Ismerd meg a La Fábrica U19-es tehetségeit

Négy Real Madrid-futballista kapott behívót a spanyol U19-es válogatottba.

A most ősszel megrendezett indiai U17-es világbajnokságon öten is ott voltak a királyiaktól (Víctor Chust, Antonio Blanco, Moha, César Gelabert és Pedro Ruiz), ezzel pedig a blancók képviseltették magukat a legnagyobb számban a tornán ezüstérmet szerző spanyol nemzeti csapatban. A Real Madrid utánpótlásrendszere, a La Fábrica („A Gyár”) virágzik, még ha a Real Madrid Castilla nem is éli legjobb időszakát. A spanyol U19-es válogatott november 14-én fog barátságos találkozót játszani Portugália fiataljai ellen, az utazókeretbe pedig négyen is bekerültek a klub akadémistái közül. Írásunk őket hivatott bemutatni.

Gorka Zabarte
Talán elég csak annyit mondani róla, hogy a beceneve nem más, mint „az új Nacho”. Ahogy rutinosabb kollégája, Zabarte is bevethető a védelem minden egyes posztján, a klubot pedig már 2011-től, azaz 12 éves korától erősíti. Legkiemelkedőbb tulajdonsága talán a testi ereje, melynek segítségével megalkuvást nem tűrően képes elbánni az ellenfél támadóival. Jelenleg ő a Guti vezette Juvenil A csapatkapitánya. További érdekesség vele kapcsolatban, hogy golfban sem ügyetlen, korábban ugyanis korosztályos bajnokságot nyert Spanyolországban.

Gorka Zabarte

Adrián de la Fuente
A Juvenil A belső védője, aki jelenleg kirobbanthatatlan Guti csapatából, köszönhetően magasságának, játékolvasási képességeinek és kiváló passzolási hatékonyságának. A most 18 éves hátvéd már egy teljes évtizede a Real Madrid családjának tagja, és ha az eddigi ütemben folytatja a fejlődést, akkor biztosak lehetünk benne, hogy még nagyon sokáig az is marad. Sokan szokták Sergio Ramoshoz hasonlítani, mely nem is tűnik olyan képtelenségnek, hiszen a tavalyi idényben ő viselte a Juvenil B kapitányi karszalagját.

Adrián de la Fuente

Fran García
Fran már a tavalyi idényt is az U19-eseknél (Juvenil A) töltötte, és habár a Castillával csinálta végig az előszezont, a szakmai stáb még nem tartotta őt megfelelően felkészültnek a váltásra. Az ifjú balhátvéd a szomorkodás helyett csapata vezéregyéniségévé vált, fáradhatatlan robotolása és gyorsasága pedig minden ellenfél szívében félelmet ébreszt. Érdekesség, hogy unokatestvére az Atlético Madrid középpályásának, Kokének.

Fran García

Alberto Fernández
Rendkívül technikás játékos, aki általában a középpálya jobb oldalán kap lehetőséget Gutitól, de más posztokon is abszolút megállja a helyét. Klasszis munkásember, aki felszántja a pályát, védekezik és felér a támadásokkal az ellenfél kapuja elé is. 2013-tól mondhatja magát a Real Madrid játékosának, ahová az Almería akadémiájáról érkezett. Fran Garcíához hasonlóan ő is második idényét tölti a Juvenil A-ban.

Alberto Fernández

Forrás: as.com; penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK