Varane: Semmire sem cserélném el ezt a hat évet

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Raphaël Varane-nal is szerződést hosszabbított a klub. A francia védő 2022. június 30-ig írt alá.

Boldogság: „Ez egy nagyon boldog nap számomra. A Real Madriddal közös történetem már így is nagyon szép fejezeteket tartalmaz, de én még ennél is többre vágyom. Nagyon szerencsésnek érzem magamat, hogy már hosszú évek óta a Madrid játékosa lehetek. Remélhetőleg még sok trófeát nyerek majd a csapattal. A jövőm? Még nagyon fiatal vagyok, de úgy érzem, hogy fantasztikus lenne ettől a klubtól visszavonulni. Egyelőre ez csak egy álom, az viszont biztos, hogy továbbra is nagyon keményen fogok dolgozni a céljaim megvalósítása érdekében. Tovább szeretném védelmezni ezt a címert.”

Célok: „Nem helyezek korlátokat magam elé. Rengeteg legendás játékos van ebben a csapatban, én pedig arra törekszem, hogy minden nap tanuljak valami újat tőlük. Az ő jelenlétük erőt ad a többieknek is. Még sokat kell tanulnom ehhez, de remélhetőleg egy napon majd én is méltó leszek arra, hogy közvetítsem a klub értékeit az újonnan érkező futballisták számára. Ami a jelent illeti, szerencsére a klub teljes bizalommal viseltet irántam, így semmi sem akadályozhatja meg a további fejlődésemet játékosként.”

Emlékek: „Ebben a hat évben voltak csodálatos és nehéz pillanataim is egyaránt, de semmire sem cserélném el ezt az időszakot. A tapasztalat erősebbé tett. Bízom abban, hogy az előttem álló idények is olyan fantasztikusan sikerülnek majd, mint a tavalyi.”

A klub: „A Real Madrid egy hatalmas klub, minden szezon egy új, grandiózus kihívás. Sokkal sokoldalúbb labdarúgó vagyok, mint az ideérkezésemkor, de talán ez nem is olyan meglepő, hiszen akkor mindössze 18 éves voltam, szinte még gyerek. Nagyon büszke vagyok, hogy a jövőben is ennél a klubnál játszhatok. Jó érzés egy ilyen fantasztikus keret tagjának lenni.”

Sérülések: „Csak az foglalkoztat, hogy jelenleg kiváló erőnléti és egészségi állapotnak örvendek, és mindent meg is teszek azért, hogy ez így maradjon. A csapattársaim feltétel nélkül bíznak bennem, és tudják, hogy mindent megteszek értük. Ez a legfontosabb.”

Zidane: „Az érkezésével minden megváltozott számomra. Ő egy olyan edző, aki rengeteget törődik a játékosaival, velem pedig talán még a többieknél is többet foglalkozik. Bízik bennem, ez pedig önbizalommal ruház fel. Ha ő beszél, akkor mindenki elhallgat. Nagyon boldog vagyok, hogy egy hozzá hasonló legendától tanulhatok nap mint nap. Nem hiszem, hogy bárki is alkalmasabb lenne a Rea Madrid vezetőedzői székére. Rengeteg időt fordít a felkészülésre, illetve a részletek tökéletesítésére.”

Érkezés: „Fiatalon igazoltam ide, de a szurkolók már a legelső napomon is hatalmas szeretettel fogadtak. A csapattársaim is nagyon szívélyesek voltak velem, így nem volt nehéz beilleszkedni. Szeretném azt is elmondani, hogy a korai klubváltásom ellenére a Lens együttesében eltöltött időszakomra is nagyon büszke vagyok.”

Cristiano Ronaldo: „Ő egy olyan játékos, aki kizárólag tiszteletet és csodálatot érdemel az emberektől. Elképesztő minőséget képvisel, a statisztikái önmagukért beszélnek. Ráadásul nem úgy tűnik, mint aki egyhamar arra készül, hogy szögre akassza a cipőjét. Nehéz lenne bármi kivetnivalót találni vele kapcsolatban.”

Zidane első telefonhívása: „Amikor először beszéltünk telefonon, nem is akartam elhinni, hogy tényleg ő az. Aztán olyan ideges lettem, hogy arra kértem, hívjon vissza egy kicsit később. A kinevezése után az volt az első tanácsa számomra, hogy ne féljek megmutatni a karakteremet, illetve hogy legyenek nagy céljaim. Ő is nagyon hasonló mentalitással rendelkező játékos volt, mint én, így könnyen megértettük egymást.”

A keret: „A jelenlegi csapatban tökéletes elegyet alkotnak a fiatal és a tapasztalt labdarúgók. Nagyon versenyképes keretünk van, így az edzőnk összes elképzelését képesek vagyunk megvalósítani. Nem számít, hogy védekező vagy támadó stílusú futballt kell játszanunk. Nem tudom, hogy ez-e a legnagyszerűbb keret, amelynek valaha tagja voltam, de az biztos, hogy ilyen feltételek mellett könnyen beírhatjuk magunkat a klub történelemkönyvébe. A célunk természetesen az, hogy minél több címet nyerjünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK