Isco: A bizalom nyitott utat a fejlődésemnek

A királyi gárda támadó középpályása, Isco adott rövidebb interjút egy spanyol tévéműsorban.

Személyes fejlődés: „Úgy érzem, hogy fontos tagja vagyok a csaptatnak. Egyre többször szerzek gólt, adok gólpasszt. A bizalom nyitott utat a fejlődésemnek, hiszen így olyan dolgokkal is bátran megpróbálkozom, amelyekkel előtte nem mertem. Zidane nagy szabadságot biztosít számomra, elsősorban akkor, ha nálunk van a labda. Nagyon jól érzem magam Madridban, de még mindig nagyon fiatal vagyok, mindössze 25 éves. Rengeteget fejlődhet még a játékom az elkövetkezendő években, és természetesen szeretnék a jövőben is eredményes lenni.”

Szezonkezdet: „Nem úgy alakult, ahogy vártuk. Talán egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, de óvatosan fogalmaznék ezzel kapcsolatban. A Madrid egén lévő csillagok szerencsétlen együttállásának köszönhető ez a helyzet, azaz számos apróság vezetett idáig. Nyolcpontos hátrányban vagyunk a Barçához képest, de a Real Madrid már ennél nehezebb feladatokat is képes volt megoldani. Hiszünk a fordításban.”

Isco a spanyol válogatottban

Asensio: „Ő lesz a jövő egyik legnagyobb sztárja. Egyetlen játékost sem láttam még ilyen bal lábbal, de még sokat kell fejlődnie, ehhez pedig nyugalomra van szüksége. A médiának nem szabad teletömnie a fejét a butaságaikkal. Nagyon sok fiatal tehetség esik abba a hibába egy-egy jobb teljesítmény után, hogy már az Aranylabda megnyeréséről álmodoznak. Mi nem beszélünk erről az öltözőben, tudatosan kerüljük a témát. Csak a munkára és a csapat segítésére koncentrálunk.”

Costa Rica és Oroszország: „Két nagyszerű mérkőzés áll előttünk, amelyeket ráadásul a Málaga stadionjában, a La Rosaledában fogunk lejátszani – az otthonomban. Nem foglalkozunk azzal, hogy barátságos találkozókról van szó. Ezek sokkal inkább erőfelmérők a világbajnokság előtt.”

A 2018-as vb: „Még eléggé messze van, de természetesen sokat gondolunk rá. Egy futballista életében nincs csodálatosabb annál, ha a hazáját képviselheti egy ilyen nagy eseményen. A nemzeti csapat eléggé sikeres az elmúlt időszakban, amely a fiatal és a rutinos játékosok eredményes vegyítésének köszönhető.”

Forrás: Minuto #0 (Movistar+)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK