Zidane: Nem tudom megváltoztatni a futball törvényszerűségeit

A csapat trénere, Zidane tartotta meg a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

Motiváció: „Jó állapotban van a csapat. Győzelemmel zártuk a legutóbbi összecsapásunkat, annak pedig nagyon örülünk, hogy végre a Bajnokok Ligájában is pályára léphetünk. Nem beszéltem a játékosaimmal arról, hogy kiemelt fontosságú-e ez a mérkőzés. Mindannyian tudjuk, hogy ez a találkozó akár a fordulópont is lehet a szezonunkat illetően, de nem egyszerű feladat háromnaponta újból és újból bizonyítani a pályán.”

Dortmundi háttér: „Hatalmas kihívás, hogy megszerezzük a három pontot. Erre még sosem került sor a Real Madrid történetében, de nem ijedünk meg az előttünk tornyosuló akadályoktól. Jó mérkőzést szeretnénk játszani.”

Kroos: „Elutazott velünk, ami azt jelenti, hogy jól van. Mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos az ő játéka a csapatnak.”

Casemiro: „Igen, nem véletlenül hasonlítják őt Makéléléhez vagy Deschamps-hoz. Mindhármuk azzal foglalkozott, foglalkozik leginkább, hogy megteremtse az egyensúlyt a támadók és a védők között. A sikeressége és a képességei egyáltalán nem leptek meg. Évről évre jobb futballistává válik.”

Gólképtelenség: „Nem aggódom, mert vannak olyan összecsapások, amikor a labda egyszerűen nem hajlandó bemenni az ellenfél hálójába. Mindig azt hangsúlyozom, hogy a gólhelyzetek kialakítása bír a legnagyobb fontossággal, ugyanakkor az ellenfél kontratámadásainak megállításában határozottan javulásra van szükség.”

Favoritok: „Együtt kell élnünk azzal a tudattal, hogy mi nyertük meg a legutóbbi két Bajnokok Ligáját. Ez minket tesz a sorozat legfőbb esélyeseivé. Nem lesz könnyű feladat ismét megvédeni a címünket.”

Bizalom: „Mindannyian bízunk a közösen elvégzett munkában. Kétségtelen, hogy a hétvégén meg kellett szenvednünk a győzelemért, de én mindig azt szoktam mondani, hogy mi egyetlen mérkőzésre sem gondolunk úgy mint egy könnyen teljesíthető feladat. Nem aggódom a játékkép miatt. A szezon előrehaladtával egyre jobb és jobb teljesítményt fog nyújtani a csapat.”

„Önök azt kérdeznek, amit csak akarnak, de a futball törvényszerűségeit én sem tudom megváltoztatni. Lesznek mérkőzések, amikor nem győztesként fogjuk elhagyni a pályát, bármennyire is próbálkozunk.”

Carvajal: „Nem aggódok egy esetleges sérülés miatt, mert Achraf és Nacho is képes játszani a posztján. Carvajal egyébként is nagyon fiatal még. Nem okoz gondot számára, hogy folyamatosan játsszon.”

Játékvezetői tevékenység: „Nem fogok erről beszélni, de azt elárulom, hogy nem aggaszt a jelenlegi helyzet. Csak a saját csapatomra koncentrálok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK