Egytől egyig: Real Madrid – Sevilla (5-0)

Meglepően sima mérkőzésen aratott nagy különbségű győzelmet a Real Madrid a Sevilla csapata ellen. Most meglehetősen boldogan értékelünk, ám az érzelmeket megpróbáljuk az ész érvek mögé szorítani. Jöjjenek tehát a pontszámok egytől egyig, ahogy azt már megszokhattátok mérkőzés utáni szubjektív sorozatunkban.

Csapatok

A mérkőzés legjobbja – Real Madrid (10)
Voltak egyénileg is kiemelkedő játékosok, ám mégis úgy gondolom, ezt a meccset a csapat kollektív teljesítménye alakította úgy, ahogy. Nagyon egyben voltak a srácok, taktikailag rendkívül szervezetten és fegyelmezetten futballoztak. Nemcsak a támadásokban tudtak extrát nyújtani, hiszen hátul is magabiztos volt a védelmi vonal, pedig ez a négyes először lehetett együtt a pályán a védelemben. Ezúttal minden egyes döntés Zinédine Zidane-t igazolta. Ezek eredményeképp olyan 45 percet láthattunk az első félidőben, ami után kötelező volt feltennem a kérdést: mi történt a kedvenc csapatommal? Kik bújtak fehér mezbe? Maga volt a gyönyör, na. Kétségkívül az idény eddigi legjobb csapatteljesítményét láthattuk, gyors kontrákkal, gördülékeny játékkal és nagybetűs futballal. A második játékrészben – a várakozásoknak megfelelően – visszavettek a srácok, ami miatt néhány szurkolóban maradhatott hiányérzet, én azonban nem tartozom közéjük. Lehetett volna szebb is a második félidő, de pontosan annyit raktak bele a játékosok, amennyire szükség volt. Ne feledjük, kegyetlenül hosszú még az idény. Az az egy félidő nekem megadott mindent, amire már szükségem volt az eddigi botladozás után, és remélem, hogy a fiúk is kellő energiát merítenek ebből az El Clásico előtt.  
Az olvasók pontszáma: 8,8

Sevilla (4)
Egy hullámvasúthoz hasonlít az idényük. Kiegyensúlyozottnak semmiképp sem nevezhető idei teljesítményük, ám ennél azért mindenki többre számított tőlük. A hazaiak teljesítményének köszönhetően nem nagyon jutottak levegőhöz, de azért ennél nagyobb ellenállást várt volna tőlük mindenki. A játék minden elemében alulmaradtak ellenfelükkel szemben. A második félidőben sem sikerült javítaniuk az összképen, pedig a második 45 percben a madridiak már kicsit sem erőltették meg magukat. Ennél jóval többre képesek, persze nem dőlök a kardomba a mai napjuk miatt.
Az olvasók pontszáma: 3,9

Játékosok

Keylor Navas (7)
Mindössze háromszor kellett játékba avatkoznia, ezen helyzetek egyikénél sem volt szükség bravúrra. Köszönhetően a csapatnak és a védelemnek ma talán az is belefért volna, ha a 90 perc alatt egy korsóból elszürcsölgetett volna néhány üveg Mahout, ezzel boldoggá téve a csapat egyik szponzorát.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Achraf Hakimi (10)
Ennél többet aligha lehetett volna kérni a 19 éves ficsúrtól. Minden feladatát maximális profizmussal oldotta meg, mind a védekezésben, mind az offenzívák építése közben. Övé a legtöbb szerelés a csapatból, emellett szinte minden támadásnak aktív résztvevője volt, fáradhatatlanul robotolva a jobb oldalon. Nagyszerű teljesítményét egy szép találattal koronázta meg. Ha egy kicsivel több szerencséje van, akkor duplázhatott volna, de reméljük, hogy emiatt nem lesznek álmatlan éjszakái. Méltó módon helyettesítette Dani Carvajalt.  
Az olvasók pontszáma: 8,4

Jesús Vallejo (9)
Ahhoz képest, hogy mennyire kevés lehetőséghez jutott idén, most is bitang jól teljesített. Minden eddigi meccsén külön figyeltem őt, és tisztán látszik, hogy a legnagyobb erőssége a helyezkedés. Ebből adódóan csodálatos megelőző szerelésekre képes, nagyon sok labdát fülel le azelőtt, hogy az eljutna a támadóig. Egy az egyben sem nevezhető ügyetlennek. Egyetlen „gyengesége” az a bizonytalanság, ami akkor jellemzi, amikor nála a labda. Ma is láthattunk több példát is arra, hogy félt megjátszani a játékszert, és inkább előre vágta azt. Ez viszont olyan tulajdonság, amin idővel és játékpercekkel sokat lehet javítani. Örömmel tölt el a teljesítménye, és az is, hogy lehet rá számítani.
Az olvasók pontszáma: 7,8

Nacho (9,5)
Nincs Ramos? Nem gond, itt van Nacho. Nincs Varane? Nem gond, jöhet Nacho. A sort pedig szinte a végtelenségig lehetne folytatni. Őszintén, én imádom ezt a srácot. Egy végtelenül egyszerű és szerény játékos, de akármi történik, ő mindig ott van, mindig lehet rá számítani. Nem vele vannak tele az újságok, nem ő virít a címlapokon, nem miatta fizetnek sokat a szponzorok, mégis ő a csapat egyik legértékesebb játékosa, és a szurkolók egyik legnagyobb kedvence. Ma ő nyitotta a gólok sorát, csatárokat megszégyenítő módon csapott le és használta ki a sevillai védelem hibáját. Azt követően a védelemben jeleskedett több alkalommal is. Egy az egyben néha sikerült őt megverni – ám valaki mindig érkezett segíteni -, ezért nem 10 pont, de ez semmit sem von le az érdemeiből.
Az olvasók pontszáma: 8,6

Marcelo (9)
Talán az egyik legjobb meccse volt a jelenlegi idényben a brazilnak, aki egyre inkább kezd hasonlítani régi önmagához. A támadásoknak folyamatosan aktív résztvevője volt, több helyzetet is kialakított és jól működött együtt a középpályásokkal és a támadókkal is. Ha Benzema fejese egy fél centivel beljebb megy, akkor gólpassz is állna a neve mellett. Ami a védekezést illeti, hatalmas nyomás alá nem kényszerült, de a legtöbb esetben sikerült visszaérnie. Az ő nevéhez fűződik a büntető kiharcolása is.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Luka Modrić (9)
A középpályás hármas kiválóan mozgatta a csapatot, ebben pedig nagy szerepe volt Lukitának is. Amikor kellett, tartotta a labdát, lassította a játékot, máskor pedig ő maga pörgette azt. Védekezni is visszajárt, fáradhatatlan munkájával ismét emelte a csapat teljesítményének színvonalát. Kroosszal valami egészen különleges kémia van kettejük között, és azt kívánom, bárcsak sose öregednének meg.
Az olvasók pontszáma: 8

Toni Kroos (9)
Hirtelen ritmusváltások, labdabiztos játék (ez mondjuk alap, elvégre Kroosról beszélünk…), kulcspasszok… Kroos kiválóan játszott. Aktív résztvevője volt az idény egyik legszebb kontratámadásának is, amit ő maga fejezett be, mégpedig góllal. Ezen felül is vállalkozó kedvében volt, többször is próbálkozott lövéssel. Erre van szüksége a csapatnak, ezt várjuk mi Tonitól.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Marco Asensio (9,5)
Ha az egyéni teljesítményt vesszük alapul, akkor a csapat egyik legkiemelkedőbb játékosa volt a spanyol. A középpályások közül is kiemelkedett, pedig Kroos és Modrić is nagyszerűen játszottak. Asensio zseniálisan mozgatta a csapatot, folyamatosan járatta a labdát – nem véletlenül övé a legtöbb passz -, és lényegében a pálya minden szegletében feltűnt. Hat (!) kulcspasszt osztott ki a meccsen, Ronaldónak pedig zseniális asszisztot adott, amit egy nagyszerű mozdulatsor előzött meg. Annál a gólpassznál egyből megjegyeztem, hogy az ilyen passzok hiányoztak idén a csapat játékából, és ezt most is tartom. Egy gól viszont neki is kijárt volna.
Az olvasók pontszáma: 8,2

Lucas Vázquez (9)
Lelkes és rendkívül hasznos játékát sikerült átmentenie a Dortmund elleni meccsről. Hiába a szerdai teljesítmény, ma is fáradhatatlanul, megállíthatatlanul nyargalt a jobb oldalon, és kiválóan működött együtt Achraffal. Kroosnak nagyon okos gólpasszt adott, és akár több assziszt is kerülhetett volna a neve mellé, ha a többiek jobban koncentrálnak, hiszen Asensio után ő szolgált a legtöbb kulcspasszal. Sokan megkérdőjelezték az ő kezdőbe kerülését, de egyértelműen jó döntésnek bizonyult a játszatása.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Cristiano Ronaldo (10)
Egy rendkívül alázatos Cristiano Ronaldót láthattunk ma a pályán, aki minden erejével azon volt, hogy a csapatért dolgozzon. Sikerült. És mennyivel szimpatikusabb így, nemde? Szerzett egy szép gólt, értékesített egy büntetőt, és még két gólban aktív szerepet vállalt. Kroos találata előtt például ő szerezte vissza a labdát a saját térfelén (!), majd ebből indulhatott a támadás. Nagyon nagy harci kedvel játszott, nagyon bizonyítani akart a Bernabéunak – akármilyen viccesen is hangzik. Cseréje talán nemcsak a pihenést szolgálta, hanem egyfajta gesztus is volt Zizoutól, hogy még egyszer megünnepeltesse az ötszörös aranylabdás legendát.
Az olvasók pontszáma: 9,2

Karim Benzema (7)
Rosszat nem fogok írni róla, tényleg, megfogadtam a mai meccs után, hogy ezúttal senkiről. Összességében talán az ő nevét hallottuk a legkevesebbszer, és őt övezte a legkevesebb figyelem. Nem volt túl sokat játékban, de a labda nélküli munkájával most sem volt gond. Ettől függetlenül egy csatárt a találatai minősítenek, abból pedig ma sem jutott túl sok Karimnak. Kevésen múlt, hogy ne így legyen, de Marcelo átadása utáni fejese csak a kapufán csattant. Repüljön hát néhány ajándék pont neki is a csapat teljesítménye miatt.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Cserejátékosok

Llorente, Ceballos és Isco is a második félidő közepe után érkeztek, amikor már igazából semmi lényeges sem történt. Marcos egy kicsit idegennek és megilletődöttnek tűnt a pályán, míg Ceballosnak volt néhány ügyes megmozdulása. Isco kevés híján gólt rúgatott Achraffal, ám túl sok egyéb momentuma neki sem volt. Előbbi kettőnek viszont mindenképp hasznára válnak az ehhez hasonló játékpercek, hiszen a társakkal való összeszokás érdekében olyan lehetőségekre van szükségük, ahol nem az akadémistákkal, hanem az első keret sztárjaival együtt lehetnek a pályán. Jó döntés volt a behozataluk.  

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (9,5)
Végre jól meccselt az „öreg”. Volt néhány teljesen érthetetlen döntése az idény során, és a mostani kezdőjét is sokan megkérdőjelezték, de végre neki lett igaza. Lucas és Asensio játszatása is rendkívül jó húzásnak bizonyult, mind a ketten tökéletesen beleillettek a mai taktikába, utóbbi pedig a csapat játékának egyik legnagyobb mozgatórugója volt. Ezúttal időben cserélt – 5-0-nál mondjuk lehet is -, és elégedett voltam a hogyannal is: a Dortmund elleni meccset követően most is lehetőséget adott a korábban csak jegelt játékosoknak. A sérültek és eltiltottak hiányában belenyúlhatott volna másképp is a csapatba, ám úgy érzem, ezúttal a tökéletes megoldást választotta.
Az olvasók pontszáma: 8,5

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK