellenállás nélkül cipelhette a labdát a fél pályán át. Az akció végén a blancók megkapták a kegyelemdöfést.

Ebben a helyzetben morális szempontból elengedhetetlen, hogy a Real Madrid legyőzze a Dortmundot a kedd esti összecsapáson. Nemcsak a csapatnak, hanem a szurkolóknak is szüksége van egy mérkőzésre, ahol visszanyerhetik az önbizalmukat. Ezt követően újabb bajnoki vár a csapatra, ezúttal az Espanyol ellen. Ha sikerül visszatalálni a helyes útra, akkor a játékosok jó érzésekkel utazhatnak el az ezt követő válogatott szünetre, ám az biztos, hogy a szünetről visszatérve komolyan meg kell olajoznia Zidane-nak a királyi gárda gépezetét.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK