Zidane: Túl sokszor veszítettük el a labdát

A királyi gárda edzője, Zinédine Zidane tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját a Málaga legyőzése után.

A meccs értékelése: „A kezdés után gyorsan magunkhoz ragadtunk a kezdeményezést, mi szereztük a meccs első gólját. A Málaga jól reagált, feltolták a védekezésüket, ez pedig gondokat jelentett számunkra a labdakihozatalok terén. A labdabirtoklás az egyik legnagyobb fegyverünk, de ma túl sokszor veszítettük el a játékszert. A második félidő nagyon kemény volt. Összességében elégedettek vagyunk a végeredménnyel, mert a Málaga egy rendkívül karakteres csapat. 2-2-es állásnál sem törtünk össze, hanem folyamatosan támadtunk a harmadik gól megszerzésének érdekében. Voltak dolgok, melyeket nagyon jól csináltunk, másokat viszont nem sikerült a megbeszéltek szerint megvalósítani.”

„Az ellenfelünk mindent beleadott, legjobb tudásához mérten futballozott. Ha nem hozzuk az elvárt színvonalat, akkor szenvedni fogunk a meccseinken – ahogy ma is –, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni ebből a délutánból. Tudunk ennél sokkal jobban is játszani, és pontosan ez az, amire törekednünk kell.”

Zinédine Zidane a Málaga elleni meccs után

Bernabéu: „Nem tudom, hogy miért sikerülnek gyengébben az itteni meccseink. Imádjuk ezt a környezetet, szóval kétlem, hogy egy tudatos dolog áll a háttérben. Most csak az a fontos, hogy sikerült megszereznünk a három pontot, de természetesen ki fogjuk elemezni a meccset. Őszintén szólva meglepett, hogy ilyen sokszor vesztettünk labdát. Most először fordult ez elő velünk az idényben. Ez azt jelenti, hogy keményebben kell dolgoznunk, hogy még egyszer ne történhessen ilyen.”

Cristiano: „Mindig adódnak előtte gólhelyzetek, de vannak olyan esték, amikor egyszerűen képtelenség túljárni az ellenfél hálóőrének eszén. Erre láthattunk példát a Betis ellen, és ma is. Roberto két-három hatalmas védést is bemutatott, de végül Cristiano és Benzema is betalált. A pozitív dolgokra kell koncentrálnunk.”

Ceballos: „Egyáltalán nincsen vele problémám, éppen ellenkezőleg, nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. A szezon nagyon hosszú, és rengeteg lehetősége lesz még, hogy pályára lépjen. Ahogy mindenki más, Dani is meg fogja kapni az esélyeit. Minden játékosomtól azt szoktam kérni, hogy legyenek türelmesek.”

Benzema: „Karim mindig önfeláldozóan dolgozik a csapatért, ez nem lehet vita tárgya. Nagyon jól teljesített ma, ahogy az APOEL ellen is, de ezektől az összecsapásoktól eltekintve is úgy látom, hogy jól érzi magát Madridban. A szurkolók mondják ki a végső ítéletet egy-egy játékossal kapcsolatban, Karimot pedig állva tapsolták ma a lecserélésekor.”

Január: „Egyetlen játékos sem fog távozni a csapattól. Az érkezők? Erről még nem tudok nyilatkozni. Most is kiváló keretünk van, de át fogjuk beszélni a dolgokat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK