Florentino Pérez: Az egységesség és a stabilitás tette lehetővé, hogy a világ legnagyobb klubjává váljunk

Florentino Pérez mondott hosszabb beszédet a klub éves, általános pártolótag-gyűlésén, melyen a kizárólag a a socio compromisariók vehették részt. Az esemény gyászszünettel kezdődött, a közelmúltban elhunyt madridista legendákra (Raymond Kopa, Luis Gómez-Montejano, Ángel Nieto, Gregorio Paunero) emlékezve.

A tavalyi idény értékelése: „A 2016/17-es volt a Real Madrid történetének legjobb szezonja, ha a megnyert címeket nézzük. Négy trófea egyetlen év alatt! A klub ráadásul ismét duplázott: 1959 óta először nyertük meg ugyanabban az idényben a legrangosabb európai kupasorozatot és a spanyol bajnokságot. A Bajnokok Ligája-érában a Real Madridnak sikerült először címet védenie az UEFA-szuperkupában. A spanyol szuperkupa elhódítása sem okozott nehézséget, két fantasztikus mérkőzésen múltuk felül a Barcelona együttesét.”

A keret: „Mindez a kiváló játékosok alkotta keretünknek köszönhető, melyben a tehetség mellett az emberi értékek is nagyon fontos helyen állnak. Nálunk vannak a világ legjobbjai, rengeteg spanyol játékossal és akadémistával. Ez a csapat képes volt arra, hogy beírja magát a történelemkönyvekbe – kemény munkával, egységességgel és győztes mentalitással. A távozók? Kizárólag olyan labdarúgók távoztak, akik erre vágytak. Morata és James is közéjük tartozik. Úgy gondolom, hogy sportszakmai szempontból mindenképpen visszalépést jelent számukra a távozás, de természetesen a legjobbakat kívánom nekik.”

A Tizenkettedik: „Ez a csapat legendás státuszának legnyilvánvalóbb szimbóluma. Ez a La Duodécima. Címvédéssel elhódított Bajnokok Ligája-trófea, mely ráadásul a harmadik az elmúlt négy idényben. A klub ismét egy olyan dolgot valósított meg, melyet lehetetlennek gondolt a közvélemény. A Juventus elleni siker ékes bizonyítéka volt annak, hogy mire képes ez a csapat.”

Cristiano Ronaldo: „Egyetlen játékos, négy Aranylabda, és már az ötödik is úton van. Ebben az évben már elnyerte a FIFA legjobb férfi labdarúgójának járó díját, most augusztusban pedig az UEFA is kitüntette őt Monacóban. Ő a klub történetének legjobb góllövője, a számok nem hazudnak. 400 mérkőzés, 412 gól. Cristiano a jövőben is rekordokat fog dönteni, mert ő a legszemléletesebb képviselője a Real Madrid identitásának: tehetséggel és ambícióval nem létezik lehetetlen. Ez Cristiano Ronaldo, ez a Real Madrid.”

Sportszakmai tervek: „Ebben az évben fiatal labdarúgókkal erősítettük meg a keretet, ugyanakkor számos olyan játékos van köztük, akik már bizonyítottak Európa legerősebb bajnokságaiban. Ezt a kategóriát erősíti Dani Ceballos, Theo Hernández és Jesús Vallejo is. Mások, utánpótlás-rendszerünk szülöttei egy kölcsönben eltöltött szezon után tértek vissza az otthonukba. Marcos Llorentét és Borja Mayoralt is egyetlen cél vezérli: sikeresnek lenni a Real Madrid felnőtt csapatában. Ne feledkezzünk meg az olyan Castilla-játékosokról sem, mint Achraf Hakimi vagy Luca Zidane, akik most már az első csapat teljes értékű tagjainak számítanak. A Real Madrid klubmodelljének sikeressége vitathatatlan, ezért választott minket már második éve a világ legjobb klubjának az Európai klubszövetség (ECA). Ez egy olyan modell, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a világ és Spanyolország legjobbjait szerződtessük a csapathoz, főként olyan fiatalokat, akikben minden megvan ahhoz, hogy csodálatos karriert fussanak be a Real Madrid kötelékében.”

Egység: „A csapat vezéregyéniségei, akik már mindannyian kiérdemelték, hogy legendaként tiszteljük őket, utat mutattak számunkra a tavalyi idényben. Megmutatták, hogy érdemes küzdeni, hogy érdemes tisztelni az ellenfeleinket, hogy nem érdemes feladni. Amíg ezen az úton maradunk és megőrizzük a madridizmus egységét, addig nem létezik számunkra lehetetlen. Én őszintén hiszek abban, hogy mindnyájunkra szükség volt a tavalyi év álomba illő sikereihez. Persze, a klub történelme meg is követeli tőlünk, hogy törekedjünk a sikerekre. Ez a történelem nem is lehetne szemléletesebb: a Real Madrid az utolsó 11 nemzetközi döntője közül az összeset megnyerte.”

Zidane: „Az ő személye jelenti mindazt, amit a Real Madrid képvisel. Zidane kulcsfigurája volt a klub közelmúltjának és a sikereknek, mind játékosként, mind edzőként. A tudásának, a munkamoráljának és a professzionalizmusának köszönhetjük a trófeákat. Fantasztikus csapat alakult ki a vezetésével, akiknek az a sorsa, hogy egy felejthetetlen érát határozzanak meg a klub történelmében. Az ő jelenlétük egyértelmű örömforrás számunkra, hiszen madridisták millióinak álmait valósítják meg nap mint nap.”

Pártoló tagok: „Együtt sikerült egy belső stabilitást megteremteni, mely elengedhetetlenül fontos a klub jelenjének, jövőjének szempontjából. A Real Madrid történelme világosan megmutatja, hogy kizárólag egy stabil háttérrel lehetséges elérni sportszakmai sikereket. Az egységesség és a stabilitás tette lehetővé számunkra, hogy a világ legnagyobb klubjává váljunk. A jövőben is ebben a szellemben szeretnénk vezetni a klubot, meghajolva a sociók akarata előtt. Ez így volt az elmúlt 115 évben és így lesz a jövőben is. Tovább kell gazdagítanunk, ápolnunk kell ezt az örökséget, melyet elődeink hagytak ránk.”

Pénzügyi erő: „Nemcsak sportszakmai, hanem gazdasági szempontból is nagyon sikeres ez az időszak. A két terület összhangja tette lehetővé, hogy a legnagyobbak között maradjunk. A pénzügyi biztonságunk jelenti a függetlenségünk alapját. Amíg a pártoló tagok kezében van a klub, addig nem kell aggódnunk az anyagiak miatt. A 2016/17-es idény bevétele túllépte a 675 millió eurót, amely 8,8%-os növekedést jelent a korábbiakhoz képest.”

Kosárlabda: „Ebben a sportágban sem kell szégyenkeznünk, ugyanis rendkívüli sikereket tudhatunk magunkénak az elmúlt esztendőkből. 6 év, 13 trófea: 1 Euroliga, 1 Interkontinentális Kupa, 3 bajnoki cím, 5 Király-kupa és 3 spanyol szuperkupa. Megérdemlik a dicséretet, minden madridistától és minden kosárlabdát szerető embertől.”

Llull: „Az ő jelenléte kulcsfontosságú volt az elmúlt évek szempontjából. Biztos vagyok benne, hogy erősebbek és motiváltabban fog visszatérni a sérüléséből, mint valaha. Ő a csapat egyik legnagyobb szimbóluma, akit az Euroligában, az ACB Ligában és a Király-kupában is megválasztottak a legjobb játékosnak. Szeretném kiemelni a kapitányunkat, Felipe Reyest is, aki egy fantasztikus rekordot állított be a tavalyi idényben: ő gyűjtötte be a legtöbb lepattanó labdát az ACB Liga történetében.”

Akadémia: „Az utánpótlás-rendszerünk fontos részét képezi a klub identitásának. Ebben az esztendőben kilenc olyan játékosunk van a felnőtteknél, akik a klub akadémiájáról érkeztek. Ez büszkeség- és reményforrás is egyben. Az itt tanuló diákok nemcsak a futball rejtelmeit ismerhetik meg, hanem komoly nevelést is kapnak az életet és az értékeket illetően. A mi akadémiánk a világ legjobbja.”

Ciudad Real Madrid: „Az edzőközpontunk folyamtatosan fejlődik. Szeretném bejelenteni az új vállalati irodarészlegünk megnyitását, amelynek munkálatai már lényegében teljesen befejeződtek Mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy ilyen csodálatos edzőközpont épült fel itt az évek során. Ez a második otthonunk.”

A stadion: „Ez a klub egyik legambiciózusabb projektje. Még mindig az előkészületeknél tartunk. Ahogy azt mindenki tudja, a Santiago Bernabéu stadion teljes átalakításon fog átesni. A városfejlesztési osztály és a városi tanács is elfogadta a terveket, így hamarosan elkezdődnek a munkálatok.”

Alapítvány: „A Real Madrid az egyetemes jótékonykodás területén is kiemelkedő munkát végez. Az alapítványunk igyekszik a legelesettebbeket támogatni. El kell mondanom, hogy mindent egy szebb jövő biztosításának érdekében teszünk. A gyerekek különösen fontosak számunkra. 75 országban vagyunk jelen, és több mint 450 aktív projektünk van jelenleg is, főként a társadalmi kirekesztettségben szenvedő gyermekek segítésével kapcsolatban. Több mint 300 sportiskolát tartanak fent a pártoló tagjaink, melynek összesen 55.000 tanulója van. Az Alapítványunk összesen 95.000 ember életét teszi szebbé.”

Média: „A Real Madrid nagyobb tömeget vonz, mint bármelyik másik sportegyesület, márka vagy szervezet a világon. A klub összesen 8 nyelven van jelen a közösségi médiában, és több mint 275 egyéni követővel rendelkezünk. Ezen a téren is történelmet írtunk, hiszen mi voltunk az első sporthoz köthető szervezet, amely elérte a 100 millió követőt a Facebookon. A videóinkat összesen kétmilliárd alkalommal tekintették meg. A világ futballklub-honlapjai közül a miénk a leglátogatottabb. A tavalyi idényben több mint 300 millió oldalletöltést produkáltunk, amely 21%-os növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest. A tévécsatornánk kiemelten fontos szerepet tölt be a klub médialefedettségének kiterjesztésében. A Realmadrid TV nagyon magas minőséget képvisel, ingyenesen hozzáférhető és HD adást sugároz.”

Déli oldal: „Tisztában vagyunk azzal, hogy az új szurkolói szektor kialakítása miatt több embert is kellemetlenség ért a pártoló tagjaink közül. Jelenleg is dolgozunk egy olyan megoldáson, amely minden fél számára előnyös. A kitiltottak? Nem titkolt célunk, hogy eltüntetessük az erőszakot a lelátóról. Úgy gondolom, hogy nagyszerű munkát végeztünk ezen a téren.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK