Marcelo: Nincs ok a pánikra

A brazil balhátvéd a fejlődés lehetőségét emelte ki leginkább a holnapi BL-meccs előtt, s hangsúlyozta: még a bajnokságban sincs minden veszve.

A meccsről: „Minden meccsen a legjobbunkat akarjuk nyújtani, nem csak a BL-ben. A játékosok közül mindenki játszani szeretne egy ilyen találkozón, és a szurkolók sem hagynák ki ezt a meccset semmi pénzért. A Real Madridnak komoly múltja van a Bajnokok Ligájában, a holnapi meccs pedig nagyon nehéz lesz, s reméljük, a dolgok majd jó alakulnak számunkra.”

Vereség: „Amikor veszítünk vagy döntetlent játszunk, mindannyian letörtek vagyunk. Holnap viszont meccsünk van, nem szabad a vereségre gondolnunk. A vesztes meccsek csak arra sarkallnak minket, hogy a következőt megnyerjük, így a holnapi találkozó különleges lesz. Az előző meccsen elkövetett hibáinkra már ügyelni fogunk, s igyekszünk majd, hogy ne kövessük el őket újra.”

Marcelo

Teljesítménybeli különbségek a bajnokságban, illetve a Bajnokok Ligájában: „Nem lehet általánosítani, ez egyénfüggő. Persze egyértelmű, hogy a Bajnokok Ligájával kapcsolatos érzéseimet nem is tudom szavakba önteni. A bajnoksághoz egész évben motiváltnak kell lenned, nem engedheted meg magadnak, hogy pontokat veszíts. Nagyon nehéz sorozat, háromnaponta játszol, és mindig magas szinten kell teljesítened, eközben a pihenésre is időt kell szakítanod, és mentálisan is fel kell készülnöd a kritikákra. Hatalmas nyomás van rajtunk, de egyszerűen csak fejlődnünk kell, s mi éppen ezt fogjuk tenni."

Bajnoki teljesítmény: „Háromnaponta játszunk, és néha előfordul, hogy kicsit elkényelmesedsz. Tavaly ez előfordult, de ilyenkor mindig tudtunk a meccsek végén gólt lőni. Ez persze nem kifogás. Fejlődnünk kell a koncentrációban, a védekezésben, és nyernünk kell. Amikor győzünk, akkor ugyanezt mondom: fejlődni kell. Ha nem fejlődsz hétről hétre, edzésről edzésre, akkor bajok lesznek. Jelenleg nem nyújtunk csúcsteljesítményt, épp ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy visszatérjünk a győztes ösvényre, s megnyerjük a hátralévő meccseinket.”

Kane: „Ő egy igazán nagyszerű játékos, de a Tottenham nem csak belőle áll. Az első meccsen sokat volt játékban, csakúgy, mint az összes csapattársa. A Tottenhamnek szüksége van rá, de nem mondhatjuk azt, hogy nélküle egyszerűbb dolgunk lenne. A Tottenham egy nagyszerű gárda, épp ezért csapatként kell rájuk gondolnunk.”

Girona: „Sok mindennek köszönhető, ami történt. A bajnokikat nehéz megnyerni, teljesen mindegy, épp ki ellen játszol. Sokan azt mondják, hogy csak hozzállás kérdése az egész, de ez a világ legnehezebb bajnoksága, ahol minden egyes mérkőzés kemény erőpróba. De ennek ellenére nincs ok a pánikra, fejlődni fogunk, és van még időnk, hogy a megérdemelt helyünkön végezzünk majd a szezon végeztével, ami egyértelműen az első hely. Minden meg fogunk tenni azért, hogy ez megtörténjen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK