Zidane: Már meg sem lepődtem Asensio gólján

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane tartott sajtótájékoztatót a Las Palmas legyőzése után.

Értékelés: „Nagyon fontos volt, hogy két vereséget követően ma győztesen hagyjuk el a pályát. Három gólt szereztünk, egyet sem kaptunk, ez nagyon jó. Az első félidőben gyengén játszottunk, de a másodikban sokkal nagyobb iramot diktáltunk és állandó veszélyt jelentettünk a kapujukra. Örülök, mert a játékosoknak szüksége volt erre a sikerre.”

Válogatott szünet: „Ez sokakat érint, de ahogy már elmondtam, bele kell törődnünk. Engem csak az érdekel, hogy az itt maradó futballistákkal folytassuk a munkát. Meggyőződésem, hogy nem kezdtük rosszul az idényt. Az elmúlt két meccsen gyengén futballoztunk, ez tagadhatatlan, de a célunk a folyamatos fejlődés.”

Fiatalok: „Fontos, hogy elegendő játéklehetőséghez jussanak. Az embereknek látniuk kell, hogy nem véletlenül kaptak helyet a Real Madrid keretében. Asensio gólján már meg sem lepődtem. Ami Vallejót illeti, ez még csak a második mérkőzése volt a csapatban, de kifogástalanul játszott. Ceballosnak ma nem volt szerencséje, mert a pályára lépése után szinte egyből kapott egy komolyabb rúgást. Összességében elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével.”

Zinédine Zidane a Las Palmas elleni meccs után

Nacho és Casemiro: „Optimista vagyok, egyáltalán nem gondoltam a kezdőcsapat összeállításakor arra, hogy kinek hány sárga lapja van. Amikor már magunkhoz ragadtuk a meccs irányítását, lecseréltem Casemirót, hiszen nem szerettem volna, ha feleslegesen szed össze egy lapot. Azt hiszem, kifizetődő volt játszatni őket, hiszen mindketten nagyszerűen futballoztak, Casemiro pedig még be is talált a Las Palmas kapujába.”

Cristiano: „Mindannyian tudjuk, hogy ő akkor a legboldogabb, ha sikerül gólokat szereznie, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne örülne a gólpasszainak vagy a többiek sikerének. Az ő jelenléte nagyon fontos a csapat szempontjából. Mindannyian meg vagyunk győződve róla, hogy rengeteg meccsen fogja ő jelenti a különbséget. Ezt alátámasztja a Bajnokok Ligájában mutatott formája.”

Bale rehabilitációja: „Mindannyian azt szeretnénk, ha minél előbb pályára léphetne. Már csak egy kicsit kell várnunk. Most egy 15 napos szünet jön. Az az elképzelésünk, hogy az Atleti elleni meccsre teljesen felépül.”

A városi derbi: „Hamarosan el kell kezdenünk felkészülni a soron következő meccsünkre. Azokkal, akik nem utaznak el a válogatottjukkal, folytatni fogjuk a munkát. Még nem tudom, hogyan állunk majd fel ezen a meccsen, de a célunk természetesen a győzelem. Nincs két egyforma meccs, a mai győzelem semmit sem jelent a november 18-i derbi szempontjából.”

Benzema: „Engem csak az érdekel, hogy a csapat keményen dolgozik és nincsenek gondjaink a gólszerzési lehetőségek kialakításával. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan Karim is feliratkozik majd a gólszerzők közé. Felesleges aggódni emiatt.”

Achraf kihagyása: „Úgy döntöttem, hogy most pihenőt kap, hiszen négy vagy öt meccsen játszott egymás után. Még csak 19 éves, ennyi az egész.”

Varane: „El fog utazni a francia válogatottal. A többit meglátjuk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…