Mayoral: Madridban vagyok a legboldogabb

Nacho szerint nem ez volt a csapat legjobb teljesítménye, Tejero szerint pedig rossz teljesítmény esetén várható, hogy a szurkolók "kicsit" kifütyülik a csapatot.

Borja Mayoral:

A góljairól: „Ezek voltak az első góljaim tétmérkőzésen a Bernbéuban, a világ legnagyszerűbb stadionjában. Valódi öröm számomra ebben a mezben, ebben a stadionban betalálni, remélem, még sokszor átélhetem majd ezt. Persze nem éppen fényes eredmény, hogy nem nyertük meg a meccset. De tovább kell dolgoznunk, és a következő körre koncentrálni, most ez a legfontosabb.”

Borja Mayoral, Marcos Llorente, Achraf Hakimi

Az ellenfél teljesítménye: „Jó teljesítménnyel rukkoltak elő. A Fuenlabrada vezeti a bajnokságát, most pedig idejöttek, és kihasználták az erősségeiket. A csapatunkból a kevesebb időhöz jutókon látszott, hogy még nem tudnak akkora intenzitással játszani. Kovacic és Bale pedig különösen nehéz helyzetben voltak, hiszen nagyon sokat hagytak ki. Bale egy kulcsjátékos, s ezt ma este bizonyította is. Az első gólomhoz vezető passza szenzációs volt.”

Helyzetek: „Az ilyen helyzetek nagyon értékesek, és én mindig megpróbálom a legtöbbet kihozni belőlük, például egy góllal. Az az álmom, hogy itt játsszak, s itt vagyok a legboldogabb. Keményen meg kell dolgoznom a lehetőségekért, s ki kell használnom azokat, amikor szembesülök velük.”

Borja Mayoral

Ifisták: „Az akadémiáról érkezetteknek keményen kell dolgozniuk. Sokan vannak az első keretben, s minden joguk megvan arra, hogy egy csapatban legyenek velünk. Minden egyes napon keményen kell küzdeniük, s a Castillára kell koncentrálniuk. Gratulálnunk kell nekik, mert ma jól teljesítettek.”

Álvaro Tejero:

Eredmény: „Az odavágón elért eredményünk ellenére tisztában voltunk vele, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Végső soron boldogak vagyunk, amiért sikerült továbbjutnunk a következő körbe. A szünetet követően tudtuk, hogy ragaszkodnunk kell a feladatunkhoz, és fejlődnünk kell a második játékrészre.”

Bale: „Eddig is tudtuk, mire képes Bale, s most friss erőként ő jelentette a különbséget.”

Borja Mayoral, Gareth Bale

Szurkolók: „A szurkolók mindig sokat követelnek itt, de ők a legjobbak a világon, akik azt szeretnék, hogy jól játsszunk, s ők ettől boldogak lehessenek. Amikor nem elégedettek velünk, akkor várható, hogy kicsit kifütyülnek.”

Nacho:

Csapatteljesítmény: „Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, hiszen ők szerezték meg a vezetést, de végül sikerült elérnünk, amit szerettünk volna, s most ez a legfontosabb. A Fuenlabrada a harmadosztályban szerepel, de egy remek csapatról beszélünk, akik kiválóan teljesítettek, s ezért gratulálnunk kell nekik. Ez a meccs egy esély volt azok számára, akik eddig kevesebb játékperchez jutottak. Ettől függetlenül mindig mindenki készen áll arra, hogy játsszon, függetlenül attól, mennyiszer kapja meg a lehetőséget. Az ehhez hasonló találkozók esélyt teremtenek nekünk arra, hogy magabiztosak maradjunk.”

Nacho

Bale: „Nagyon örülünk a visszatérésének, és annak is, hogy ilyen jól játszott. Kovacic és Keylor szintén hosszú kihagyás után tértek vissza.”

Akadémisták: „A csapatnak mindig jó, ha új játékosok léphetnek pályára.”

Marcos Llorente:

A meccsről: „Teljesítettük a kitűzött célunkat, ami az volt, hogy továbbjussunk a következő körbe. Az ellenfelünk mindent beleadott, megnehezítették a dolgunkat, de mi türelmesek voltunk, s kihasználtuk a lehetőségeinket. Egy remek csapat ellen játszottunk, akik keményen küzdöttek, számukra ez egy hatalmas meccs volt. Ők lőtték az első gólt, s ez összezavart minket, mert nem erre számítottunk, de végül olyan eredményt tudtunk elérni, ami a mi továbbjutásunkat jelentette.”

Real Madrid, Fuenlabrada, Santiago Bernabéu

Kezdőcsapatbeli tagság: „Mindig megtiszteltetés a Bernabéuban a Real Madridban játszani, ez egy különleges érzés. Számunkra, akik nem játszanak olyan sokat, ez egy fontos pillanat, olyan momentum, amit edzésen nem élhetsz át. Remélhetőleg még több perchez jutok majd.”

Tanács az ifistáknak: „Azt üzenem nekik, hogy ne idegeskedjenek, csak élvezzék a játékos, s játsszanak ugyanúgy, mint a Castillában. Idővel még magabiztosabbak lesznek majd, s ugyanazzal az érzéssel tudnak pályára lépni, mint a Castillában.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK