Zidane: Isco úgy játszik, mintha az utcán lenne

Zinédine Zidane tartott sajtótájékoztatót az Espanyol elleni győztes mérkőzés lefújása után.

Győzelem: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és képesek voltunk végig türelmesek maradni, az első és a második játékrészben is. Ez nagyon fontos. Ma a három pont megszerzése volt a leglényegesebb. Az elmúlt időszakban rengeteg meccsen kellett helyt állnunk, így nem meglepő, hogy a második félidőben elkezdtek megmutatkozni a fáradtság jelei. Nem örülök annak, hogy a legtöbb játékosom a válogatott szünet ideje alatt sem pihenhet, de ilyen a klubedzők élete. Remélem, hogy egyikük sem sérül meg.”

Isco: „Ma ismét elnyerte a bizalmamat. Ő is tisztában van azzal, hogy nagyon fontos játékosa a csapatnak. Isco úgy futballozik, mintha csak leszaladt volna az utcára. Ez nagyon tetszik. Azt tanácsolom neki, hogy továbbra is törekedjen a kemény munkára, és legyen türelemmel. Látszik rajta, hogy élvezi a futballt és nagyon szereti a csapattársait. Örülök, hogy én vagyok az edzője.”

Riválisok: „Jobban kedveljük az olyan ellenfeleket, akik nyílt, támadófutballt játszanak, mint a Real Sociedad és a Borussia Dortmund. Ez a stílus jobban passzol hozzánk, de ha minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni, akkor nem szabad ettől függenünk.”

Nacho: „Nagyon magabiztosan játszik, akárhol is kerüljön bevetésre. Mindegyik poszton képes arra, hogy jó teljesítményt nyújtson. Ma Nacho és Achraf játszott a széleken, mindketten nagyszerűek voltak.”

Válogatott szünet: „Dani Carvajal most biztosan nem utazik el a spanyol válogatottal. Nem komoly a betegsége, de a megfelelő óvatossággal fogjuk kezelni a felépülését. Bale? Ő el fog utazni. Volt némi fájdalma, ezért jobbnak láttam, ha ma nem lép pályára. Nincs szó sérülésről, csupán elővigyázatosságról.”

Fiatalok: „Azt szeretném, ha nem felelősségként, hanem lehetőségként fognák fel az ilyen mérkőzéseket. Ha beválogatom őket, akkor ők is a keret teljes értékű tagjai. Achraf kiválóan játszott. Nem mondtam volna meg róla, hogy ez az első Bernabéu-beli meccse. Örülök, hogy számíthatok rá. Azt megígérhetem, hogy én sosem fogok habozni, ha arról van szó, hogy lehetőséget adjak-e egy fiatalnak.”

Bajnoki cím: „A La Liga egy nagyon hosszú sorozat, ezt már sokszor elmondtam. Ez a világ legerősebb, legnehezebben megnyerhető bajnoksága. Nem értek egyet azzal, hogy csupán két-három együttes van versenyben a bajnoki címért. Nagyon sok csapat megerősödött az elmúlt években. Örülök, hogy egyre kiegyensúlyozottabbá válik a liga.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…