Zidane: Nem koncentráltunk eléggé

A Real Madrid vezetőedzője tartott sajtótájékoztatót a Girona elleni vereséget követően.

Értékelés: „Az első félidőben jól játszottunk, de a másodikban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy elterveztük. Voltak helyzeteink, de nem sikerült megszereznünk a második gólt. Ha vezetéssel vonulsz el a félidőre, akkor nagyon fontos, hogy a szünet után is folytasd az ellenfél kapujának rohamozását, de mi ezt nem tettük meg. Hiányzott a koncentráció. Nem gondolom, hogy válságban van a csapat, de ki fogjuk elemezni a felvételeket, különösen nagy jelentőséget tulajdonítva a részelteknek. Erről szól a futball: a részletekről.”

„A Girona nagyon direkt játékstílust választott. Magas védelmi vonallal játszottak és nagyon jól gyűjtötték össze a lepattanó labdákat. Az első góljukat egy bedobás után szerezték, ez pedig megint csak azt bizonyítja, hogy nem figyeltünk oda eléggé. Ez volt a legfőbb hibánk, de most azt tartom a legfontosabbnak, hogy továbblépjünk és a megkezdjük a felkészülést a következő összecsapásunkra. Ami a bajnokságot illeti, ne felejtsük el, hogy ez egy rendkívül hosszú versenysorozat. Nem aggódom, mert hiszek abban, hogy képesek vagyunk fejlődni.”

Zinédine Zidane a Girona elleni meccs közben

Erőfeszítések: „A játékosaim nagyon keményen dolgoztak, nem a motiváltsággal vagy az intenzitással volt a probléma, hanem a koncentrációval. Három pontot vesztettünk, nyolcpontos a hátrányunk az első helyezetthez képest, de ez semmin sem változtat. Tudjuk, hogy képesek leszünk megváltoztatni a dolgok alakulását. Lesznek sokkal jobb mérkőzéseink is, és a riválisaink sem fogják pontvesztés nélkül teljesíteni az idényt. Egyedül az zavar, hogy nem használtuk ki a helyzeteinket, ennek pedig három pont elvesztése lett az eredménye. Nincs arról szó, hogy el lennénk kényelmesedve.”

A bajnokság: „Nyilvánvaló, hogy nem erre az eredményre számítottunk négy győzelem után, de továbbra is keményen fogunk dolgozni, ezt garantálhatom.”

Bajnokok Ligája: „Most a pihenésnek van itt az ideje, hiszen szerdán a BL-ben kell bizonyítanunk. Ha vereséget szenvedünk, akkor az okkal történt, ezt az okot pedig meg kell találnunk. Egy elveszített meccs után sosem leszel boldog, de az a legfontosabb, hogy holnap ismét képes legyél teljes erőbedobással végezni a munkád. A játékosaim készen fognak állni szerdára.”

Bale felépülése: „A rehabilitációs programja szerint halad a munkával, ez minden.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…