Dani Carvajal: Már sokkal jobban vagyok!

Szeptember 30-án történt, hogy vírusos fertőzés okozta szívburokgyulladást diagnosztizáltak Dani Carvajalnál. Vészjósló neve ellenére ez a betegség nem jelent életveszélyt, ám ettől függetlenül a klub közönségkedvenc hátvédjének nem volt könnyű megélnie, hogy egy teljes hónapot kellett mindennemű megerőltetés nélküli pihenéssel eltöltenie. Dani betartotta az orvosok utasításait, így már lényegében csak napok kérdése, hogy újra lássuk őt a pályán. Közelgő visszatérése kapcsán készített vele interjút az Okdiario.

Hogy érzed magadat?
Nagyon jól. Rendkívül keményen dolgoztam az elmúlt két hétben, hogy visszanyerjem a megfelelő erőnléti állapotomat. Nehéz időszak volt ez számomra, hiszen sokáig még az edzőteremben sem dolgozhattam. Szerencsére hamarosan vége.

A klub orvosai nagyon óvatosan jártak el a felépüléseddel kapcsolatban.
Igen, szükség is volt rá. Már a legelső perctől kezdve azt hangsúlyozták, hogy nyugalomra és pihenésre van szükségem. Komolyan vettem a figyelmeztetéseiket, hiszen ez a betegség megváltoztathatta volna az életemet, ha valami balul sül el. Szigorú voltam önmagammal szemben.

Hogyan kezdődött ez az egész?
Az Espanyol elleni mérkőzés hétvégéje előtt jártunk, egy kicsit beteg voltam a dortmundi túránkat követően. Péntek este mellkastáji fájdalmat éreztem, másnap reggel pedig szóltam róla az orvosoknak. Játszani akartam vasárnap, így részt vettem az edzésen, mintha mi sem történt volna. Lázas voltam, de nem tulajdonítottam neki különösebben nagy jelentőséget. A tréning után félrehívott az egyik orvos, és azt mondta, hogy el kellene végeznünk néhány vizsgálatot. Ekkor derült ki, hogy szívburokgyulladásom van. Az ezt követő napokban még rengeteg vizsgálaton és egészségügyi teszten estem át. Elég rosszkor jött ez a sérülés, de az a legfontosabb, hogy meggyógyultam.

Dani Carvajal

Hogyan fogadtad a hírt?
Csak annyit láttam, hogy a kardiológiai jelentésen szerepel egy bizonyos „pericarditis” szó. Őszintén szólva fogalmam sem volt róla, hogy mi az. Játszani szerettem volna a vasárnapi meccsünkön, és természetesen a válogatottal is el akartam utazni, de az orvosok megtiltották. Feldúlttá, idegessé váltam.

Féltél?
Igen, természetesen megijedtem. Az járt a fejemben, hogy abba kell majd hagynom a futballt az egészségem érdekében. Nem én lettem volna az első ilyen labdarúgó. Féltem, de az orvosok mindig elmondták, hogy egyelőre semmi okom sincs a pánikra, nem kell aggódnom.

Hogyan telt a pihenés?
Az első három hét volt a legnehezebb, mert semmi olyat nem volt szabad csinálnom, amitől megemelkedhetett a pulzusom. Nagyon lassan teltek a napok. Még ha egy súlyosabb izomsérülésed is van, négy-öt napnyi pihenés után elkezdhetsz dolgozni az edzőteremben vagy a medencékben. Én semmit sem csinálhattam. Eléggé unatkoztam, a testem pedig látványosan igényelte volna az igénybevételt, elvégre profi sportoló vagyok. Szerencsére a józan ész győzött, nem szegtem meg a szakemberek utasításait.

Még most is jársz kardiológiai vizsgálatokra?
Igen, két- vagy háromhetente szoktam járni. Úgy tűnik, hogy már teljesen egészséges vagyok, de a szívvel kapcsolatos problémák komoly figyelmet és óvatosságot igényelnek.

Mit éreztél, amikor közölték veled, hogy hamarosan visszatérhetsz a pályára?
Nem lepődtem meg különösebben, hiszen folyamatosan egyeztettünk ezzel kapcsolatban. Tudtam, hogy a mostani válogatott szünet után fogok visszatérni, de ennek ellenére nagyon megörültem a hír hallatán. Jó lenne, ha csúcsformában tudnék lenni a karácsonyi szünetig.

Dani Carvajal

Pintus biztosan kezelésbe vett.
Igen. Az elmúlt két hét lényegében olyan volt, mint egy kisebb előszezon. Nagyon sokat dolgoztunk a labda nélkül és a labdával is, különösen nagy figyelemet fordítva a futógyakorlatokra.

A madridista közösség nem győzött biztatni és kifejezi szeretetét a betegséged ideje alatt.
Valóban. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki velem volt ebben a nehéz időszakban. Sosem éreztem magamat egyedül, ami nagyban elősegítette a gyors felépülésemet. A csapattársaim támogatása különösen jól esett. Nem mintha meglepett volna, de amikor azt láttam az arcukon, hogy tényleg várják a visszatérésemet, akkor nagyon boldog voltam. Mindannyian azt hangsúlyozták, hogy legyek türelmes. Az ilyen problémákat sokkal könnyebb megoldani a barátaid és a családtagjaid támogatásával.

Pályára fogsz lépni az Atlético Madrid ellen?
Erről csak a meccs előtti napon fogunk dönteni, de az előzetes tervek szerint nem fogok játszani.

Achraf volt az, aki helyettesített a kényszerpihenőd ideje alatt. Mit gondolsz róla?
Fantasztikus játékos. Szeretnék gratulálni neki, amiért kijutott a marokkói válogatottal a világbajnokságra. Még nagyon fiatal, de nyilvánvaló, hogy hatalmas potenciál rejlik benne. A hozzáállásával az égvilágon semmilyen probléma sincs, mindig készen áll, hogy valami újat tanuljon. Biztosan a csapat hasznára lesz a szezon során, ahogy eddig is.

Forrás: okdiario.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK